04-09-2019, 01:04 PM
سلام وقتتون بخیر باشه. خواستم بدونم که اگه بنده الان بتونم معافیت پزشکی بگیرم میتونم تحصیل کنم وبعدازاون میتونم به سراغ شغلی مثل وکالت ویادفتراسنادرسمی برم یااینکه نه لطف میکنید اگه جوابمو بدید. ممنون.
آیا داشتن معافیت پزشکی برای استخدام، تحصیل و خروج از کشور مشکل ساز است؟
|
04-09-2019, 01:04 PM
سلام وقتتون بخیر باشه. خواستم بدونم که اگه بنده الان بتونم معافیت پزشکی بگیرم میتونم تحصیل کنم وبعدازاون میتونم به سراغ شغلی مثل وکالت ویادفتراسنادرسمی برم یااینکه نه لطف میکنید اگه جوابمو بدید. ممنون.
20-12-2019, 06:07 PM
سلام کسایی که معاف از رزم یا معاف دائم از عصاب و روان میشن میتونن پاسپورت بگیرن؟؟
07-01-2020, 10:37 PM
(20-12-2019, 06:07 PM) نوشته: سلام کسایی که معاف از رزم یا معاف دائم از عصاب و روان میشن میتونن پاسپورت بگیرن؟؟معاف از رزم که باید سربازیتو بری حتما و بعد از اتمام کارت پایان خدمت بگیری اما کلا با هر معافیت دایمی بله شما میتونید اقدام کنید واسه پاسپورت ما سقط شدیم از مادران تختی ... ما نسل روشنی که تا عمق خیابان سوخت...ما ها را از عمق کتاب تا کوچه را گاز بگیرید
سلام خدمت همگی،
متاسفانه در رابطه با معاف از رزم شدن اطلاعات نادرست خیلی هست. حتی این سایت هایی که ادعای کارشناسی و مشاوره در زمینۀ نظام وظیفه رو دارند هم گاهی اطلاعاتشون با واقعیت مطابقت نداره. من خودم سرباز هستم. معاف از رزم نیستم؛ اما وقایعی پیش اومد که به اشتباه درگیر این قضایا شدم و دوست دارم تجربه ام رو در قالب چند نکتۀ مستند به اشتراک بزارم: 1. معاف از رزم بودن روی کارت پایان خدمت ثبت نمیشه. سرهنگ مهدی تقوی، معاون اجتماعی سازمان وظیفۀ عمومی ناجا، در خرداد 98 این خبر رو اعلام کردند (1). خیلی ها هنوز تصوری از کارت های پایان خدمت هوشمند ندارند و فکر می کنند مثل کارت های پایان خدمت قدیمی، پشت کارت جدول توضیحات هست و از این جمله استفاده می کنند که "پشت کارت می خوره". پشت کارت پایان خدمت هوشمند چیزی نیست جز تصویر پرچم، بند قانون مربوط به وظیفۀ عمومی و صندوق پستی برای ارسال کارت مفقوده. روی کارت هم مشخصاتی مثل نام، نام خانوادگی، درجۀ نظامی و تاریخ شروع و پایان خدمت و صدور کارت هست. اون روی کارت معافیت دائم هست که بخش و بند مربوط به معافیت ذکر میشه که به راحتی از سایت نظام وظیفه قابل دسترسه. 2. با اینکه معاف از رزم بودن روی کارت پایان خدمت درج نمیشه؛ اما داخل تراشۀ کارت این اطلاعات ثبت میشه. علاوه بر این، متاسفانه برای آینده برنامه دارند که روی کارت هم ثبتش کنند. سردار موسی کمالی، رئیس اداره سرمایه انسانی سرباز ستاد کل نیروهای مسلح، این خبر رو در مهر 97 اعلام کردند (2). تا الان که من دارم این مطلب رو تایپ می کنم اجرا نشده؛ امّا طبق گفتۀ منابع انسانی یگانی که خدمت می کنم و همچنین کارمند کمیسیون پزشکی ارگانی که هستم، هنوز هم پیگیر اجرای این داستان هستند. این که کی اجرا خواهد شد و اصلاً آیا اجرا خواهد شد یا نه رو کسی الان نمی تونه پاسخ بده. 3. داخل خبر لینک (2) نکتۀ جالبی از قول سردار کمالی می نویسند: "این افراد (معاف از رزم ها) بدانند که که در تراشه کارت تمام اطلاعات ذکر میشود. ضمن اینکه قرار است روی کارت نیز این اطلاعات به ثبت برسد تا برای استعلام جاهای دیگرمشخص و قابل استفاده باشد." سازمان های دولتی غیرنظامی و خصوصی تا زمانی که روی کارت شما چیزی ثبت نشده باشه، به جزئیات خدمت شما دسترسی ندارند. برای همین هم در متن خبر اومده که هدف از ثبت معافیت از رزم روی کارت اینه که قابل استعلام باشه. اینکه ادعا میشه معاف از رزم ها برای استخدام، دریافت گذرنامه و امثالهم مشکل پیدا می کنند ادعایی کاملاً بی مبناست. تا زمانی که چیزی روی کارت ذکر نشه، معاف از رزم ها یک کارت پایان خدمت عادی دارند و به مشکلی برنخواهند خورد. این رو از دو پزشک که در زمینۀ پزشکی قانونی و نظام وظیفه تجربه داشتند پرسیدم و هر دو همین پاسخ رو به من دادند. بحث استخدام در سازمان های نظامی جداست که من چون علاقه ای نداشتم پیگیری نکردم. 