(30-05-2012, 09:07 PM)meis نوشته:
با سلام
دوستای گلم من این Motivation Letter رو با عجله نوشتم و پر رو پر رو میخوام حداکثر تا فردا میلش کنم به 2 جا...
ممنون میشم اگر یک هم فکری بکنین اشتباهات تابلوش گرفته بشه.
میدونم در حد اکابر نوشتم و جمله بندی و لغات قوی نیستن ولی خوب تا یه حدودی هم بهتر بشه ممنونتون میشم.
دوست عزیز
نظرات من بیشتر شامل بدنه و ساختار SOP شما هست . یه تعداد ایراد گرامری و نوشتاری هم دیدم که ترجیح میدم تصحیح این قسمت ها رو به بقیه که در این زمینه بیشتر اطلاعات دارن واگذار کنم و فکر می کنم اگه خودتون با دقت یه مرور دیگه بکنید متوجه بعضیاشون میشید چون مطمئنم این ایرادها از دستتون در رفته و علتش عدم
دانش شما نیست.
نظرات من در مورد ساختارنوشته شما:
اول اینکه به نظرم خیلی بی مقدمه شروع شده. نمیدونم این نسخه نهایی هست یا با توجه به دانشگاهی که میخواید بفرستید اولش چیزی اضافه می کنید ولی به نظر من صحیح تر اینه که اگه برای دانشگاه و دپارتمان خاصی هست بالای نامه عنوانشون ذکر بشه و اگه برای استاد خاصی هست اسم اون استاد به عنوان مخاطب ذکر بشه
. اگه برای پوزیشن خاصی اپلای می کنید می تونید از همچین عبارتی استفاده کنید
I am writing to apply for the PhD position in XXX at the department of yyy, University of zzz.
بعد در شروع یه خلاصه ای از خودتون مثلا
I have obtained BSc/ MSc degree in xxx from Shiraz University, Shiraz, Iran and ...
یا چیزی شبیه به این.
منظورم اینه در شروع نوشته یه دید کلی از خودتون و اینکه هدفتون از این نامه چی هست بدید .
دوم اینکه به نظرم بیشتر باید درباره این موضوع که چرا فکر می کنید تحقیقات این استاد برای شما مناسبه صحبت کنید. یعنی یه ارتباطی بین سابقه تحقیقاتی خودتون و موضوعاتی کار شده توسط این استاد برقرار کنید. خیلی کوتاه به این مورد اشاره کردید و به نظرم میتونید یکم بیشتر در این باره صحبت کنید.
سوم اینکه به نظر من این نامه جای گله و شکایت از شرایط موجود در ایران نیست و من اون قشمت از نامه رو که
گفتید but in my country... تا انتهای پاراگراف، رو نمی پسندم و به نظرم با هدف شما از نامه سازگاری نداره . شما بیشتر باید سعی کنید درباره اینکه چرا به کار اون استاد علاقه مندید صحبت کنید نه اینکه چرا به کار در ایران علاقه مند نیستید.
چهارم اینکه در این نوشته شما فقط به ابعاد و توانایی های علمیتون اشاره کردید در حالیکه اساتید علاوه بر این موضوع به ابعاد دیگری از شخصیت شما هم توجه می کنند و در یک جمله ، علم همه چیز نیست. و فکر می کنم بد نباشه اگر در دوسه جمله کوتاه به ویژگی های دیگه ای مثل علاقه به کار تیمی ، دوستانه بودن، شیوه شما در رویارویی با مشکلات ، احساس مسئولیت و وظیفه شناسی و ...هم اشاره کنید.
و پنجم اینکه روی انتهای نوشته بیشتر کار کنید ودر پایان اشاره ای داشته باشید که فکر می کنید اون دانشگاه و اون گروه محیط مناسبی برای شکوفا شدن استعداد و علایق شما خواهد بود یا عبارتی شبیه به این
I am sure that well-qualified and experienced members of your department, excellent facilities and exceptional research work would provide me with an ideal platform for promotion within my field. I will be happy to provide any further information or document if required.
Thanks for your consideration
* در ضمن دقت کنید اسامی خاص رو با حرف بزرگ شروع کنید. فکر می کنم اسم دروس هم شامل این قضیه بشه.
موفق باشید
قاصد روزان ابری، داروَگ ، کی می رسد باران؟
نیما
نیما