![]() |
مصاحبه تلفني با استادان - نسخه قابل چاپ +- آکادمیا کافه (https://www.academiacafe.com/pf) +-- انجمن: دریافت پذیرش (https://www.academiacafe.com/pf/Forum-%D8%AF%D8%B1%DB%8C%D8%A7%D9%81%D8%AA-%D9%BE%D8%B0%DB%8C%D8%B1%D8%B4) +--- انجمن: شهریه، کمک هزینه و تماس با استادان (https://www.academiacafe.com/pf/Forum-%D8%B4%D9%87%D8%B1%DB%8C%D9%87%D8%8C-%DA%A9%D9%85%DA%A9-%D9%87%D8%B2%DB%8C%D9%86%D9%87-%D9%88-%D8%AA%D9%85%D8%A7%D8%B3-%D8%A8%D8%A7-%D8%A7%D8%B3%D8%AA%D8%A7%D8%AF%D8%A7%D9%86) +--- موضوع: مصاحبه تلفني با استادان (/Thread-%D9%85%D8%B5%D8%A7%D8%AD%D8%A8%D9%87-%D8%AA%D9%84%D9%81%D9%86%D9%8A-%D8%A8%D8%A7-%D8%A7%D8%B3%D8%AA%D8%A7%D8%AF%D8%A7%D9%86) |
RE: مصاحبه تلفني با استادان - maryam4312 - 04-03-2013 من 26 فوريه مصاحبه داشتم توصيه من اينه که از قبل جواب سوالاي معمول که دوستان ميذارن از تجربه ي مصاحبه هاي خودشون رو يه دور با خودتون مرور کنيد.اگه بنويسيد که چه بهتر.منم اگه مينوشتم بهتر و مسلط تر جواب ميدادم. یه محیط آروم برای مصاحبه فراهم کنید که تمرکز وآرامش داشته باشید. استرس نداشته باشید!!! من دراین حد بودم که حتی مثلا یه مورد بود همین تازگیا باید زنگ میزدم به یه دانشگاه که کارم گیر کرده بود سوالی بپرسم، خیلیم مهم بود اما هرکاری کردم نتونستم آخرش نزدم! مصاحبه که جای خود داره! اینم جریان ما: از قبل با استادي يه تماس محدود داشتم دراين حد که ايميل زده بودم گفته بود اپلاي کن بعد از اپلاي هم بهش اطلاع دادم که اپلاي کردم. بعد مدتی Graduate Program Director ايميل زد که مصاحبه داري .فقط ازش پرسيدم مصاحبه کننده کيه؟ که گفت 3تا از اساتيد (يکيشونم همون استادي که باش تماس داشتم) منم خوف کردم! 3تا!!! خلاصه سرتونو درد نيارم! ![]() من 10 دقيقه زودتر از وقتی که باید، آنلاین شدم که ديدم اونا 7دقيقه قبل نوشته بودن ازاين لحظه اماده مصاحبه ايم ! چون خيلي توصيه بچه ها به سر وقت رفتن رو شنيده بودم نگران شدم که اين دير رفتنه بد باشه مشکل ايجاد کنه! سه تا استاد نشسته بودن. اول خوشونو معرفي کردن بعد به نوبت يه سوالايي پرسيدن.درسي و تخصصي! نبود عمومي و کلي بود. حرفاشونو متوجه ميشدم فقط استادي که هندي بود تند هم حرف ميزد، دو سه جا نفهميدم چي ميگه دوباره تکرار کرد. الان که اين پستو مينويسم اين سوالا و جوابا يادمه بدون ترتيب! اونا : در حد 3-5دقيقه خودتو معرفي کن من :يه چيزايي گفتم . اینکه هرچي ميگفتم مينوشتن يه کم حول شدم! گفتم ديگه نميدونم چي بگم ! اونا :از سوابق پژوهشي و کاريت و پايان نامه بگو من: پايان نامه و مقاله هامو گفتم و مقاديري! تدريس که داشتم اونا:اصلا چرا ميخواي دکترا بخوني؟ من:همون چيزايي که توي اس اوپي نوشته بودم از هدفم براي ادامه تحصيل رو گفتم اونا:توانايي وعلاقه به تدريس داري؟چيا درس ميدادي؟به چه زبوني تدريس ميکردي؟! اونا : اگه بهت پذيرش بديم مياي؟چقدر مصممي بياي اينجا؟ من:نگفتم صددرصد! يا شما يا هيچکس ديگه! (واضحه که اگه جاي بهتري پذيرش بگيرم اينو نميرم!)گفتم بطور جدي بهش فکر ميکنم و از اولویتهای بالامه( زمينه کاري استادش رو خيلي علاقه دارم ) اونا : چرا اينجا رو انتخاب کردي؟ من : تا اينجا در انتخابام فاکتور اصلي زمينه هاي کار اساتيد و کلا فرصتهاي تحقيقي و امکانات پژوهشي بوده که اينو توي دانشگاه شما پيدا کردم اونا:سفر خارج داشتي يا خارج زندگي کردي؟ من: نه اونا:تا الان آفري از جاي ديگه اي گرفتي؟ اونا:اگه پذيرش بديم براي گرفتن ويزا مشکلي نداري با توجه به مسائلي که وجود داره... من:فکر نميکنم چون مسئله مشکلسازي توي پیشینه ی کاري و تحصيليم نيس! و افرادي با شرايط مشابه زياد ديدم که پذيرش گرفتن اونا:سوالي داري بپرس من:اگه بخوام براي امادگي بيشتر تو اين فرصت مطالعه اي داشته باشم چه پيشنهادي داريد؟چه زبانهاي برنامه نويسي؟ اونا:اولين مسئله ازمون جامع هست که فلان درسا ازش پرسيده ميشه و برنامه نويسي هم مت لب و متمتيکا فعلا براي کار ما من:کي جواب ميدين؟ اونا:بزودي!!! اونا: تشکر ازینکه وقت گذاشتم و ...! من:کي؟!من؟!يعني با منن؟!من اينجا علامت تعجب بودم !ازبس نديديم ازينچيزا از اساتيد گرام اونا : دست تکون دادن خدافظي من:خدافظي ديگه! :دي و بقول آقا پژمان راحت تر ازاوني بود که فکر ميکردم بعد ايميل زدم بهشون براي تشکر از وقتي که گذاشتن و معذرت ازينکه دير رفتم و همون استادي که ازاول باش تماس داشتم گفت: Dear Maryam, Thank you for taking the time to talk to us. We were actually ahead of schedule and we tried to contact you earlier than the agreed time. You were not late. You made a good impression with your good english and clear ideas. Thank you again, منم باز فقط علامت تعجب بودم! 28فوريه هم Graduate Program Director ايميل زد که I am pleased to inform you that you have been admitted to the Physics and Astronomy PhD program and that we are also offering you a GTA (Graduate Teaching Assistantship) to begin your program of studies beginning Fall 2013. من حدود يکسال و نيمه با پروسه ی اپلای آشنا شدم شروعش با اين سايت بود تشکرفراوون ازراهنماييهاي خوب همه بزرگواران تو اين مدت که خيلي خيلي خيلي کمکم کرد(چه اين سایت چه ا.ا. !) باارزوي موفقيت براي همه RE: مصاحبه تلفني با استادان - le-ciel - 16-03-2013 سلام. من چند وقت پیش واسه مقطع مستر برای پذیرش دانشگاه Jena در آلمان وقت مصاحبه از طریق اسکایپ داشتم. مصاحبه من بسیار بسیار بسیار فرمالیته بود... (البته از دوستان کمابیش شنیده بودم که واسه مستر مصاحبه ای نیست اصولا و اگه هم فرمالیته باشه همون موقع جواب رو میدن) 4 تا از اساتید دانشکده بودن (رشته ادبیات انگلیسی و آمریکا)... 3تا آقا و یه خانوم. خیلی خندون بودیم جمیعا دور هم ![]() از اولش خیلی مهربانانه صحبت کردن ... تنها سوالی که پرسیدن اینا بود: (البته فقط یکی از استادا، اونی که ادم کرده بود تو اسکایپ) چی شد که به این رشته علاقه مند شدی؟ و یه نکته از رزومم رو سوال کرد که خیلی توضیح واضحات بود! یکی دیگشونم در مورد یکی از درس های دوره لیسانسم پرسید که بعد اینکه جواب دادم خودش گفت Just kidding بود سوالم! ![]() همشون خیلی راضی بودن و مرتب با نیش تا بناگوش باز سر تکون می دادن ![]() یه 2 دقیقه ای هم آلمانی صحبت کردیم. بعد هم در مورد اینکه هزینه ها رو چطوری میدم پرسید که گفتم فقط سال اول رو میتونم ساپورت کنم خودم... بعد من دیدم دوستان هیچ سوالی ندارن خودم یه سوال که از تو رزومه همون استاد اصلیه به ذهنم رسیده بود پرسیدم. بعد نظر بقیه استادا رو در مورد من به آلمانی پرسید و همه سر تکون دادن. بعدش هم خیلی با شادی گفت که: we decided to بعد بلند شد وایساد و گفت: admit you! با این حالت: ![]() منم اینجوری: ![]() خلاصه قبول شدیم! به همین راحتی! به