آکادمیا کافه
راهنما و آموزش نرم افزار LaTex - نسخه قابل چاپ

+- آکادمیا کافه (https://www.academiacafe.com/pf)
+-- انجمن: نرم‌افزارها (https://www.academiacafe.com/pf/Forum-%D9%86%D8%B1%D9%85%E2%80%8C%D8%A7%D9%81%D8%B2%D8%A7%D8%B1%D9%87%D8%A7)
+--- انجمن: راهنمای نرم‌افزارهای تخصصی (https://www.academiacafe.com/pf/Forum-%D8%B1%D8%A7%D9%87%D9%86%D9%85%D8%A7%DB%8C-%D9%86%D8%B1%D9%85%E2%80%8C%D8%A7%D9%81%D8%B2%D8%A7%D8%B1%D9%87%D8%A7%DB%8C-%D8%AA%D8%AE%D8%B5%D8%B5%DB%8C)
+--- موضوع: راهنما و آموزش نرم افزار LaTex (/Thread-%D8%B1%D8%A7%D9%87%D9%86%D9%85%D8%A7-%D9%88-%D8%A2%D9%85%D9%88%D8%B2%D8%B4-%D9%86%D8%B1%D9%85-%D8%A7%D9%81%D8%B2%D8%A7%D8%B1-LaTex)

صفحات 1 2 3

RE: راهنما و آموزش نرم افزار LaTex - بینایی - 15-06-2016

سلام
خسته نباشید
من از مطالبتون استفاده کردم و دوست داشتم که با این نرم افزار هم کار کنم. اما همون اول کار به مشکل برخوردم.
وقتی یه برنامه  مینویسم - برام فایل pdf اش را تولید نمیکند. خطا میدهد که فایل پیدا نشد.(file not found)
با چندین نوع ادیتورهای لاتکس هم امتحان کردم. حتی مسیر فایل و دخیره سازی هم عوض کردم. (حتی یه برنامه خیلی ساده هم نوشتم) اما فایده ای نداشت.
درواقع قصدم دیدن پیش نمایش کارم است که بدونم چه نتیجه ای دارد. اما.......

لطفا راهنماییم کنید.......ممنونم

RE: راهنما و آموزش نرم افزار LaTex - Matinking - 15-06-2016

(15-06-2016, 01:19 PM)بینایی نوشته: سلام
خسته نباشید
من از مطالبتون استفاده کردم و دوست داشتم که با این نرم افزار هم کار کنم. اما همون اول کار به مشکل برخوردم.
وقتی یه برنامه  مینویسم - برام فایل pdf اش را تولید نمیکند. خطا میدهد که فایل پیدا نشد.(file not found)
با چندین نوع ادیتورهای لاتکس هم امتحان کردم. حتی مسیر فایل و دخیره سازی هم عوض کردم. (حتی یه برنامه خیلی ساده هم نوشتم) اما فایده ای نداشت.
درواقع قصدم دیدن پیش نمایش کارم است که بدونم چه نتیجه ای دارد. اما.......

لطفا راهنماییم کنید.......ممنونم

سلام

علت عام این مشکل این هست که فایل رو با موتوری به جز pdfLaTeX کامپایل می کنید... 
با هرکدوم از سه روش زیر باید بتونید خروجی مطلوب بگیرید:

- کلید میانبر set شده در TeXMaker تون (که معمولا یا by default دکمه F1 هست یا F6)...
- کامپایل فایل از طریق Tools --> pdfLaTeX
- استفاده از خط فرمان: pdflatex A.tex

براتون آرزوی موفقیت دارم

RE: راهنما و آموزش نرم افزار LaTex - بینایی - 15-06-2016

من خیلی شرمنده ام

اما من هر سه روش را امتحانکردم و نشد
یک کد فوق العاده ساده نوشتم که حتی با آن هم خروجی نمی دهد

عکسها را ضمیمه کردم
شرمندم

RE: راهنما و آموزش نرم افزار LaTex - Matinking - 15-06-2016

(15-06-2016, 02:24 PM)بینایی نوشته: من خیلی شرمنده ام

اما من هر سه روش را امتحانکردم و نشد
یک کد فوق العاده ساده نوشتم که حتی با آن هم خروجی نمی دهد

عکسها را ضمیمه کردم
شرمندم

سلام

اگر فرض کنیم environment variable مخصوص TeX درست در PATH قرار گرفته باسه، پس کلا پیکربندی کامپایلرتون صحیح نیست...
در واقع کامپایلر call میشه ولی فایل هدف رو پیدا نمی کنه...
با تصاویری که اینجا هست مسیر درست رو کامپایلر pdfLaTeX تنظیم کنید و مشکل باید حل بشه...
اینجوری و بدون دونستن configuration سخت میشه دقیق گفت ایراد از کجاست... ولی هرچه هست از configuration manager قابل حله...

