آکادمیا کافه
چگونه مقاله علمی بنویسیم - نسخه قابل چاپ

+- آکادمیا کافه (https://www.academiacafe.com/pf)
+-- انجمن: اطلاعات جانبی دریافت پذیرش (https://www.academiacafe.com/pf/Forum-%D8%A7%D8%B7%D9%84%D8%A7%D8%B9%D8%A7%D8%AA-%D8%AC%D8%A7%D9%86%D8%A8%DB%8C-%D8%AF%D8%B1%DB%8C%D8%A7%D9%81%D8%AA-%D9%BE%D8%B0%DB%8C%D8%B1%D8%B4)
+--- انجمن: مقاله، پایان نامه، پروپوزال و تز دکتری (https://www.academiacafe.com/pf/Forum-%D9%85%D9%82%D8%A7%D9%84%D9%87%D8%8C-%D9%BE%D8%A7%DB%8C%D8%A7%D9%86-%D9%86%D8%A7%D9%85%D9%87%D8%8C-%D9%BE%D8%B1%D9%88%D9%BE%D9%88%D8%B2%D8%A7%D9%84-%D9%88-%D8%AA%D8%B2-%D8%AF%DA%A9%D8%AA%D8%B1%DB%8C)
+--- موضوع: چگونه مقاله علمی بنویسیم (/Thread-%DA%86%DA%AF%D9%88%D9%86%D9%87-%D9%85%D9%82%D8%A7%D9%84%D9%87-%D8%B9%D9%84%D9%85%DB%8C-%D8%A8%D9%86%D9%88%DB%8C%D8%B3%DB%8C%D9%85)

صفحات 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17

RE: چگونه مقاله علمی بنویسیم - dr.moslemnoori - 11-08-2015

(11-08-2015, 11:08 AM)Shihan نوشته: اصولاً کار پژوهشی متناسب باید بعنوان نویسنده اصلی و استادی که در مقطع خواهر شما رو همکاری داشته نگارش بشه، بعنوان اسم مولف اصلی و در پایان هم از شما هم نام برده بشه، اما تا اونجایی که میدونم بیشترین درصد امتیاز داشتن به این برمیگرده که ایا کار موجود یک موضوع جدید هست یا خیر!! اگر باشه که حتی اسم جهارم و پنجم هم میتونه امتیاز محسوب بشه. اما اگر موضوع عادی باشه تنها مولفین اول و دوم بیشترین تاثیر رو خواهند گرفت.
موضوع که خیلی عالی و جدیده.استاد راهنماش بهش گفته از این پایان نامه میشه حداقل شش تا مقاله استخراج کرد.البته من شنیدم که میگن فقط مقاله اول باید به اسم استاد راهنما باشه و بقیشو میشه اسم استاد رو اضافه نکرد.درسته؟

RE: چگونه مقاله علمی بنویسیم - saheleh - 11-08-2015

(29-05-2015, 02:35 PM)faeze23 نوشته: سلام دوستان
من یک سوال شاید پیش پا افتاده داشته باشم ولی ممنون میشم پاسخ بدید:
من با فرمت کلی مقاله نویسی آشنام و جندتا مقاله داخلی داشتم فقط یک مقاله ام رو که استاد راهنمام گفته خوبه و ISI بفرست و ازجاییکه از اساتید ایرانی در زمینه کمک در نگارش و چاپ چیزی دستگیر آدم نمیشه!! یک سوال برام پیش اومده
مقاله ام راجع به طراحی شهری هست و ژورنال موردنظذم هم پیدا کردم فقط نمیدونم با همین قرمت که مقاله فارسیم هست و استاد تایید کرده ترجمه کنم و بفرستم قبول میشه؟؟
متن فارسی مقاله ام شامل چکیده، مقدمه(روش تحقیق، فرضیه،طرح مساله و ضرورت اجرا البته یکم اینجا جابجا نوشتم ترتیبش رو!)،مبانی نظری،شرح کلی تحقیق یا بحث،نتیجه گیری و ارائه راهکار و منابع هست مثل بقیه مقالات
الان با فرمتهایی که تو فروم دوستان گفتنمن دقیقا نمیدونم REVIEW,DISCUSSION,METODOLOGY and etc. به چه ترتیبی باید در قالب isi بزارم یعنی ترجمه عنوانهام من رو گیج کرده مثلا مبانی نظری باید تو مقدمه در قالب review بیارم یا نه ترتیب مهم نیست ماهیت کار مهمه؟؟ استادم هم کلا هرچی بهش میگم میگه خوبه اصلا نگاه نمیکنه!یعنی اگر متن رو عوض کنم منابع رو اول بزارم هم میگه خوبه بفرست!!![img]images/smilies/confused.gif[/img]
ممنون میشم تو این زمینه راهنماییم کنید 
ممنون