4. چیزی هست به اسم "گروه ب". این گروه ب متاسفانه توسط افراد مختلف به معانی مختلف به کار گرفته میشه. الان خیلی متداوله که به اشتباه گروه ب رو به معنای معاف از رزم اعصاب و روان در نظر می گیرند. گروه ب ناظر به بیماری های اعصاب و روانه. قبلاً چیزی بود بین سالم بودن و معاف از رزم اعصاب و روان. بعضی ها به عنوان یک فرد سالم به سربازی اعزام میشن و روی برگۀ سفیدشون نزده "معاف از رزم". بعداً حین آموزش یا خدمت یک فرم ارزیابی روانی پر می کنند. اگر روانشناس مورد مشکوکی می دید، اونها رو داخل گروه ب قرار می داد. یعنی در واقع کسانی که حساس هستند و نباید خیلی بهشون فشار اورد. اما اخیرا داستان کمی تغییر کرده. الان گروه ب موقتی هست. یعنی زمانی که حین آموزش یا خدمت داخل گروه ب قرار گرفتید، باید ظرف 45 روز یگان خدمت شما رو به کمیسیون پزشکی معرفی کنه. این خبر مربوط میشه به دی 97 که از قول سردار موسی کمالی می نویسند: "اخیرا مقررات مربوط به معاف از رزم تغییراتی داشته و گروه ب از دسته معاف از رزم ها حذف شده است. اکنون افراد حداکثر تا ۴۵ روز میتواند گروه ب باشند و در این مدت 45 روزه باید برایشان شورای پزشکی تشکیل شود تا اگر سالم بودند که از دسته معاف از رزم خارج شوند و در غیر این صورت معاف از رزم میشوند." (3). الان دیگه یا سرباز سالم هست یا معاف از رزم اعصاب و روان. چیزی اون وسط به اسم گروه ب نیست که یگان بتونه برای سرباز به طور دائمی اجرا کنه. سرباز رو می فرستند به کمیسیون پزشکی ستاد کل ارگانی که داخلش خدمت می کنه و اونجا هم معمولاً به دو تا روانپزشک ارجاع میدن و کمیسیون تصمیم می گیره که فرد سالم هست یا باید معاف از رزم اعصاب و روان بشه. 5. باز هم تاکید می کنم که به جز خبرهای موثق، بهداری و منابع انسانی یگان خدمت یا کارشناسان ناجا به هیچ کس دیگه اعتماد نکنید. حتی صحبت های من رو هم مجددا ازشون بپرسید. هم امکان اشتباه من هست و هم اینکه قوانین تغییر می کنند. من با دو تا از این سایت های مشاوره سربازی، تلفنی صحبت داشتم. یکیشون تفاوت معافیت دائم و معاف از رزم رو اصلاً نمی دونست! اون یکی پشت تلفن داشت تو گوگل جستجو می کرد و آخرش هم یه خبر نامربوط بهم داد! تمام تلاششون این بود که تماس رو طولانی کنند تا درآمد بیشتری کسب کنند. روی سایت هاشون هم اطلاعات غلط کم نیست. بین سربازها هم از این مهملات کم نیست. مثلاً یکی میگه گوشۀ کارت پایان خدمت برای معاف از رزم ها یک علامت سبز زدند یا مثلاً شمارۀ سریال کارت جوریه که میشه فهمید. مسئولین رده بالای ستاد کل و ناجا میگن فعلاً چیزی روی کارت ثبت نمیشه؛ ولی انگار بعضی از این مشاورها و سربازها دایۀ مهربان تر از مادر هستند و میگن میشه! حالا اگر کسی تجربۀ مستقیم داره که معاف از رزم بوده و کارت پایان خدمتش رو گرفته، خوبه که از تجربۀ خودش بگه. وگرنه شنیده های چندواسطه ای و شایعات خیلی راهگشا نیستند. (1) yun.ir/sun2w9 (2) https://www.yjc.ir/00S3Ek (3) https://www.afkarnews.com/fa/tiny/news-794975 |
|