در اون پنجره مقادیر باید مشابه value های زیر set شده باشند:

LaTeX: 

کد:
latex -interaction=nonstopmode %.tex

PdfLaTeX: 
کد:
pdflatex -synctex=1 -interaction=nonstopmode %.tex

براتون آرزوی موفقیت دارم

RE: راهنما و آموزش نرم افزار LaTex - بینایی - 16-06-2016

سلام
شبتون بخیر
میدونم دارم اذیتتون میکنم
اما مشکل از آن هم نبود. دارم دیوونه میشم. از طرفی عجله دارم و از طرفی هم .........
چه کنم ؟؟ تصاویر را هم پیوست کردم

ممنون و سپاس

RE: راهنما و آموزش نرم افزار LaTex - automotive - 01-10-2016

برای Setup واژه پرداز LateX باید کدام یک از فایل های ISO. اینجا را دانلود کنیم؟
آیا نیازی به دانلود هر سه فایل است؟

texlive.iso
texlive2016-20160523.iso
texlive2016.iso

RE: راهنما و آموزش نرم افزار LaTex - Matinking - 01-10-2016

(01-10-2016, 03:10 PM)automotive نوشته: برای Setup واژه پرداز LateX باید کدام یک از فایل های ISO. اینجا را دانلود کنیم؟
آیا نیازی به دانلود هر سه فایل است؟

texlive.iso
texlive2016-20160523.iso
texlive2016.iso

سلام

تفاوت خاصی ندارند... texlive.iso نسخه stable تر هست ولی texlive2016 کمی جدیدتر به حساب میاد...

براتون آرزوی موفقیت دارم

همونطور که می بینید حجم texlive خیلی بالاست... اگر براتون مسئله سرعت دانلود وجود داره می تونید به جای اون MiKTeX رو دانلود کنید که به واقع "در عمل" چیزی کم از texlive نداره...

RE: راهنما و آموزش نرم افزار LaTex - automotive - 02-10-2016

سلام،
نحوه ی راه اندازی (Set up) واژه پرداز LaTeX  با دیگر واژه پردازها از قبیل Microsoft Office Word متفاوت است.
ابتدا باید بین دو TeX distribution که TeX Live و MikTeX است، یکی را انتخاب کنید.
((حجم TeX Live حدود 3 گیگابایت و حجم MikTeX حدود 190 مگابایت (پیش از دانلود فایل های مورد نیاز از اینترنت) است.))

TeX Live
ابتدا به وب سایت www.tug.org/texlive/ مراجعه کنید.
شما می‌توانید بنا به سیستم عامل کامپیوتر خود، (ویندوز یا مکینتاش) را انتخاب کنید.
برای دانلود چند انتخاب وجود دارد، مهم‌ترین آن‌ها در download توضیح داده شده‌اند.
انتخاب اول: دانلود فایل install-tl-windows.exe برای سیستم عامل ویندوز یا  install-tl-unx.tar.gz برای سایر سیستم عامل‌ها (اعم از مکینتاش، لینوکس و ...)
پس از دانلود و اجرا، تمامی فایل‌های مورد نیاز از طریق Internet دانلود می‌شود.
انتخاب دوم: به صفحه‌ی  Acquiring TeX Live as an ISO image مراجعه کنید و بر روی عبارت:download from a nearby CTAN mirror" کلیک کنید، به صفحه ی مورد نظر هدایت می‌شوید و همانطور که متین گرامی در ارسال قبلی گفتند، یک فایل با پسوند ISO. و نام های اعلام شده انتخاب می‌کنید و فایل مورد نظر را دانلود می‌کنید. حجم این فایل‌ها در این نسخه (هرکدام) 2.9 گیگابایت است (فقط به دانلود یک فایل از سه فایل با پسوند ISO. نیاز دارید).
نکته: بدیهی است که انتخاب دوم بهتر از انتخاب اول است، به دلیل تسلط شما بر روی دانلود یک فایل یک پارچه با نرم افزارهای مدیریت دانلود همانند IDM (Internet Download Manager) یا FlashGet یا نرم‌افزارهای مشابه .
نکته 2: برای باز کردن فایل‌ها با پسوند ISO. به نرم افزار هایی از قبیل Clone CD یا به طور کلی از نرم‌افزارهایی که قابلیت ایجاد درایو مجازی Virtual Driver را دارند باید بهره بگیرید.
نکته 3: Matinking به موضوع مهمی اشاره کردند من صحبت های ایشان را تکمیل می‌کنم، متین گرامی، CTAN ها دارای لینک دانلود با ماندگاری بالا هستند، حداقل حدود 48 ساعت است که لینک دانلود برای اینجانب Expired نشده است.