همین خوشمزگی! پودر کیک رشد! ![]() اهان، این رو هم گفت که: "اگه به این ترم نرسیدی نگران نباش... برای ترم دیگه هم پذیرش مورد قبوله، فقط اپلای کنی ما سریع اکسپتت میکنیم... همین دیگه... به امید موفقیت دیگر دوستان. (ببخشید خیلی خودمونی بود تعریفم، چون واقعا همین مدلی بود جو مصاحبه! ![]() RE: مصاحبه تلفني با استادان - soilman - 26-04-2013 درود مصاحبه ای داشتم امروز با استادی جهت پوزیشن مستر در USASK کانادا... اینگونه هم شروع شد که بعد از دیدن آگهی ( تاریخش برمیگشت به 9 آپریل) و رفتن به صفحه استادیار(Assistant prof) و اینکه دو پوزیشن مستر جهت چنین پروژه های موجود هست و علاقه مندان می توانند رزومه و ریز نمرات و اسم سه استاد رو بفرستن - تقریبا بعد از سه روز جواب داد که: You certainly have the kind of research experience that I would be interested in. I would like to chat with you by phone با چند تاخیر موبایل زنگ خورد(گرچه ترجیحم بود که با اسکایپ باشه ولی استاد اصرار داشت که از خط تلفن ثابت زنگ بزنه) برای احتیاط هم هدفون رو وصل کردم که بهتر بشنوم...کیفیت صدا و لهجه خوب بوده...تقریبا 30 دقیقه طول کشید... مواردی که بحث شد: 1-برای چی میخای مستر دوم بخونی؟ایا مطمئنی؟واقعا مطمئنی؟(دیگه داشت منم به شک مینداخت!) تقریبا می تونم بگم نزدیک 15 دقیقه به طور پیوسته و گسسته بحث سر این بود![img]images/smilies/huh.gif[/img] و اینکه چرا برای دکترا اقدام نکردی که خوب از ریجکت ها چیزی نگفتم و گفتم با چند نفر در ارتباطم و هنوز به صورت افیشال اپلای نکردم(یه دونه کردم که مونده در همین دانشگاه خودمان ولی معمولا دانشگاه به خودی های اینترنشنال نمیده) گفت اها پس اگه یه دکترای جای دیگه باشه و این پوزیشن هم باشه کدوم رو برمیداری(قشنگ مچاله ام کرد دیگه[img]images/smilies/confused.gif[/img]) گفتم خوب نگاه می کنم به پروژه و اینکه کدوم جالبتر و به علایقم نزدیکتره ولی خوب با توجه به اینکه این پروژه جالب هست برام و ادامه رو میخاستم بگم حرف رو قطع کرد و .... 2-در مورد پیش زمینه ام در سابق و اینکه ایا آشنایی با تکنیک های ازمایشی دارم یا خیر...چند مورد گفت من گفتم فقط اینو بلدم....با دستگاه هایی که نام برده تقریبا یه بار کار کرده ام ولی خوب نه اونقدر که به طور نسبی آشنا باشم....در مورد اون یه دستگاه هم تقریبا آشنایی هست و از اون جهت با اعتماد گفتم که بلدم البته فکر نکنم در حد فول بخوان استادا چون هر آزمایشگاه یه دستیار داره که معمولا یه چند دقیقه ای راهنمایی ها رو می کنه (چون مدل ها فرق می کنن و معمولا هم جهت حفظ ایمنی آزمایشگاه ها) چون از یه جهت هم تغییر رشته و زمینه ( در واقع یکی از دلایلی که اوردم و تا حدودی مثه اینکه قانع شد در جواب سوال اصلی اش - البته نمی دونم کار درستی کردم یا نه!) حساب میشه هم تاکید کرد که مسلما باید درسهای بیشتری رو بگذرونم که من هم با ذکر نام چند درس مربوطه گفتم اتفاقا خیلی دوست دارم این درس ها رو بخونم! 3- بعد که به نظرش اومد که می تونم واجد شرایط باشم فورا بحث مالی رو پیش کشید که جا خوردم چون معمولا در اولین مصاحبه بیشتر بحث علمی هست و صحبتی هم نمیشه..تجربه ای که داشتم و حتی تو تاپیک هم اگر درست یادم باشه کسی خود استاد پیش نمیکشه... شروع به گفتن رنج مورد نظر RA کرد(همون طور که در اگهی هم قید شده بود) و گفت می تونم 18000 بدم و بعد بحث شهریه رو اورد و گفت دانشگاه ما تو رنج کمترین شهریه هاشت و 100% نمی تونم در مورد کمک برای شهریه دانشگاه بهت تضمین بدم...