سلام دوست عزیز
من تا حالا چند تا مقاله برای کنفرانس خارجی نوشتم و دو تا هم برای ژورنال. دو تا هم داخلی.
تجربه شخصی من برای مقاله نویسی میگه که شما اول باید چند تا مقاله خوب ISIدر زمینه کاری خودتون یعنی بسیار نزدیک به کار شما یا بیس اولیه کارتون باشه بخونید هم برای اطلاع از مقاله های در راستای کارتون چون هر چی رفرنس های معتبر داشته باشید سطح مقاله خودتون رو بالا میبره و تصور داورها رو هم نسبت به جدیت کار و سرچ شخص خودتون بهتر میکنه. از طرف دیگه میتونید ساختار مقاله ها رو ببینید و با مقاله خودتون مقایسه کنید اینجوری دستتون میاد چه جوری اطلاعاتتون رو برای هر قسمت دسته بندی کنید. منم همه اینا رو خودم یاد گرفتم به همین نحوی که به شما میگم وگرنه استاد من که هیچکاری نکرد اسم خودش و دوستشم تو مقاله من نوشت بدون هیچ زحمتی.

RE: چگونه مقاله علمی بنویسیم - mgorji - 26-12-2015

دوستان سلام
ممكنه يك مرجع معتبر مانند يك كتاب رو براي آموزش نحوه نگارش مقاله معرفي بفرماييد
در واقع به دنبال يك كتاب درسي هستم براي ارائه درس سمينار
ممنون از لطف شما

RE: چگونه مقاله علمی بنویسیم - nasim1234 - 26-12-2015

(26-12-2015, 10:28 PM)mgorji نوشته: دوستان سلام
ممكنه يك مرجع معتبر مانند يك كتاب رو براي آموزش نحوه نگارش مقاله معرفي بفرماييد
در واقع به دنبال يك كتاب درسي هستم براي ارائه درس سمينار
ممنون از لطف شما

کتاب های زیادی در این زمینه هست
مثلا این کتاب یا این یکی 

RE: چگونه مقاله علمی بنویسیم - Faezeh_M - 29-12-2015

(22-05-2015, 02:42 PM)dr.mahak نوشته: سلام دوستان
در ارتباط با رشته های علوم پزشکی اگر در زمینه ای ایده بکر و حرف تازه ای برای گفتن داشته باشیم ایا اگر خودمان به تنهایی مقاله بنویسیم بهتره یا از استادی بخواهیم که اسم او هم در مقاله بیاد؟
اخه ببینید فرضا من در زمینه قلب مقاله ای خوب نوشتم.این مقاله تو یه ژورنال خوب خارجی هم چاپ بشه بعد نمیگن خوب چرا این شخص هنوز سال 2 پزشکی است داره یه مطلب تخصصی از قلب میگه ؟!
ولی فرضا اگر اسم استادم که متخصص قلب هست تو مقاله بیاد نشون میده نویسنده های مقاله یکی شون تخصص مربوطه را داره
سوال من اینه که ایا مورد اول بهتره یا دوم؟
میدونید چون ایده های خوب و تازه ای برای مقاله نوشتن دارم و استاتید گرامی بدون هیچ زحمتی میخوان اسمشون تو مقاله اورده بشم من میخوام فقط خودم به عنوان دانشجوی سال دوم پزشکی تو مقاله ثبت بشه اما نگرانی من اینه که نکنه این مساله یه امتیاز منفی تلقی بشه

