آکادمیا کافه
فوق لیسانس در ایران یا خارج کشور؟ - نسخه قابل چاپ

+- آکادمیا کافه (https://www.academiacafe.com/pf)
+-- انجمن: دریافت پذیرش (https://www.academiacafe.com/pf/Forum-%D8%AF%D8%B1%DB%8C%D8%A7%D9%81%D8%AA-%D9%BE%D8%B0%DB%8C%D8%B1%D8%B4)
+--- انجمن: راهنمای دریافت پذیرش (https://www.academiacafe.com/pf/Forum-%D8%B1%D8%A7%D9%87%D9%86%D9%85%D8%A7%DB%8C-%D8%AF%D8%B1%DB%8C%D8%A7%D9%81%D8%AA-%D9%BE%D8%B0%DB%8C%D8%B1%D8%B4)
+--- موضوع: فوق لیسانس در ایران یا خارج کشور؟ (/Thread-%D9%81%D9%88%D9%82-%D9%84%DB%8C%D8%B3%D8%A7%D9%86%D8%B3-%D8%AF%D8%B1-%D8%A7%DB%8C%D8%B1%D8%A7%D9%86-%DB%8C%D8%A7-%D8%AE%D8%A7%D8%B1%D8%AC-%DA%A9%D8%B4%D9%88%D8%B1%D8%9F)

صفحات 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11

RE: فوق لیسانس در ایران یا خارج؟ - Pejman - 10-02-2012

من اول از همه توصیه می کنم اگر دانشجوی ایرانی در اون دانشگاه هست باهاشون تماس بگیرید و سوالات رو از اونها بپرسید. چون قطعاً اونها بیشتر در جریان ریز و درشت مسائل هستند.

من یکی از دوستانم اخیراً به روسیه سفر کرده بود و می گفت دانشجوی ایرانی تو سن پترزبورگ و مسکو زیاده. ولی در کل می گفت خیلی راضی نیستند. اول از همه اینکه روسیه زمستانهای فوق العاده سردی داره و ممکنه برای هر کسی این مورد قابل تحمل نباشه. جدای از اون روسیه کشوری است بازمانده از دوران کمونیسم و هنوز هم خیلی از نظر سیاسی بسته هست و سانسور و خفقان در اون وجود داره... رشوه و فساد مالی و اداری در اون غوغا می کنه. اینها برای یه دانشجو شاید خیلی مهم نباشه، ولی وقتی شما به مشکلی اونجا بر بخوری برات اینها اهمیت پیدا می کنه. همینطور ایشون می گفت که زبان انگلیسیشون خیلی بد هست. این هم می تونه براتون مشکل ساز بشه.

اگر هم قرار هست وقت بذارید روسی یاد بگیرید، به نظر من این سرمایه گذاری ارزشمند نیست و اگر جاش آلمانی یا فرانسوی یاد بگیرید خیلی بیشتر به نفعتون خواهد بود.
غیر از این موارد، نکات مثبتش اینه که بعضی از دانشگاه هاش سطح علمی بالایی دارند و همونطور که گفتید در دنیا هم مطرح هستند. احتمالاً زبانتون هم نسبت به حالتی که در ایران باشید بهبود پیدا می کنه.

به نظر من اگر حوصله کنکور دادن و کنکوری خوندن رو ندارید، حتماً به فکر خارج از کشور باشید. ولی اگر فکر می کنید می تونید با خوندن برای کنکور در یکی از دانشگاه های خوب ایران قبول بشید، من فکر می کنم در این حالت شانستون برای گرفتن پذیرش و فاند در مقطع دکترا بیشتر از جایی مثل روسیه باشه. این دیگه بستگی به خودتون داره. در نهایت باید بگم که من هم مثل خیلی از دوستان دیگه دانشگاه های متوسط آلمان یا دانشگاه های خوب ایتالیا رو به روسیه ترجیح می دم. البته این نظر کاملاً شخصی من هست.

موفق باشید.

