05-01-2012, 10:53 PM
من ۱ توضیحی در باره این ۲ تا بدم:
۱- اگر شما Debit داشته باشید یعنی اینکه مثلا شما ۱۰۰ دلار پول نقد دستتون بود و رفتید ۱ بانک و این ۱۰۰ دلار رو دادید و اونها هم بهتون ۱ کارتی دادند که دقیقند توش ۱۰۰ دلار هستش. بانک TCF که بانک من در آمریکا هستش ۱ حساب Checking برای من باز کرد و من همه اون پول نقدی رو که از ایران با خودم داشتم رو توش گذشتم. اونها هم به من ۱ Debit Card دادند که دقیقند مقدار برداشتش برابر با مقدار پولی هستش که در حسابم هست. من شماره این حسابم رو به دانشگاه دادم تا اونها هم دایرکت دیپوزیت رو انجام بعدند و هر ماه حقوق منو به این حساب بریزند.
2-
و اما Credit:
اینو حساب رو تقریبند امکان نداره به شما در بدو ورودتون به آمریکا بدند! برای داشتن این نو کارت شما باید رکورد داشته باشید. یعنی چی؟ در آمریکا همهچیز شما بر روی Social Security Number شما سوار میشود و تمامی سازمان های مالی اینجا بدون هیچ محدودیّتی به اطلاعات این SSN دسترسی دارند. سیستم Credit بر خلاف Debit بر روی اعتبار شما سوار میشه. اعتبار شما چطور به وجود میاد؟ با قرض کردن پول از بانکها و پرداخت به موقع قرضهاتون به بانک. این طوری به شما امتیاز میدند و بعد از اونکه امتیاز شما از ۱ حد بالاتر رفت به شما این نوع کارت رو میدند. پس تفاوت این حساب با حساب قبلی این هستش که شما هیچ گونه پولی در بانک برای افتتاحیه حساب نمیذارید و بانک هی به شما پول قرض میده و هی شما قرض تون رو صاف میکنید.
حالا اگر شما قرض تون رو صاف نکنید چی میشه؟
هیچی نمیشه! بانک همه حسابهای شمارو قفل میکنه و اگر توش پولی داشته باشید مصادره میشه. وحشت ناکترین اتفاقی که میافته اینه که همه چیز روی SSN شما ثبت میشه! دفعه بد که بخواید از جای وام بگیرید یا حسابی باز کنید یا حتا خونه اجاره کنید یا ماشین بخرید اولین کاری که میکنند این SSN شمارو چک میکنند و اگر دست از پا خطا کرده باشید دیگه به هیچ وجه به شما نه حساب میدند و نه خونه میدند اجاره کنید و . . .
سیستم Credit از نظر من اقتصاد آمریکا و جهان رو به فساد شدیدی کشید و فلج کرده! در این نوع سیستم شما همیشه بدهکار هستید و اگه جنبه اون رو نداشته باشید ۳ صوت اینجا بیچاره میشید پس هر چیزی رو در اینجا امضا نکنید و هر حسابیو قبول نکنید.