سلام

در مورد نوشتن مقاله کار به همین سادگی هم نیست که شما ایده رو بتونید به تنهایی به یک مقاله ی علمی تبدیل کنید، بنابراین توصیه ی من اینه که با اساتید مورد اعتماد کار خودتون رو انجام بدید و سعی کنید که اونها نقش راهنما رو در پژوهش برای شما داشته باشن نه مجری!!این برای مقالات original هست اما اگر بخواهید مقاله ی مروری یا letterدر موردی موضوعی بنویسید بدون استاد هم میشه این کار رو انجام داد البته دونستن آنالیز دیتا در نوشتن مقاله ی مروری بسیار لازمه.

موفق باشید

RE: چگونه مقاله علمی بنویسیم - severus57 - 10-01-2016

سلام
موقع سابمیت مقاله تو ژورنال ازم علاوه بر اصل مقاله، cover letter هم میخواد. کسی میدونه داستان این چیه؟ چرا هیج جا در موردش نوشته نیست؟ یه چند نمونه cover letter داره کسی ببینم حداقل با شیوه نگارشش آشنا بشم؟

RE: چگونه مقاله علمی بنویسیم - Matinking - 10-01-2016

(10-01-2016, 01:04 AM)severus57 نوشته: سلام
موقع سابمیت مقاله تو ژورنال ازم علاوه بر اصل مقاله، cover letter هم میخواد. کسی میدونه داستان این چیه؟ چرا هیج جا در موردش نوشته نیست؟ یه چند نمونه cover letter داره کسی ببینم حداقل با شیوه نگارشش آشنا بشم؟

سلام

کاربرد اول cover letter در زمانی هست که شما مقاله ای رو برای اولین بار در ژورنالی submit می کنید و در معرفی اجمالی مقاله و contribution اون هست... به صورتی که معمولا از اونچه که در abstract اومده، مفصل تر خواهد بود... editor-in-chief و advisor های احتمالی ژورنال در مرحله ابتدایی با خوندن این مدرک به نتیجه می رسند که مقاله شما رو برای review ارسال بکنند یا نه...

کاربرد دوم وقتی هست که مقاله شما از ژورنالی reject شده و شما با اعمال تغییرات مفصل نسبت به نسخه قبل، قصد دارید مجددا مقاله رو برای همون ژورنال بنویسید... در این حالت معمولا cover letter ی ارائه میشه که در اون نه تنها به ایرادات اساسی بار قبل پاسخ و ترتیب اثر داده شده، بلکه هر نوع تغییر برای بهبود مقاله از هر نظر در اون توضیح داده می شود...

نمونه cover letter برای این مقصود در اینترنت کم نیست...

