آکادمیا کافه
تقسیم بندی مدارک تحصیلی در خارج از کشور - نسخه قابل چاپ

+- آکادمیا کافه (https://www.academiacafe.com/pf)
+-- انجمن: دریافت پذیرش (https://www.academiacafe.com/pf/Forum-%D8%AF%D8%B1%DB%8C%D8%A7%D9%81%D8%AA-%D9%BE%D8%B0%DB%8C%D8%B1%D8%B4)
+--- انجمن: راهنمای دریافت پذیرش (https://www.academiacafe.com/pf/Forum-%D8%B1%D8%A7%D9%87%D9%86%D9%85%D8%A7%DB%8C-%D8%AF%D8%B1%DB%8C%D8%A7%D9%81%D8%AA-%D9%BE%D8%B0%DB%8C%D8%B1%D8%B4)
+--- موضوع: تقسیم بندی مدارک تحصیلی در خارج از کشور (/Thread-%D8%AA%D9%82%D8%B3%DB%8C%D9%85-%D8%A8%D9%86%D8%AF%DB%8C-%D9%85%D8%AF%D8%A7%D8%B1%DA%A9-%D8%AA%D8%AD%D8%B5%DB%8C%D9%84%DB%8C-%D8%AF%D8%B1-%D8%AE%D8%A7%D8%B1%D8%AC-%D8%A7%D8%B2-%DA%A9%D8%B4%D9%88%D8%B1)

صفحات 1 2 3 4

RE: تقسیم بندی مدارک تحصیلی در خارج از کشور - M1KE - 17-04-2014

اینطور نیست که به قطع دیگه نتونه دکترا بخونه و کسی ایشون رو برنداره چون خیلی وقت ها استادها حتی از گرایش های نامرتبط هم برای دکترا برمیدارن و فردی که ارشد درس محور همون رشته رو خونده از خیلی جهات بهتر از فردی هست که ارشد پایان نامه محور یک رشته نامرتبط رو خونده. با این حال در مقایسه با فردی که ارشد پایان نامه محور همون رشته رو خونده باشه خب شانسش کمتر هست چون برای دکترا سابقه کاری و تحصیلی که ماهیت پژوهشی داشته باشه ارزشش بیشتر هست. در حالی که برای کارهای عملی و بازار کار به دلیل اینکه ME ها دروس خیلی بیشتری رو پاس کردن و تسلط به نسبت گسترده تری روی مباحث دارن و گاهی حتی در زمان ارشد در قالب کوآپ در یک شرکت کار می کنند کمی دست بالاتر رو دارند.

برای دکترا استاد موردنظر بیشتر به سوابق پژوهشی فرد شامل مقاله ها و پایان نامه ارشد او نگاه می اندازه و گزینه ایده آلش فردی هست که در همون زمینه تحصیل کرده باشه و در همون زمینه هم کار پژوهشی کرده باشه. اگر شما ارشد درس محور داشته باشین ولی از قبل یا در حین تحصیل با دادن مقاله به شکلی کارهای پژوهشی هم کرده باشین به هر حال این شانس رو دارین که همچنان استاد موردنظر رو مجاب کنید که می تونید کار پژوهشی و آکادمیک انجام بدین ولی اگر از همین الان قصدتون این هست که برای دکترا ادامه تحصیل بدین بهتره که بیشتر به دنبال ارشد پایان نامه محور باشین.

یک سری نکات کلی در مورد ارشدهای درس محور هست اون هم اینکه به دلیل اینکه استاد راهنما ندارند و پایان نامه انجام نمیدن شانس گرفتن کمک هزینه شون از ارشدهای پایان نامه محور خیلی کمتر هست. در زمان تحصیل اگر با استادها لینک برقرار کنید و بتونید یکی از اونها رو مجاب کنید که می تونید پایان نامه انجام بدین امکان سوییچ کردن دوره به ارشد پایان نامه محور وجود داره برای این کار معمولن می بایست یک حداقل دروسی رو در اون گرایش گذرونده باشید (در بیشتر دانشگاه ها دست کم 4 درس).