MikTeX
به وب سایت http://www.miktex.org/ مراجعه کنید.
برای مشاهده‌ی راهنمای دانلود برای سیستم عامل ویندوز به Howto: Install MiKTeX on your Windows computer مراجعه کنید.
برای دانلود نسخه ی 32 یا 64 بیتی به قسمت Download در بالای صفحه مراجعه کنید لینک:Download
بنا به 32 یا 64 بیتی بودن فایل مورد نظر را دانلود کنید حجم حدود 190 مگابایت) با پسوند EXE.
بر اساس توضیحات، این فایل پس از دانلود و اتصال کامپیوتر به اینترنت، فایل های مورد نیاز را دانلود می‌کند.

این فقط منبع واژه پرداز LaTeX است، برای کد نویسی و استفاده از قابلیت‌های این واژه پرداز همچنین خروجی (output) گرفتن فایل به صورت PDF یا DVI به Editor نیاز دارید.
Wikipedia به صورت گرافیکی و با توضیحات 44 عدد Editor را با یکدیگر مقایسه کرده است.
Comparison of TeX editors
به افزودنی های دیگری نیز نیاز است که فردی، راهنمای Setup این واژه پرداز را توضیح داده است. 
 راهنمای Setup واژه پرداز Latex

با احترام

پی نوشت: @Matinking گرامی، شما اعلام کردید که اگر با حجم حدود 3 گیگابایتی TeX Live با توجه به اینترنت مشکلی داشتید، از MikTeX استفاده کنید، همانطور که در وب سایت اعلام شده فایل 190 مگابایتی پس از اجرا فایل های مورد نیاز را دانلود می‌کند، آیا شما اطلاع دارید که این فایل‌ها دقیقا چند مگابایت است؟

RE: راهنما و آموزش نرم افزار LaTex - Matinking - 03-10-2016

(02-10-2016, 08:51 PM)automotive نوشته: سلام،
نحوه ی راه اندازی (Set up) واژه پرداز LaTeX  با دیگر واژه پردازها از قبیل Microsoft Office Word متفاوت است.
ابتدا باید بین دو TeX distribution که TeX Live و MikTeX است، یکی را انتخاب کنید.
((حجم TeX Live حدود 3 گیگابایت و حجم MikTeX حدود 190 مگابایت (پیش از دانلود فایل های مورد نیاز از اینترنت) است.))