RE: فوق لیسانس در ایران یا خارج؟ - aida_11041 - 15-02-2012

به نظر من هرچی زودتر برای تحصیل بریم خارج بهتره، من خودم ارشد رو تو ایران قبول شده بودم ولی دوباره حاضر نبودم سر اون کلاسای تکراری بشینم، الانم اصلا پشیمون نیستم، به نظرم اینجوری وقتمو هدر ندادم.

اینکه از دوره ارشد از سطح آموزشی، کیفیت، احترام، امکانات و ... برخوردار بشیم و با دانشجوهای خارجی همسطح بشیم، خیلی بهتر از دکتراست.

RE: فوق لیسانس در ایران یا خارج؟ - rulany - 19-02-2012

سلام
اول از همه دوستانی که نظرشونو در این تاپیک مطرح کردند ممنونم.
بعضی ها گفته بودن که دانشگاه های روسیه با دانشگاه های خارجی زیاد ارتباطی ندارند و اینو بزرگترین مشکلش میدونستن.اما مثلا همین دانشگاه بائومان که من گفته بودم :
Collaboration with the universities, research centers and foundations
of the US:

• Massachusetts Institute of Technology (MIT)
  • Illinois State University (ISU)
  • Georgia Institute of Technology (Georgia Tech)
  • University at Albany – SUNY (State University of New York)
  • University of Michigan
  • Suffolk University
یعنی ارزش نداره که جای کنکور ایران به این دانشگاه رفت؟

RE: فوق لیسانس در ایران یا خارج؟ - ahmadpashaei - 20-02-2012

من به شخصه تصمیم 100% گرفتم که برم خارج از همین ارشد و اجبارا بیخیال کنکور ارشد بشم چون نمیشه با یک دست چندتا هندوانه برداشت: برای معدل خیلی بالا بخونم و کلاس زبان برم و تابستان برای آیلتس آماده بشم و نمیدونم gre رو کی بخونم!!!!!!!!!!!!!! چه برسه به اینکه برای ارشدم بخونم.تازه هدفم اینه که سعی کنم حداقل یک مقاله بین المللی بدم. ارشد در کانادا و آمریکا به گفته آشنایان و بچه های سایت خیلی متفاوته در دانشگاه های خوب و متوسط دنیا نسبت به ایران.در ضمن در این دو کشور حداقلش اینه که زبانم فول میشه و برای دکترا هم راحت تر میشه پیشرفت کرد در صورت داشتن نمرات و رزومه خوب ارشد.

RE: فوق لیسانس در ایران یا خارج؟ - ahmadpashaei - 20-02-2012

کنکور ایرانم به نظرم در کل پشتکار و تلاش 4ساله و ضریب هوشی ها رو خوب نشون میده ولی معیار بسیار ناقصیه و در اون به هیچی جز یک آزمون اهمیت داده نمیشه.اونم آزمونی که از امسال مسخره ترین حالتشو گرفته و برای رشته وحشتناکی مثل برق باید یکروز امتحان بدیم اونم به مدت 4ساعت و 15 دقیقه و با احتساب اینکه نیم ساعت زودتر باید بشینی سر جلسه تا مراسمش و نظر خواهی و .... شروع بشه میشه حدود 5 ساعت!!! واقعا مسخره هست.شما بهتر میدونید در برق واسه حل بعضی سوالات سختی در حد ارشد ایران در خونه و به روش تحلیلی (نه تستی) حتی بیش از یکساعت زمان و چند برگ کاغذ (برای راه حل کامل و نوشتن تمیز) باید بذاریم و بعد از چند مساله استراحت می کنیم چون من که داغ می کنم شما رو نمیدونم. حالا فکر کنید 5 ساعت نتونید از اتاق خارج بشید. Huh جالبه که انگلیسی با این اهمیتش و یا معدل(البته تازگیا یک درس محسوب میشه) و رزومه و .... هیچی،حالا آیلتس 8.5 داشته باش،جی آر ای 1500 داشته باش!!!!!!! مقاله داشته باش!!! هیچی به هیچی Angry