راستش انتظار نداشتم بگه شهریه رو نمی تونه پوشش بده چون معمولا استادا دانشجویی رو میگیرن و RA میدن اون هم پوشش داده میشه.... از سوئد پرسید که الان شهریه میدی و گفتم خیر...بعد هم در مورد REQUREMENT ها بحث شد که خوب گفت چک کن و نتیجه اش رو بهم اطلاع بده...گفتم خوب من امتحان ایلتس دادم دو سال پیش(البته حواسم نبود اشتباهی گفتم در واقع ژانویه 2012 دادم - البته ایلتس میانگین 6.5 دارم ولی یکی از مهارت ها کم هست و می دونستم این مشکل ساز ممکنه بشه نگفتم) و بهش گفتم من درسا رو تو این دو سال به انگلیسی خوندیم و ممکنه WAIVE بشیم و گفت خوب شاید ممکنه بتونی بشی و چک کن و همه ی اینها رو نتیجه اش رو به من بگو بعد هم اپلای می کنی و برام می فرستی اپلیکیشن و این حرفا بعد هم خداحافظی کردیم و این حرفا و براش هم ای میلی زدم که ممنون از وقتتون و در مورد شرایط پذیرش هم به محض گرفتن جواب از GRADUATE OFFICE بهتون اطلاع خواهم داد پ.ن:طبق براورد خود دانشگاه در اینجا مخارج یه ساله بین 18000 تا 27000 هزار متغیره....اینجا هم نرخ شهریه رو بین سپتامبر 2012 و اگوست 2013 گفته....فعلا که به نظر میرسه با توجه به این موارد باید بیشتر ببینم که میشه با این کمک هزینه سر کرد یا راهی هست که بشه شامل نشه و دوم اینکه آیا اصلا قبول می شوم? ![]() خوش خبر باشید [برش] نحوه تماس با استادان برای گرفتن پذیرش و RA - Context - 20-07-2013 سلام دوستان، برای یه استاد تو کانادا رزومه فرستادم، گفت صبر کن که مصاحبه کنیم و امتحان بگیرم ازت! 1) من زمینه کاری این استاد رو خیلی دوست دارم، و حتی به جوری تز لیسانسم رو ربط دادم به کاری که اون میکنه، ولی هیچ تخصصی در موردش ندارم، در موردش خوندم ولی اسکیلی ندارم، میخوام ببینم چقدر این امتحانی که میگه مهمه؟ و اینکه کلا چقدر بحث تخصصی میشه توی مصاحبه ها؟ 2) راستی، دیروز یه مقاله ای ازش چاپ شده، میخوام در مورد اون باهاش حرف بزنم (همونجوری که دوستان میگن) که اسمم تو ذهنش بمونه و تاثیر مثبت داشته باشه ولی بلد نیستم در مورد یه مقاله با یه استاد حرف بزنم و ارتباطم رو گسترش بدم، ممنون میشم دوستان راهنمایی کنن در مورد این دوتا سوال. با تشکر RE: مصاحبه تلفني با استادان - Babak - 22-07-2013 ۱. مصاحبهها معمولا مهمه و اگر خوب ظاهر بشید شانستون خیلی بالا خواهد رفت، اما همه استادها در زمینه مصاحبه یکسان نیستند و نمیشه پیشبینی کرد که بحث چقدر تخصصی میشه. طبیعتا انتظار استاد این نیست که شما اندازه خودش در این زمینه تخصص داشته باشید، ولی معمولا ازتون میپرسه که قبلا در چه زمینههایی کار کردید و با موضوع مورد نظر چقدر آشنایی دارید و در صورت آشنایی با مباحث اولیه، ممکنه سوالهای تخصصیتر هم بپرسه. جواب دادن سوالهای تخصصی معمولا تاثیر مثبت زیادی داره و ندونستن مباحث و اصول اولیه زمینه کاری هم معمولا تاثیر منفی زیاد. به همین خاطر سعی کنید که حداقل اصول اولیه بحث رو بخونید و تا اونجا که میتونید اطلاعاتتون رو زیاد کنید. ۲. یکی از راههای موثر اینه که شما ایدهای برای بهبود کار داشته باشید تا بشه تحقیقات رو ادامه داد و مقالههای بیشتری در اون زمینه نوشت. پرسیدن سوالهای خوب در مورد مقاله هم میتونه کمک کنه، اما این که سوال خوب چی هست خیلی به مقاله و موضوع تحقیق بستگی داره. یکی از مثالها در این زمینه، پرسیدن سوال در مورد عملکرد روش مطرح شده در مقاله در شرایطی هست که در مقاله بحث نشده. RE: مصاحبه تلفني با استادان - فرید - 22-07-2013 (20-07-2013, 02:28 PM)'Context' نوشته: سلام دوستان، سلام