TeX Live
ابتدا به وب سایت www.tug.org/texlive/ مراجعه کنید.
شما می‌توانید بنا به سیستم عامل کامپیوتر خود، (ویندوز یا مکینتاش) را انتخاب کنید.
برای دانلود چند انتخاب وجود دارد، مهم‌ترین آن‌ها در download توضیح داده شده‌اند.
انتخاب اول: دانلود فایل install-tl-windows.exe برای سیستم عامل ویندوز یا  install-tl-unx.tar.gz برای سایر سیستم عامل‌ها (اعم از مکینتاش، لینوکس و ...)
پس از دانلود و اجرا، تمامی فایل‌های مورد نیاز از طریق Internet دانلود می‌شود.
انتخاب دوم: به صفحه‌ی  Acquiring TeX Live as an ISO image مراجعه کنید و بر روی عبارت:download from a nearby CTAN mirror" کلیک کنید، به صفحه ی مورد نظر هدایت می‌شوید و همانطور که متین گرامی در ارسال قبلی گفتند، یک فایل با پسوند ISO. و نام های اعلام شده انتخاب می‌کنید و فایل مورد نظر را دانلود می‌کنید. حجم این فایل‌ها در این نسخه (هرکدام) 2.9 گیگابایت است (فقط به دانلود یک فایل از سه فایل با پسوند ISO. نیاز دارید).
نکته: بدیهی است که انتخاب دوم بهتر از انتخاب اول است، به دلیل تسلط شما بر روی دانلود یک فایل یک پارچه با نرم افزارهای مدیریت دانلود همانند IDM (Internet Download Manager) یا FlashGet یا نرم‌افزارهای مشابه .
نکته 2: برای باز کردن فایل‌ها با پسوند ISO. به نرم افزار هایی از قبیل Clone CD یا به طور کلی از نرم‌افزارهایی که قابلیت ایجاد درایو مجازی Virtual Driver را دارند باید بهره بگیرید.
نکته 3: Matinking به موضوع مهمی اشاره کردند من صحبت های ایشان را تکمیل می‌کنم، متین گرامی، CTAN ها دارای لینک دانلود با ماندگاری بالا هستند، حداقل حدود 48 ساعت است که لینک دانلود برای اینجانب Expired نشده است.

MikTeX
به وب سایت http://www.miktex.org/ مراجعه کنید.
برای مشاهده‌ی راهنمای دانلود برای سیستم عامل ویندوز به Howto: Install MiKTeX on your Windows computer مراجعه کنید.
برای دانلود نسخه ی 32 یا 64 بیتی به قسمت Download در بالای صفحه مراجعه کنید لینک:Download
بنا به 32 یا 64 بیتی بودن فایل مورد نظر را دانلود کنید حجم حدود 190 مگابایت) با پسوند EXE.
بر اساس توضیحات، این فایل پس از دانلود و اتصال کامپیوتر به اینترنت، فایل های مورد نیاز را دانلود می‌کند.

این فقط منبع واژه پرداز LaTeX است، برای کد نویسی و استفاده از قابلیت‌های این واژه پرداز همچنین خروجی (output) گرفتن فایل به صورت PDF یا DVI به Editor نیاز دارید.
Wikipedia به صورت گرافیکی و با توضیحات 44 عدد Editor را با یکدیگر مقایسه کرده است.
Comparison of TeX editors
به افزودنی های دیگری نیز نیاز است که فردی، راهنمای Setup این واژه پرداز را توضیح داده است. 
 راهنمای Setup واژه پرداز Latex

با احترام

پی نوشت: @Matinking گرامی، شما اعلام کردید که اگر با حجم حدود 3 گیگابایتی TeX Live با توجه به اینترنت مشکلی داشتید، از MikTeX استفاده کنید، همانطور که در وب سایت اعلام شده فایل 190 مگابایتی پس از اجرا فایل های مورد نیاز را دانلود می‌کند، آیا شما اطلاع دارید که این فایل‌ها دقیقا چند مگابایت است؟

سلام

وقتی اولین نسخه های MikTeX ارائه شد، کاربر باید کل bundle رو که حدودا 2 یا 3 گیگ بود رو دانلود می کرد که کار خیلی سهلی نبود...
در نسخه های بعدی سعی کردند core functionality اون رو در یک bundle اصلی ارائه کنند و بقیه package ها رو کاربر بسته به نیازش موردی دانلود کنه... اون فایل 190 مگی همون bundle اصلی هست...

بسته به کاربری مورد نظر، حجم متغیر هست... مثلا کسی که می خواد با TikZ کار کنه باید به مراتب حجم فایل بالاتری رو دریافت کنه در مقایسه با کسی که مثلا صرفا دنبال type-setting مقالاتش هست... این کار به کمک package manager انجام میشه...

براتون آرزوی موفقیت دارم

RE: راهنما و آموزش نرم افزار LaTex - Torkan - 30-11-2016

درود

کتاب : راهنمای استفاده از نرم افزار لاتکس ( Handbook of LaTex ) از مرتضی ابطحی توضیحات مختصری رو برای کسانی که تازه میخوان شروع به کار با LATEX بکنن داده است. در صورت نیاز میتوانید استفاده کنید.

بااحترام،
ترکان