RE: فوق لیسانس در ایران یا خارج؟ - rise - 10-04-2012

نکته ای که در مورد رفتن یا موندن بعد از فارغ التحصیلی وجود داره اینه که افرادی مثل من که باید به خدمت مقدس سربازی برن فرصت چندانی برای تصمیم گیری ندارن(6 ماه) یا نمی دونم یک سال.
حالا اوضاع وقتی خراب تر میشه که معدل لیسانست هم داغون باشه. در این اوضاع شما بودین چی کار می کردین؟

RE: فوق لیسانس در ایران یا خارج؟ - ahmadpashaei - 10-04-2012

(10-04-2012, 11:51 AM)rise نوشته: نکته ای که در مورد رفتن یا موندن بعد از فارغ التحصیلی وجود داره اینه که افرادی مثل من که باید به خدمت مقدس سربازی برن فرصت چندانی برای تصمیم گیری ندارن(6 ماه) یا نمی دونم یک سال.
حالا اوضاع وقتی خراب تر میشه که معدل لیسانست هم داغون باشه. در این اوضاع شما بودین چی کار می کردین؟
سلام دوست عزیز
اگر معدل داغونی دارید خوب کار خیلی سخت میشه ولی معیارای دیگه ای هم هست و شما باید در مدت سربازی در ایران به اونها برسید مثل رفتن به کلاس زبان مکالمه تا سطح upper intermediate حداقل! بعدش دیگه راحتین برای نشستن سر کلاسهای ielts skills & toefle و همچنین بیاد برای gre خیلی بالا آماده بشید که واقعا در سربازی برای همش وقت هست.یک مروری روی دروسم باید داشته باشید البته دروس تخصصی Rolleyes و اصولا سربازی بیخ ریش شما هست و بهتره ازش فرصت بسازید نه ناراحتی!
موفق باشید.

RE: فوق لیسانس در ایران یا خارج؟ - Pejman - 11-04-2012

(10-04-2012, 11:51 AM)rise نوشته: نکته ای که در مورد رفتن یا موندن بعد از فارغ التحصیلی وجود داره اینه که افرادی مثل من که باید به خدمت مقدس سربازی برن فرصت چندانی برای تصمیم گیری ندارن(6 ماه) یا نمی دونم یک سال.
حرفهایی که احمد جان زد رو من هم تا حدی تایید می کنم. البته سربازی داریم تا سربازی! اگر آدم بدشانسی بیاره، ممکنه شرایط خدمتش طوری باشه که خیلی خسته بشه و به هیچ کاری دیگه نرسه (نمونه اش افسرهای راهنمایی و رانندگی که ساعت ها باید سر پا وایسند)

شما معدل تون چنده؟

RE: فوق لیسانس در ایران یا خارج؟ - rise - 11-04-2012

دوستان از نظراتتون ممنون
اما مساله اصلا رفتن به سربازی نیست بحث همون عنوان تاپیک هست با این تفاوت که فشاری که روی بچه های مشمول وجود داره انتخاب رو تنها به یک سال محدود می کنه یا پذیرش از دانشگاه های خارج کشور یا پذیرش از ارشد ایران یا اینکه همون خدمت مقدس!
نمی دونوم یه جورایی بی انگیزه شدم این روزها نسبت به اپلای!
حالا مساله ماندن یا رفتن است با این تفاوت که اگه بمونم ارشد رو تو یکی از تاپ های ایران می خونم و اگه برم شاید در دانشگاه متوسط اروپایی
اما اون چیزی که من امروز دنبالشم یه هوای تازه است...

