تصفیه پاک کننده ها (detergent ها) - نسخه قابل چاپ +- آکادمیا کافه (https://www.academiacafe.com/pf) +-- انجمن: رشتههای تحصیلی (https://www.academiacafe.com/pf/Forum-%D8%B1%D8%B4%D8%AA%D9%87%E2%80%8C%D9%87%D8%A7%DB%8C-%D8%AA%D8%AD%D8%B5%DB%8C%D9%84%DB%8C) +--- انجمن: شیمی، نفت و پلیمر (https://www.academiacafe.com/pf/Forum-%D8%B4%DB%8C%D9%85%DB%8C%D8%8C-%D9%86%D9%81%D8%AA-%D9%88-%D9%BE%D9%84%DB%8C%D9%85%D8%B1) +--- موضوع: تصفیه پاک کننده ها (detergent ها) (/Thread-%D8%AA%D8%B5%D9%81%DB%8C%D9%87-%D9%BE%D8%A7%DA%A9-%DA%A9%D9%86%D9%86%D8%AF%D9%87-%D9%87%D8%A7-detergent-%D9%87%D8%A7) |
RE: تصفیه پاک کننده ها (detergent ها) - M1KE - 29-01-2015 در حوضچه ها یا تانک های تصفیه آب در صورتی که نیاز به پاشیدن ماده ای وجود داشته باشه از nozzle استفاده میشه که شکل و شمایلش شبیه سر دوش حمام هست. در اینترنت عبارت nozzle رو به همراه water treatment بزنید تصاویر زیادی براتون میاره. من در زیر یک نمونه اش رو نشون دادم. باز هم تاکید می کنم "در صورتی که نیاز باشه" چون مواد مختلفی به عنوان منعقد کننده در صنعت تصفیه آب استفاده میشه که ممکنه همه اونها از راه پاشیدن به حوضچه یا تانک موردنظر افزوده نشن. به پیوست یک فایلی که گذاشتم که مراحل و نکات طراحی مربوط به لخته سازی یا منعقدسازی در صنعت تصفیه رو توضیح داده. در 82 صفحه ابتدایی به مفاهیم و فرمول های حاکم و موادی که برای این کار استفاده میشه رو توضیح داده و همین طور در مورد آزمایشی که برای تعیین میزان مناسب منعقدساز نیاز هست توضیح داده. از صفحه 82 به بعد نکات مربوط به طراحی تجهیزات موردنظر مثل ابعاد و سرعت لازم برای پروانه ها یا پدال های داخل منبع رو توضیح داده. RE: تصفیه پاک کننده ها (detergent ها) - مهندس شیمی - 05-02-2015 سلام ممکنه راهنمایی کنید برای پیدا کردن مطلب درباره فیلتری که گاز کلر رو جذب کنه اما بشه بعد کلر رو دوباره ازش استخراج کرد باید چی سرچ کنم ؟ انگلیسی جاذب و فیلتر زیاد هست اما بعد نمیشه گاز رو از اونا جدا کرد . نیاز نیست الزاما فیلترش انتخاب پذیر باشه . ممنون RE: تصفیه پاک کننده ها (detergent ها) - M1KE - 06-02-2015 طبیعتا چنین فیلتری اسمش می بایست "قابل بازیافت" یا "قابل بازیابی" باشه. به همین دلیل بهتره عبارت هایی مثل reusable chlorine filter رو جستجو کنید. از اونجاییکه برای این کار بیشتر از فیلترهای activated carbon استفاده میشه می تونید این عبارت رو هم به جای chlorine بگذارید شاید در موردش کار شده باشه. با این حال بعید می دونم بازیافت چنین فیلترهایی به سادگی امکان پذیر باشه و حدس می زنم دوباره باید یک فرآیند صعنتی رو طی کنند. درست مثل اینه که بخواهید آهک یا گچ کشته شده رو دوباره زنده کنید. همونطور که اگر اینها رو در کوره و با دماهای زیاد حرارت بدین می تونید اونها رو بازیافت کنید در مورد activated carbon هم فکر میکنم در دماهای خیلی بالا میشه دوباره اون رو فعال کرد ولی فکر نمی کنم این مدنظر شما باشه چون بیشتر از اونکه بشه اسمش رو بازیافت گذاشت یک جور تولید دوباره هست. به هر حال جستجو کنید شاید هم فناوری های جدیدی اومده باشه که بتونه اینها رو بازیابی کنه. RE: تصفیه پاک کننده ها (detergent ها) - مهندس شیمی - 19-02-2015 سلام اگرتوی محیطی الکترولیز انجام بشه و اب نمک داشته باشه ، کلر ازاد میشه . حالا اگر هوای موجود در محیط رو تقطیر کنیم ممکنه HCL بدست بیاد ؟ فرض رو براین بزارید که رطوبت محیط بسیار بالا ست . کلر 2.5 برابر هوا وزن داره ، ممکنه روی سطح اب باقی بمونه ؟ چطور میشه به طرف بالا هدایتش کرد ؟ اگر راهنمایی کنید ممنون میشم RE: تصفیه پاک کننده ها (detergent ها) - M1KE - 21-02-2015 روی کاغذ ممکنه چنین واکنشی صورت بگیره ولی حدس می زنم میزان اون خیلی محدود باشه. در دمای معمولی (حدود 25 درجه سانتیگراد) و فشار اتمسفر، در هر لیتر آب میتونه حدود 3.26 گرم گاز گلر به صورت محلول در بیاد و در واقع واکنش زیر که دو طرفه هست صورت بگیره: Cl2 + H2O ↔ HCl + HClO واکنش به سمت راست که با تشکیل HCL همراه هست از نوع گسست ناهمگن (disproportionation) و واکنش برعکس اون از نوع آمیخت ناهمگن (comproportionation) هست. قاعدتا با توجه به نوع مصرف (صنعتی یا غیر صنعتی)، میزان ترکیبات موجود در آب می بایست کنترل بشه تا در مجدوده های مجاز و استاندارد قرار داشته باشه. من نمی دونم در شکل صنعتی اش چطور این گاز رو جمع آوری می کنند. می بایست یک نمونه واقعی رو پیدا کنید و ببینید دقیقا از چه تجهیزاتی استفاده می کنند. در مقیاس آزمایشگاهی و ساده اش اینطور که من دیدم خروجی های مربوط به گاز از اطراف الکترودها شروع میشه تا از پخش شدن گاز در سطح مایع یا ترکیب شدن اون با گازهای دیگه ای که آزاد شده (در مورد آب نمک با گاز هیدروژن) جلوگیری بشه. مثلا این دو شکل رو نگاه کنید یک ذهنیتی می تونید به دست بیارین: یا مثلا این شکل هم که البته مربوط به یک آزمایش دیگه (نمک ذوب شده) هست میتونه یک ذهنیتی بده که چطور از ترکیب شدن و پخش شدن محصولات چنین آزمایش هایی جلوگیری می کنند: در هر حال برای اینکه بدونید در صنعت دقیقا از چه روشی استفاده میشه می بایست یک نمونه واقعی اش رو مطالعه کنید و نمیشه این شکل های شماتیک رو که برای مقیاس های آزمایشگاهی و کوچکش هست ملاک قرار داد. RE: تصفیه پاک کننده ها (detergent ها) - مهندس شیمی - 25-02-2015 سلام ممکنه بفرمایید ظرفیت بریک ترو یعنی چی ؟ مثلا (ظرفیت بریک تروبسترهای جذبی، بویژه در جاذبهای اصلاح شده با افزایش فلوی جریان کاهش می یابد.) زیاد سرچ کردم ، ازش استفاده شده اما نگفته مفهومش چیه . یا اینجا ( در شرايط محيطي خشك و در حالي كه تنها استرين در محيط حضور داشته باشد. تا پيش از رسيدن به ظرفيت بريك ترو 2/22 ليتر هوا در مدت 111 دقيقه از جاذب عبور و 38 ميلي گرم استرين جمع آوري شده است.) ممنون میشم راهنمایی کنید. RE: تصفیه پاک کننده ها (detergent ها) - M1KE - 25-02-2015 ظرفیت بریک ترو (Breakthrough Capacity) رو میشه مثلا با "ظرفیت رخنه پذیری" یا چیزی مانند اون ترجمه کرد. منظور از ظرفیت رخنه پذیری، نقطه ای ست که در اون غلظت آلاینده موردنظر در خروجی فیلتر بیشتر از حد مجاز میشه. طبیعتا وقتی به این ظرفیت می رسید می بایست یا فیلتر رو عوض کنید یا به شکلی اون رو پاکسازی یا بازیافت کنید که دوباره بتونه آلاینده موردنظر رو در حد مجاز جذب کنه. در مثال اولی که شما به کار بردین اشاره شده که وقتی ظرفیت جریان ورودی بیشتر باشه فیلتر هم زودتر از کار میفته یا به عبارت دیگه زودتر به نقطه ای میرسه که میزان آلاینده عبوری از حد مجاز عبور کنه که تا حد زیادی قابل پیش بینی هست چون فیلتر باید در زمان کمتر، آلاینده بیشتری رو جذب کنه. در مثال دوم هم اثر خشکی هوا رو بر زمان یا همون ظرفیت رخنه پذیری فیلتر توضیج داده. برای نمونه یک ماسک کلر ممکنه در یک غلظت خاص تا 3 ساعت اجازه نده که میزان کلر عبوری از اون برای فرد مضر باشه ولی بعد از این 3 ساعت با کاهش کارایی فیلتر جذب کننده کلر، استفاده از اون دیگه مناسب نباشه. اگر غلظت کلر ورودی بیشتر بشه طبیعتا ماسک یا فیلتر موردنظر هم زودتر از کار میافته یا به عبارت دیگه به ظرفیت رخنه پذیری اش میرسه. همین طور مثلا ممکنه عواملی مثل رطوبت، دما یا وجود آلاینده های دیگه در جریان ورودی به فیلتر، روی مدت زمان رخنه پذیری فیلتر اثر بگذارند. RE: تصفیه پاک کننده ها (detergent ها) - مهندس شیمی - 11-06-2016 سلام و احترام
یک نمونه اب داشتم که برای انالیز فرستادم ازمایشگاه
برگه انالیز پیوست شده ، تقدیم میگردد .
برمبنای محاسبات من
وزن
کلسیم 0.388 گرم
منیزیم 0.175 گرم
در لیترهست .
با توجه به نداشتن کربنات و اینکه سختی کل 1.690 گرم در لیتر هست .
ایا این تفاوت مربوط به جرم کلرور هست یا یون های اهن و الومینیوم و روی و ... که در انالیز مورد محاسبه قرار نگرفته اند ؟
البته جرم کلر 2.006 گرم است که از کل جرم سختی کل بیشتر است .
طبق محاسبات من جرم مواد محلول در اب 3.712 گرم در لیتر است که با مقدار TDS 4.588 گرم تفاوتی یک گرمی دارد .
ممکن است راهنمایی بفرمایید .
منتظر پاسخ شما هستم
با ارزوی موفقیت و پیروزی .
|