(03-11-2011, 04:21 PM)Faraz نوشته: آرش سوال آوا رو اینجوری مطرح می کنم:وزارت امور خارجه ایالات متحده در ضوابط مصاحبه ایرانی ها و چند کشور دیگر مانند یمن, کوبا و ... پیش بینی کرده است که در صورت عدم آشنایی افیسر با کیس های مربوط به مردم این کشورها افیسر به راحتی می تواند به دلیل عدم شناخت وی از کشور (نداشتن اطلاعات لازم) درخواست متقاضی را رد کند و از وی بخواهد که به سفارت هایی برود که وزارت امور خارجه برای آن کشورها پیش بینی کرده است. این قانون بیشتر به این خاطر دست افیسر ها رو باز گذاشته که درصد خطا پایین بیاید.
سفارت هایی که با پرونده ایرانی ها آشنا هستند چرا بهتر هستند؟من اطلاعی راجع به قوانین به اون صورت ندارم ولی از یکی از بچه ها شنیده بودم که دلیل اینکه کسی سراغ کشور هایی به جز کشور های معمول نمی ره اینه که با پرونده های ایران آشنایی ندارند به راحتی پرونده رو رد می کنند.
حالا چرا سفارت هایی که با پرونده های ایرانی ها آشنا هستند و یا به طور معادل این سفارت ها از سوی وزارت امور خارجه برای مصاحبه ما ایرانی ها پیش بینی شده است بهتر هستند؟
دلیل اصلی که می توان ذکر کرد, قانونی است که این سفارت ها را مجاب کرده که پاسخ متقاضیان ایرانی را بدهند و اگر یکی از این سفارت ها به دلیل عدم شناخت کیس های ایرانی کسی را رد کرد آن فرد به راحتی می تواند از طریق نامه نگاری و تلفن تخلف سفارت مربوطه را گزارش کند.
سفارت هایی که از سوی وزارت امور خارجه برای مصاحبه ایرانی ها پیش بینی شده, دارای افیسر هایی هستند که اطلاعات لازم امنیتی, فرهنگی, سیاسی را در خصوص جامعه و حکومت ما کسب کرده اند.
دلیل دیگر که اهمیت زیادی دارد کاهش طول کلیرنس دارد. این بدان معنا نیست که سرعت کار بالاست! تنها ممکن است به دلیل روبرو شدن با تعداد زیادی از ایرانی ها, در مورد برخی از افراد تصمیم بگیرند که یک یا چند لایه امنیتی نیاز به چک کردن نیست. یعنی ممکن است تعداد لایه های امنیتی که برای یک متقاضی در سفارت آنکارا تعیین می شود از تعداد لایه های امنیتی که برای همان متقاضی اما در سفارتی نا آشنا با کیس های ایرانی تعیین می شود کم تر باشد.
تنها عیبی که سفارت های نا آشنا با کیس های ایرانی دارند این است که در زمان هایی که تعداد متقاضیان زیاد است ممکن است مدت بیشتری برای چک های امنیتی نیاز باشد. اغلب بچها هم به همین دلیل به سفارت های دیگر مراجعه می کنند.
اما چرا در این میان سفارت هایی مانند بیروت, نروژ, انگلستان و ... گاها کیس های ایرانی های مقیم ایران را قبول می کنند؟
در قوانین پیش بینی شده که با نظر افیسر سفارت سایر کشورها نیز می توانند پاسخ متقاضیان ایرانی را هم بدهند اما ملزم به این کار نیستند تنها در صورت تمایل و نظر شخصی افیسرها!
سفارت سوریه در سایت خود مشخص کرده که توصیه می کند ایرانی ها به این کشور برای دریافت روادید نیایند و به کشورهایی که شناخت بیشتری نسبت به کیس های ایرانی ها مثل آنکارا و دبی دارند بروند و ریسک رد شدن در مصاحبه را هم قبول نکنند. اما در این میان افرادی هستند که رفته اند و موفق به دریافت ویزا شدند اما به جرات میگم که نسبت این افراد به رد شده ها خیلی کم است!
پیشنهاد می کنم سفارت هایی که خود اظهار داشته اند که کیس های ایرانی ها را قبول نمی کنند را برای مصاحبه انتخاب نکنید. برای سفارت سایر کشور ها هم قبل از گرفتن وقت توصیه می کنم ابتدا با سفارت مکاتبه کنید تا نظر افیسر ها را جویا شوند و در صورت ابراز رضایت وقت بگیرید.
در پایان این نکته را متذکر می شوم که نکاتی که مطرح می شود تنها احتمالات را بررسی می کنند و لزوما چنین نیست!