اگر گفته امتحان میگیره سوال علمی بیشتر پرسیده میشه. ممکنه به این صورت باشه مقاله ای بفرسته و سوال هایی پایه ای از اون بپرس. معمولا سوالها مرتبط به مواردی که شما کار کردید یا ادعا کردید بلدید و در مواردی که مرتبط به کار استاد باشه ولی شما خیلی کار نکردید سوال نمیکنه چون شما می تونید بگید بلد نیستم و قرار نیست همه چی بدونید. فرض کنید یک درسی 4 سال پیش با نمره عالی پاس کرده باشید بدون خوندن درس اگر از شما الان دوباره امتحان بگیرند بعید که ساده ترین و پایه ترین سوالات بتونید جواب بدید. فقط در مورد پروژه خودتون و موارد مرتبط به اون باید اطلاعات خوبی داشته باشید و یکسری موارد کلی و پایه ای مرتبط به کاری که در اینده قرار انجام بدی و از درس های مرتبط که پاس کردی نکات اصول یه مرور بکن. RE: مصاحبه تلفني با استادان - zahya - 26-07-2013 با سلام به اساتید مجرب و محترم این سایت: من برای پذیرش در مقطع دکترا با یکی از استادهای کانادا ارتباط دارم و ایشان ضمن فرستادن کارهایشان اعلام کردن که در یکی از دانشگاههای همان شهر مدارکم را بفرستم(چون دانشگاه خودش برای دکترا نداره!) و گفتند من کمکهای لازم را میکنم. ایشان متذکر شدن که به رییس آن دپارتمان هم ایمیل بزنم و هم تماس تلفنی داشته باشم. حالا 2 تا سوال دارم: 1- طی ایمیل به استاد دوم از ایمیلهای استاد اولی چیزی forward بکنم یا نه؟ 2- تماس از طریق اسکایپ بی احترامی است؟ که در پایان ایمیل از ایشان بخواهم ID اسکایپشان را بدهند و زمانی که می توانند با من صحبت کنند؟ مرسی در مرسی بابت وقت عزیزتان که برامون میگذارید. ![]() RE: مصاحبه تلفني با استادان - soilman - 26-07-2013 1- در مورد یک با توجه به اینکه خود استاد پیشنهاد فرستادن مدارک را به آنجا داده به نظرم بهتر باشه فروارد کنید تا در جریان قرار بگیره - ولی فکر کنم منظورتون همون رئیس دپارتمان دانشگاه 2 بوده .. در این صورت حتی عنوان را می توانید referred by X Y regarding Z... بگذارید 2- در مورد اسکایپ هم بهتره با توجه به وضعیت ایران که گهگاهی قطع و وصل میشه تلفن را امتحان کنید البته بهترین کار اینه که با خود استاد دانشگاه 2 چک کنید که ببینید کدوم گزینه برای او بهتره (26-07-2013, 06:28 PM)'zahya' نوشته: با سلام به اساتید مجرب و محترم این سایت: RE: مصاحبه تلفني با استادان - Context - 27-07-2013 (22-07-2013, 05:24 PM)'فرید' نوشته: ممنون فرید عزیز،
میخوام بپرسم برای اون مواردی که کار نکردم و زمینه کاریه استاده، جمله و یا حرفی بهتر از I dont know سراغ دارید ؟ چون من فقط ابراز علاقه کردم به زمینه که استاد داره کار میکنه، و من تخصصی در اون رابطه ندارم. ممنون. RE: مصاحبه تلفني با استادان - فرید - 27-07-2013 (27-07-2013, 12:30 AM)'Context' نوشته: وقتی ابراز علاقه می کنید قاعدتا یک مقداری اطلاعات توی اون زمینه باید داشته باشید. احتمال بسیار زیاد چند سوال پایه ای می پرسه که ببینه چقدر اطلاعات داری چون همه می تونن ادعا کنند علاقه دارند به یک موضوع. در مواردی که نمیدونی می تونی یک مقداری شروع کنی به بحث کردن در مورد سوال و بین صحبت ها اشاره کنی که بخاطر اینکه توی این مورد کار نکردی خیلی با جزئیات نمی تونی جواب بدی.
|