براتون آرزوی موفقیت دارم

چطور تکنیک ها و مهارت های نگارشی مان را تقویت کنیم؟ - meeta - 14-02-2016

نوشتن یک مقاله یا تحقیق علمی، سبک و قالب خاصی دارد. اینکه ما چه می خواهیم بگوییم یک مطلب است و اینکه چطور می خواهیم بگوییم یک مطلب دیگر. نگارش علمی اصولی دارد که اگر می خواهیم مقاله یا پایان نامه یا تحقیق سمینارمان موفق و ارزشمند باشد، لازم است آنها را رعایت کنیم. این اصول در حقیقت مجموعه ای از تکنیک ها و مهارت های نگارشی است که باید مورد توجه هر محققی قرار بگیرد. از مهم ترین نکته هایی که در جریان نگارش گزارش تحقیق مان ضرورت دارد به آن توجه شود موارد زیر است.
۱- در نوشتن تحقیق، به ویژه اگر تحقیق مان در قالب یک مقاله ارائه می شود، باید همیشه به اصل موضوع توجه کنیم و هر نوع حاشیه پردازی و موضوعات غیر ضروری را کنار بگذاریم. حجم مقاله بسیار محدود است و ما مجبوریم از حداقل فضا برای بیان حداکثر محتوا استفاده کنیم. باید هر نوع اطلاعاتی که ارتباط مستقیمی با موضوع ندارد را کنار بگذاریم و فقط مسأله اصلی تحقیق را مبنای کار خود قرار دهیم.
۲- مطالب باید یک توالی منطقی و منظم داشته باشند و بر اساس یک چینش و الگوی مشخص، تنظیم شده و در کنار یکدیگر قرار گیرند. وقتی می خواهیم گزارش تحقیق را بنویسیم لازم است به چند بخش اصلی توجه داشته باشیم. معمولا هر مقاله علمی دارای چکیده، مقدمه، ادبیات نظری، تحلیل داده ها و نتیجه گیری است. پس لازم است زمان نگارش این قالب را در نظر داشته باشیم و برای هر کدام از این بخش ها یک جای مشخصی در نظر بگیریم.
۳- همان طور که برای نوشتن یک داستان نیاز به یک سبک داستانی و برای نوشتن یک شعر نیاز به سبک شعری داریم، برای نوشتن مقاله علمی هم به سبک مناسب آن نیازمندیم. سبک مقاله باید یک دست و هماهنگ بوده و زبان آن علمی و غیراحساسی و معتبر باشد. زبان شما در مقاله پژوهشی باید یک زبان علمی و فرهیخته و اصیل باشد. زبانی توصیفی تحلیلی و بی طرف و غیرارزشی، همان طور که یک فرد عالم و دانشمند برای بیان یک مسأله علمی استفاده می کند.
۴- از شکسته نویسی و نوشتن در قالب محاوره جدا خودداری کنید. زبان مقاله ما باید معیارهای یک زبان فرهیخته را داشته باشد؛ از جمله اینکه نباید شکسته نویسی کرده یا از زبان گفتاری و شفاهی استفاده کنیم. لازمه نگارش متن علمی، استفاده از جملات دقیق و اصطلاحات علمی و افعال کامل و مکتوب است.
۵- متن علمی دارای کلیدواژه های علمی است. پس باید اصطلاحات و واژه های تخصصی را در کار پژوهشی مان مدنظر داشته باشیم. ما باید از همان دایره واژگانی استفاده کنیم که جامعه علمی ما استفاده می کند. در عین حال باید مراقب باشیم که در این زمینه زیاده روی نکنیم؛ مثلا نیازی به «واژه سازی» نیست، یا بهتر است واژه هایی که محجور یا قدیمی هستند و معانی آنها در طول زمان تغییر کرده را در متن مان مورد استفاده قرار ندهیم.
۶- نکته بعدی بحث آداب و آیین نگارش و قواعد رسم الخط است. اگر متن مقاله یا تحقیق شما پر از اغلاط و مشکلات ویرایشی و معضلات رسم الخطی باشد، اعتماد خواننده به دستاوردهای شما کم می شود. اساسا به همین دلیل است که محققان بعد از نوشتن گزارش تحقیق، از یک ویراستار کمک می گیرند تا مشکلات احتمالی دستوری و دسم الخطی و ویرایشی اثرشان را برطرف کند.
۷- اگر لازم است در گزارش از تصاویر و اشکال و جداول استفاده شود، توجه داشته باشید که به شکل درست و در جای مناسب استفاده کنید. در این کار زیاده روی نکنید، چون عملا متن مقاله شما تبدیل به یک مجموعه اشکال و جداول می شود. اما به طور کلی وجود جداول، نمودارها و اشکال به انتقال بهتر مطالب کمک زیادی می کنند.
۸- مستدل سازی و مستندسازی مباحث را حتماً مدنظر داشته باشید. برای هر ادعای علمی که مطرح می کنید، دلایل مستند و مثال های معتبر بیاورید. چون در کار علمی نمی توانیم ادعایی را مطرح کنیم بدون اینکه برای آن ادعا ادله مشخصی را مطرح کرده باشیم. بنابر این حتماً مباحث خود را مستدل بیان کنید.
۹- از منابع و مأخذ دست اول استفاده کنید. تا جایی که امکانش وجود دارد منابع دست دوم و تفسیری یا ترجمه هایی که صرفاً نظریه اصلی را شرح می دهند را مبنای کار خود قرار ندهید، چون به شدت از کیفیت کار می کاهد.
۱۰- معادل های لاتین واژه های تخصصی را بیاورید. چون گزارش شما یک گزارش علمی است و به احتمال زیاد بسیاری از اصطلاحات و تعابیر و منابع شما به زبان علمی بین المللی (انگلیسی) خواهد بود. پس اگر به زبان فارسی مقاله خود را ارائه می دهید، حتما معادل انگلیسی (در صورت نیاز فرانسه و آلمانی و غیره) اصطلاحات تخصصی را هم ذکر تا که مخاطب شما بداند منظورتان کدام اصطلاحات یا معانی یا منابع بوده و بار معنایی آنها چیست.
۱۱- اگر لازم است از یک منبع چندین بار استفاده کنید، بهتر است به جای ارجاع مستقیم، ارجاع غیر مستقیم دهید. مثلاً منبعی هست که لازم است چند بار به آن اشاره شود، در این صورت بهتر است به جای ارجاع مستقیم داخل گیومه، بخشی از مطلب را به زبان خودتان بیان کنید، و با بازنویسی ایده اصلی، در نهایت، به صورت ارجاع غیر مستقیم به آن استناد دهید. این تأثیر بهتری داشته و احتمال نقض حقوق مولف یا کپی رایت را هم کاهش می دهد.

