تصفیه پاک کننده ها (detergent ها) - نسخه قابل چاپ +- آکادمیا کافه (https://www.academiacafe.com/pf) +-- انجمن: رشتههای تحصیلی (https://www.academiacafe.com/pf/Forum-%D8%B1%D8%B4%D8%AA%D9%87%E2%80%8C%D9%87%D8%A7%DB%8C-%D8%AA%D8%AD%D8%B5%DB%8C%D9%84%DB%8C) +--- انجمن: شیمی، نفت و پلیمر (https://www.academiacafe.com/pf/Forum-%D8%B4%DB%8C%D9%85%DB%8C%D8%8C-%D9%86%D9%81%D8%AA-%D9%88-%D9%BE%D9%84%DB%8C%D9%85%D8%B1) +--- موضوع: تصفیه پاک کننده ها (detergent ها) (/Thread-%D8%AA%D8%B5%D9%81%DB%8C%D9%87-%D9%BE%D8%A7%DA%A9-%DA%A9%D9%86%D9%86%D8%AF%D9%87-%D9%87%D8%A7-detergent-%D9%87%D8%A7) |
RE: تصفیه پاک کننده ها (detergent ها) - M1KE - 03-11-2014 از فرآیند الکترولیز میشه در صنعت تصفیه پساب یا همون آب آلوده استفاده کرد ولی الکترولیز کامل آب لزوما به تصفیه اون نمی انجامه. بین این دو تفاوت وجود داره. مثلا آتش زدن یک خونه برای گرم کردن خونه استفاده نمیشه ولی میشه در یک گوشه ای از اون خونه یک شومینه گذاشت که خونه رو گرم کنه. در الکترولیز هم اگر کل آب مورد الکترولیز قرار بگیره ترکیباتی در آب ایجاد میشه که بسته به ترکیبات موجود در آب و یون های آزاد شده از فلزات مورد استفاده در الکترودها میتونه مضر باشه ولی اگر نوع الکترودها درست انتخاب بشه (با توجه به نوع آلاینده موجود در آب) و همین طور اندازه، شکل، فاصله بینشون با توجه به مواردی مثل چگالی آب، هدایت الکتریکی، pH، زمان واکنش دادن و موارد دیگه به درستی تعیین بشه میشه انتظار داشت که یون هایی که در الکترود فدا شونده آند ایجاد میشن سبب لخته کردن آلاینده های موجود در آب بشن که یا ته نشین بشن و یه به سطح آب آورده بشن (به ویژه بواسطه حرکت رو به بالای هیدروژن) و بعد با یک سری مکانیزم هایی از آب جدا بشن. وگرنه اگر کل آب مورد الکترولیز قرار بگیره و محصولات تولیدی از سیستم جدا نشن نه تنها آب رو تصفیه نمی کنه بلکه مواد ایجاد شده ممکنه خیلی مضرتر از حالت اول باشند.برای نمونه در حالتی که از آند آلومینیومی استفاده بشه و در واقع آلومینیوم نقش فلز فداشونده رو بازی کنه وقتی الکترولیز برقرار میشه این الکترود اکسید میشه و با از دست دادن 3 واحد الکترون، عدد اکسایش اون سه واحد افزایش پیدا می کنه به صورت زیر:
Al → Al3+ + 3e− 3H2O + 3e− → 1.5 H2 + 3OH− RE: تصفیه پاک کننده ها (detergent ها) - مهندس شیمی - 25-11-2014 سلام من خیلی جستجو کردم اما نتونستم بفهمم زمانیکه بخایم در ابعاد بالا اب رو با الکترولیز تصفیه کنیم تعداد الکترود ها تابع غلظت هستن یا حجم اب ؟ یعنی مثلا به ازای هر یک متر مکعب باید تعداد مشخصی الکترود داشت یا نه و تعداد تابع غلظت هست ؟ البته برای رسیدن به مقدار بهینه ، چون افزایش زمان الکترولیز رو عمر الکترود ها اثر داره بعدم حتما تعداد الکترودا ها باید زوج باشه ؟ مثلا برای اهن و المینیوم میشه از یک اهن و مثلا 3 تا الومینیوم استفاده کرد ؟ یا نه باید 2 تا اهن و 2 تا الومینیوم باشه ؟ چون الومینیوم خورده میشه ممنون RE: تصفیه پاک کننده ها (detergent ها) - M1KE - 28-11-2014 این به مشخصات مساله بستگی داره و نمیشه یک پاسخ کلی داد ولی حدس می زنم هم حجم و هم غلظت روی تعداد و سطح موردنیاز الکترودها اثر افزاینده داشته باشند. می بایست به مجله هایی مثل مواردی که در زیر آوردم مراجعه کنید و مقاله هایی که در این زمینه ها رو دادن رو مطالعه کنید. من به این مجلات دسترسی دارم و اگر مقاله ای از اونها می خواستین رو می تونید لینکش رو در تاپیک درخواست مقالات بگذارید تا من یا دوستان دیگه اونها رو دانلود کنند. Journal of Applied Electrochemistry Separation & Purification Reviews Separation and Purification Technology همین طور می تونید از اینجا کتاب هایی که در مورد الکترولیز یا کلا الکتروشیمی وجود داره رو دانلود کنید. قاعدتا در برخی از فصل های اونها می بایست در مورد طراجی اونها صحبت کرده باشن. در فصل ششم این کتاب هم فکر می کنم اطلاعاتی در این مورد اومده باشه. RE: تصفیه پاک کننده ها (detergent ها) - مهندس شیمی - 30-11-2014 سلام توویکی پدیا نوشته It is important to note that electrocoagulation technology cannot remove infinitely soluble matter. Therefore ions with molecular weights smaller than Ca[sup]+2[/sup] or Mg[sup]+2[/sup] cannot be dissociated from the aqueous medium. این یعنی با الکترولیز نمیشه یون سدیم رو از اب جدا کرد ؟ این اشتباه نیست ؟ یعنی اگر سدیم کلریدرو با اب مقطر حل کنیم الکترولیز نمک رو جدا نمیکنه ؟ ممنون RE: تصفیه پاک کننده ها (detergent ها) - M1KE - 30-11-2014 چون خیلی به این موضوع علاقه دارین من یک سری مقاله در این زمینه که مربوط به همین 2 سال اخیر هست رو براتون آپلود کردم. به ویژه مقاله پنجم حالت مرور ادبی داره و دید خوبی از کلیت قضیه میده. وقتی صحبت از تونستن و نتونستن میشه می بایست دقت کنید که منظورشون توانایی محض هست یا کاربردی؟ مثلا اینکه گفته میشه با گوشی موبایل نمیشه گردو شکست یعنی اینکه برای این کار ساخته نشده ولی به هر حال شدنی هست! روش های تصفیه هم هر کدوم از دید کاربردی برای یک نوع آلاینده هایی کاربرد دارند. مثلا روش های فیزیکی جداسازی با روش فیلتراسیون برای روغن و گریس هم ممکنه کار کنه ولی نیازمند جایگزینی زود به زود فیلترها بشه. اینه که هر روش تصفیه ای معمولا برای یک سری آلاینده های خاص که کارایی بیشتری مورد استفاده قرار می گیره و ترکیب این روش هاست که در نهایت تصفیه کامل، با کارایی بالا و مقرون به صرفه ای رو به همراه داره. در این مورد هم تا جایی که من اطلاع دارم روش حاضر بیشتر برای تصفیه پساب های صنعتی که دارای فلزات سنگین (heavy metal) مثل کادمیوم و مس و نیکل و غیره هستند و آلاینده های دیگه ای مثل ترکیبات روغن و مانند اینها استفاده میشه و موادی مثل سدیم کلراید (NaCl) و سولفیت کلراید (Na2SO4) برای ایجاد هدایت الکتریکی لازم در این فرآیند استفاده میشن. مقاله اول به این موضوع پرداخته. یک موضوعی هم که فکر می کنم می بایست در نظر گرفته بشه اینه که حدس میزنم فلزات سنگین برای بدن مضرتر هستند و راحت تر در کلیه و جاهای دیگه رسوب می کنند ولی یون هایی مثل سدیم راحت در آب حل میشن و مشکل زیادی برای بدن ایجاد نمی کنند و به همین دلیل شاید از نظر تصفیه ای از اهمیت کمتری برخوردار باشند. این رو به طور مستقل می بایست تحقیق کنید. RE: تصفیه پاک کننده ها (detergent ها) - مهندس شیمی - 02-01-2015 سلام در رابطه با فیلترهای شنی ثقلی تند سوال داشتم ممکنه برای محاسبه نسبت حجم به ظرفیتشون راهنماییم کنید؟ اطلاعات طراحیش رو لازم دارم تاحالا فقط راجبه کاربردها و مزایا و معایبش مطلب پیدا کردم اگر راهنمایی بفرمایید ممنون میشم اگر اطلاعات فارسی باشه خیلی بهتره چون یکم عجله دارم و فرصت ترجمه نیست با تشکر RE: تصفیه پاک کننده ها (detergent ها) - M1KE - 02-01-2015 سرعت جریان در فیلترهای شنی تند بین 1 تا 5 میلیمتر در ثانیه و در فیلترهای شنی کند 3 صدم تا 3 دهم میلیمتر در ثانیه است. بنابراین اگر سطح مقطع فیلتر رو بدونید می تونید بیشینه و کمینه دبی جریان عبوری (Qmax و Qmin) رو محاسبه کنید. مثلا در مورد فیلترهای شنی تند با فرض اینکه سطح مقطع فیلتر 20 متر مربع باشه، حداکثر ظرفیت عبوری اش "20 مترمربع * 0.005 متر در ثانیه" یا به عبارتی 0.1 متر مکعب در ثانیه معادل 360 متر مکعب در ساعت میشه. این حداکثر ظرفیت عبوری هست و در عمل برای اینکه کیفیت تصقیه بهتر باشه بهتره که از طرفیت عبوری کمتری استفاده بشه. کمترین ظرفیت عبوری رو هم میشه با حد پایین سرعت (یعنی 0.001 متر در ثانیه برای فیلترهای تند) به دست آورد که در این مثال مقدار اون "20 مترمربع * 0.001 متر در ثانیه" یا به عبارتی 0.02 متر مکعب در ثانیه معادل 72 متر مکعب در ساعت میشه. پس ظرفیت عبوری این فیلتر می بایست همیشه بین 72 تا 360 متر مکعب در ساعت در نظر گرفته بشه. در فایلی که به پیوست گذاشتم در مورد طراجی قسمت های مختلف فیلترهای تند توضیح داده. جدول مربوط به سرعت های حداقل و حداکثر و همین طور مثال هم در اون موجود هست. RE: تصفیه پاک کننده ها (detergent ها) - مهندس شیمی - 04-01-2015 سلام ممکنه این جدول ها رو نگاه کنید نمیدونم چطور عدد گذاری کرده میخوام فیلتر کند طراحی کنم . اگر راهنمایی کنید ممنون میشم فایل کاملش هم هست اما چون حجمش زیاد بود نفرستادم با تشکر RE: تصفیه پاک کننده ها (detergent ها) - M1KE - 05-01-2015 من ردیف اول جدول رو توضیح میدم قاعدتا بقیه هم می بایست بر همین منوال باشند. هر کدوم از واحدهای تصفیه خانه ای که در نهایت اجرا شدن دارای سطح مقطع 5 در 15 متر هستند که معادل 75 مترمربع شده. ظرقیت عبوری کل 5500 لیتر در ثانیه است که اگر اون رو به مترمکعب در ساعت تبدیل کنید (با ضرب کردن در 3600 و تقسیم بر 1000) به عدد 19800 مترمکعب در ثانیه می رسید. اگر این عدد به 32 تقسیم کنید که تعداد واحدهای تصفیه خانه ای اجرا شده هست به 618.75 مترمکعب در ثانیه می رسید که ظرفیت عبوری جریان از هر کدوم از واحدهاست. اگر این عدد رو به سطح مقطع هر کدوم از واحدهای تصفیه (75 مترمربع) تقسیم کنید به 8.25 متر در ساعت می رسید که سرعت جریان در واحد موردنظر هست و در ردیف مربوط به سرعت اشاره شده. RE: تصفیه پاک کننده ها (detergent ها) - مهندس شیمی - 29-01-2015 سلام و احترام کسی اینجا هست که بدونه اسم دستگاهی که در حوضچه تصفیه اب مواد منعقد کننده رو میپاشه چیه ؟ ممنون میشم اگر راهنمایی کنید |