![]() |
راهنما و آموزش نرم افزار Eviews - نسخه قابل چاپ +- آکادمیا کافه (https://www.academiacafe.com/pf) +-- انجمن: نرمافزارها (https://www.academiacafe.com/pf/Forum-%D9%86%D8%B1%D9%85%E2%80%8C%D8%A7%D9%81%D8%B2%D8%A7%D8%B1%D9%87%D8%A7) +--- انجمن: راهنمای نرمافزارهای تخصصی (https://www.academiacafe.com/pf/Forum-%D8%B1%D8%A7%D9%87%D9%86%D9%85%D8%A7%DB%8C-%D9%86%D8%B1%D9%85%E2%80%8C%D8%A7%D9%81%D8%B2%D8%A7%D8%B1%D9%87%D8%A7%DB%8C-%D8%AA%D8%AE%D8%B5%D8%B5%DB%8C) +--- موضوع: راهنما و آموزش نرم افزار Eviews (/Thread-%D8%B1%D8%A7%D9%87%D9%86%D9%85%D8%A7-%D9%88-%D8%A2%D9%85%D9%88%D8%B2%D8%B4-%D9%86%D8%B1%D9%85-%D8%A7%D9%81%D8%B2%D8%A7%D8%B1-Eviews) |
RE: راهنما و آموزش نرم افزار Eviews - mona - 24-06-2015 (13-06-2015, 10:45 PM)هاوژین نوشته: سلام خوبید ببخشید من داده هام 156 ست maximum lags باید چقدر باشه از آزمون دیکی فولر استفاده میکنم زمانی که من واسه یه متغیرم 9 وارد میکنم بعد از یه بار تفاضل گیری ایستا میشه ولی اگه 13 وارد میکنم تو یه بار تفاضل گیری ایستا نیست و با تفاضل دوم ایستا میشه با عددهای مختلف فرق میکنه من از کجا باید بدونم که چه عددی رو باید وارد کنم و بر اساس کدوم مبنا باید maximum lags و انتخاب کنم سلام ، دقت کنید : شما ابتدا در کار خود بنویسید ، ما از رشد داده ها استفاده کردیم و یکبار از داده ها لوگ بگیرید و یکبار هم تفاضل بگیرید تا به دست بیاد . این تفاضل گیری برای به دست آوردن رشد است و به عنوان تفاضل گیری برای ایستا شدن حساب نمیشود . (نکته : باید بیان کنید ماهیت داده های شما چیست ؟ از بازار سهامه ؟؟ از بخش کشاورزیه ؟ از شاخص های کلانه؟ مالیه ؟ .... اینها با هم فرق دارند .... برای شما اگر مالی است بنویسید بازده داده ها نه رشد....) داده های خام را استفاده نفرمایید . سپس داده های جدید را (رشد داده ها را ) ببرید در نرم افزار و یکی یکی لگ ها را با دست وارد کنید ( در هر سه حالت با عرض از مبدا ، با روند و با هر دو آنها ) ، از صفر تا 15 ادامه دهید و در هر کدام که دیدید ایستا شد ، و آماره های آکاییک ، هانن کویین و شوارتز کمتر شد ، همان میشود وقفه مورد نظر شما که بی تورش ترین جواب را برای آماره مک کینون به شما میدهد و میتوانید بفهمید آیا رشد داده ها ایستا هست یا خیر؟؟؟ تا 15 وقفه کافیست ، هرچه بیشتر شود ، شما اطلاعات بیشتری از دست میدهید که با توجه به تعداد داده های شما ، 15 وقفه کافی به نظر میرسد . همانطور که الیرز جان گفتند برای شناسایی وقفه های مشکوک بهتر است به نمودارها نیز نگاه کنین . موفق باشید RE: راهنما و آموزش نرم افزار Eviews - keywan23 - 25-06-2015 با سلام مطلبی میخوام که در مورد انتخاب وقفه بهینه بتونم بهش استناد کنم. مثلا در مدل من با 357 داده (21 سال با 17 مقطع) کدامیک از آماره های شوارتز، آکایک بهتراند؟ RE: راهنما و آموزش نرم افزار Eviews - mona - 25-06-2015 (25-06-2015, 04:44 PM)keywan23 نوشته: با سلام با سلام، آماره ها همزمان باید بررسی شوند نه در مقایسه با یکدیگر. برای راهنمایی بیشتر میتوانید به help نرم افزار ایویوز 8 مراجعه نمایید یا کتاب chris brooks درباره کاربرد اقتصاد سنجی با استفاده از eviews در بازار مالی ( در اینترنت سرچ بفرمایید می آیند ) موفق باشید RE: راهنما و آموزش نرم افزار Eviews - keywan23 - 01-07-2015 با سلام. من مدلم panel vecm هستش. اما درجه هم انباشتگی متغیرهام یکسان نیست. بصورت 0 و 1 هستش. ایا نمیتونم از vecm استفاده کنم؟ RE: راهنما و آموزش نرم افزار Eviews - hamid3443 - 05-07-2015 سلام یک کمک فوری می خواستم من دارم روی یک مقاله کار میکنم و مانای از طریق دیکی فولر تعمیم یافته انجام دادم حالا بخوام رگرسیون برآورد کنم متغیرها رو چه جوری باید وارد کنم قبل از مانای به این صورت : GDP c invest بعدر ازمانایی چه جوری باید در قسمت estimate equation وارد کنم با دوبار تفاضل گیری RE: راهنما و آموزش نرم افزار Eviews - eliroz - 05-07-2015 (05-07-2015, 06:12 PM)hamid3443 نوشته: سلام سلام دوست عزیز شما بایستی برای تخمین بدین صورت داده ها رو وارد کنید، چون بعد از دو بار تفاضل گیری داده ها، ایستا شدن. (2-)GDP(-2) c invest
RE: راهنما و آموزش نرم افزار Eviews - ftmh68 - 06-07-2015 سلام دوستان من بعد از اینکه جوهانسون رو انجام میدم تعداد بردارهای همجمعی 3 تا هست حالا می خوام بدونم برای انجام دادن VECM آیا این مسیری که انجام می دم درست است یا نه؟ از کادر vector error correction ، تعداد بردارها و وقفه بهینه رو میزنم بعد ok. از By variable < Make system < Proc اولین معادله رو در estimate equation کپی میکنم و ok رو میزنم و نتایج رو می دهد این مسیر برای انجام VECM صحیح است؟ برای ecm من سه تا ضریب بدست میارم.آیا به خاطر این هست که سه تا بردار داشتم؟ سوال دیگه اینکه ضریب ECM باید بین صفر و یک باشد؟ ضرایبی که من بدست میارم بزرگتر از یک هست RE: راهنما و آموزش نرم افزار Eviews - هاوژین - 09-07-2015 سلام بین داده هام خود همبستگی وجود داره چه جوری میتونم رفعش کنم با رفع خود همبستگی داده ها تغییر میکنن ممنون میشم راهنماییم کنید RE: راهنما و آموزش نرم افزار Eviews - mona - 09-07-2015 (09-07-2015, 11:27 AM)هاوژین نوشته: سلام بین داده هام خود همبستگی وجود داره چه جوری میتونم رفعش کنم با رفع خود همبستگی داده ها تغییر میکنن ممنون میشم راهنماییم کنید با سلام، مشکل خودهمبستگی با استفاده از مدل های AR و MA و یا ARMA حل میشود ، که برای دانستن آن ابتدا باید مرتبه خودهمبستگی را تعیین کنید . که یکی از راههای تعیین مرتبه ، استفاده از ACF و PACF و آماره Q میباشد . توجه شود که ابتدا باید از پایداری سری زمانی مورد بررسی خود مطمئن شوید ... و مطمئن شوید که تست خود همبستگی به درستی انجام شده است . وجود شکست های ساختاری نیز باید بررسی شوند . شاید نیاز باشد خودهمبستگی شرطی بین اجزای اخلال را نیز بررسی کنید که در صورت وجود ، مدل شما باز هم تغییر خواهد کرد . به کتاب chris brooks مراجعه فرمایید . موفق باشید . RE: راهنما و آموزش نرم افزار Eviews - sasan.z2007 - 15-07-2015 با عرض سلام و خسته نباشید من 360 تا داده دارم که مربوط به سه روز از 5 سال مربوط به 24 شرکت میباشد میخواستم آزمون Var رو روشون اجرا کنم اما همش پیغام زیر رو میده میخواستم ببینم ایراد کارم چیه؟ insufficient number of observation to estimate 47 coefficient per equation in var در صورت نیاز من داده هام رو واستون ارسال کنم با تشکر |