۱۲- و نهایتاً اینکه وقتی پیش نویس کار را آماده کردید، مجدداً کارتان را بخوانید و حتما چندین بار متن گزارش خود را بازنویسی کنید. این کار در کاهش اشکالات و بهبود و تقویت ایده و یافته تحقیق به شما کمک می کند و ضمنا عامل مهمی در پخته شدن زبان تحقیق و تبدیل آن به یک زبان فرهیخته و علمی خواهد بود.  در عین حال مشکلات احتمالی دستوری و نگارشی و ویرایشی گزارش را به حداقل می رساند. البته ایده آل این است که بعد از آماده سازی و بازنویسی متن گزارش، از یک فرد مطلع و متخصص برای اظهار نظر و مشورت کمک بگیرید.

RE: چگونه مقاله علمی بنویسیم - mgorji - 29-03-2016

سلام دوستان سال نو مبارك

اگر يك روش مشخص را كه در يك مقاله معرفي شده در كارمان استفاده كنيم آيا بايد روش را مجدد توضيح دهيم يا همين كه ارجاع دهيم به كار آن شخص با سال كافي است و نيازي به توضيح نحوه اجراي روش نيست؟

سپاس

RE: چگونه مقاله علمی بنویسیم - blur - 30-03-2016

(29-03-2016, 10:20 PM)mgorji نوشته: سلام دوستان سال نو مبارك

اگر يك روش مشخص را كه در يك مقاله معرفي شده در كارمان استفاده كنيم آيا بايد روش را مجدد توضيح دهيم يا همين كه ارجاع دهيم به كار آن شخص با سال كافي است و نيازي به توضيح نحوه اجراي روش نيست؟

سپاس

نیاز هست هردو رو انجام بدین. بهرحال شما باید متدولوژی تون رو بخصوص اگر کارتون experimental باشه که من ازش اطلاع دارم، تا حد قابل قبولی توضیح بدین. ولی مسلما باید رفرنس هم بدین. بنابراین هردو لازمه معمولا.