RE: فوق لیسانس در ایران یا خارج؟ - rulany - 12-05-2012

سلام دوستان
قبلا هم درهمین تاپیک مزاحم شده بودم و نظراتتونوخواسته بودم.اماالان به یه 4راه برخورد کردم که شدیدا سردرگم هستم و نظرات شما میتونه به تصمیم گیری بهتر کمکم کنه. 4راهی رو که باهاش مواجهه هستم رو میگم و تحلیل های خودم رو هم مینویسم که چه مزایا و معایبی داره زا دید خودم.لطفا اگر اشتباهی در کار هست تصحیح کنین ممنون میشم.
1-حالت اول اینه که بعد اینکه ترم اخر تموم شد(تیر91) بشینم و برای ارشد ایران بخوانم.قبول شدن در دانشگاه های تهران کار بسیار سختی هست و از طرفی ماکزیمم ساعتی که من تا حالا در کل دوران تحصیلیم گذاشتم برای درس بیشتر از روزی 6 ساعت فکر نمیکنم بوده باشه.این در صورتیه که برای قبول شدن دردانشگاه های خوبتهران و حداقل دیگه اصفهان باید خیلی خیلی بیشتر از اینها تلاش کرد.یه عیب بزرگ دیگه هم اینه که چون من لیسانس الکترونیک بودم و ارشد میخوام برم قدرت پیش هم میخورم.1سال هم پشت کنکور بمونم و 2 سال خود ارشد زمان بین 3 تا 4 سال طول میکشه.جدا ازاینکه 4 سال دیگه که 27 سالم میشه چه جور طرز فکریممکن برام پیش بیاد و شاید اصلا بحث ازدواج پیش بیاد و دیگه نشه کاری کرد واقعا معلوم نیست 4 سال دیگه درایران چجور اتفاقاتی بیوفته! مثلا خیلی از بچه ها مثل خودم رو جاهایی حساب میکردن که یا به علت گرون شدن ارز و یا دلار مجبور شدن از اون برنامه ریزی قبلی فاصله بگیرن.
2-مورد دوم اینه که بعد از اتمام لیسانسم برم سربازی.البته من 15 ماه معافی دارم و چون تو سیستم نظام وظیفه ثبت شده از قبل فکر کنم همون 15 ماه رو محاسبه کنن.در نتیجه حدود 4 ماه باید سرباز باشم.بعدش دوباره برای سال بعد اپلای کنم.اما بزرگترین مشکل اینجاست که مطمئنا خانوادم چنین شرایطی رو قبول ندارند و میگن که ارشد بخوان و بعد امتحان ارشد برو چند ماه خدمتتو بکن و ...
3-راه سوم اینه که برای ویزای فرانسه اپلای کنم.مشکلی که در لحظه ی اول به چشم میاد ریجکت شدن به احتمال بسیار بسیار زیاده.اما مشکلاتی که خودم میدونم اینه که رشته ای که از فراسنه پذیرش گرفتم تقریبا تو مایه های الکترونیک و خود دانشگاه گفته باید زبان cو c++ رو یاد بگیرین.خودمم بایدرو این چیزها و همچنین الکترونیک کار کنم. پس نمیشه بصورت موازی هم برای ارشد ایران بخوانم هم منتظر ویزای فرانسه باشم.چون ایران میخوام قدرت بخوانم و.... ازطرفی ریجکتی شنگن وقتی تو پاسپورت بخوره ممکن بعد ها مشکل ایجاد کنه که 100% برای اروپا مشکل ایجاد میکنه.
4-حالت چهارم اینه که برم مسکو! دانشگاه های اول و دوم روسیه(فنی). بائومان رنکش حدود 200 هست تو QS.جدا از بحث زبان که اصلا نمیخوام مطرح کنم مشکل اصلیش اینه که میگن زبان انگلیسی دیگه تقریبا به فنا میره و دوباره شروع کردن کار رو سخت میکنه.
من اصلا هدفم این نیست که 100% دکترا رو برم امریکا.کلا اسکاندیناوی و یا المان و... هم مشکلی ندارم.شاید با یه موقعیت شغلی مناسب هم قید دکترا رو بزنم.
خودم روی گزینه 1 و 4 تردید بیشتری دارم.نمیدونم واقعا دانشگاه اول روسیه که رنک 200 هم داره جای مناسبی برای درس خواندن نیست؟
ممنون میشم نظراتتونو بدی تا بتونم بهتر تصمیم بگیرم