(17-04-2014, 07:45 PM)'mhz_ir' نوشته: از اونجایی که Master of Engineering بدون پایان نامه هست و از طرفی Master of Science  برای ادامه تحصیل(دکترا) بهتره،
آیا کسی که Master of Engineering بگیره برای ادامه تحصیل برای دکترا مشکل پیدا میکنه؟

RE: تقسیم بندی مدارک تحصیلی در خارج از کشور - Farbod11 - 18-04-2014

سلام دوستان من پستای سابقو خوندم، ولی هنوز در مورد MESc و MEng و MSc سوال دارم و میخوام بدونم کدوم بهتره؟
من میخوام واسه ارشد مهندسی عمران تو اونتاریوی کانادا ادامه تحصیل بدم. هم میخوام زمینه ی کاریم قوی بشه و هم اگه خواستم دکترا بخونم. میخواستم بدونم کدوم مدرک میتونه بهم کمک کنه؟
میدونم که MESc کمک مالی هم داره، با این وجود مقداری آدم متمایل به این میشه، ولی اگه MESc بخونم میتونم بعدش جذب بازار کار بشم یا نه؟
در ضمن فرق MEng - course با MEng - project چیه و کدومش بهتره؟

RE: تقسیم بندی مدارک تحصیلی در خارج از کشور - M1KE - 18-04-2014

MESC همون MSC هست یا به طور دقیق تر دومی حالت کلی تر این نوع مدارک هست که به ارشدهایی گفته میشه که دارای پایان نامه هستند منتهی برخی دانشگاه ها برای رشته های مهندسی یک عبارت E هم بهش اضافه کردن (Master of Engineering Sceince) ولی به هر حال ماهیتش همون Master of Science هست و وقتی شما در عنوان مدرک مثلن خود مهندسی عمران رو هم می خواهید اشاره کنید آوردن دو بار مهندسی شاید کار جالبی نباشه و به همون شکل Master of Science in Civil Engineering گفته بشه و نه Master of Engineering Science in Civil Engineering

در هر حال اینها به همون دو شکل اصلی پایان نامه محور (MSC) و درس محور (MEng) هستند که در پست قبلی توضیح دادم.

ارشدهای درس محور رو به سه شکل میشه انجام داد:
1- فقط درس + احتمالن یک سمینار 1 واحدی
2- درس + یک پروژه معمولن 5 واحدی
3- درس + یک CO-OP نه واحدی

حالت اول شما فقط 12-11 تا درس رو در زمینه موردنظرتون هست انتخاب می کنید و می گذرونید.
حالت دوم به جای یکی از درس ها یک پروژه برمیدارید که البته در مقایسه با پایان نامه ارشدهای پایان نامه محور کمتر وقت میبره.
حالت سوم شما به دو جای دو تا از درس ها در یک دوره CO-OP شرکت می کنید که شبیه کارآموزی هست و شما به یک یا چند شرکت در زمینه رشته تون فرستاده میشین و پیشرفت کار ارائه میدین و تجربه خوبی هست که هم سابقه کار ایجاد بشه و با صنعت آشنا بشین و هم احتمالن در آینده در همون جا مشغول به کار بشین. منتهی همه دانشگاه ها این گزینه سوم رو ندارند و این رو باید قبل از ثبت نام تحقیق کنید که اون دانشگاه برای ME ها این دوره رو داره یا خیر. گاهی هم دارند ولی ظرفیتش محدود هست و به کسانی داده میشه که معدلشون خوب باشه.

در مورد اینکه می تونید با اینها وارد بازار کار بشین بله با هر دوی اونها می تونید بشین. کارفرمای شما نگاه می کنه که آیا در زمینه ای که می خواهند شما سابقه کار دارید و می تونید اون کار رو انجام بدین یا خیر و زیاد کاری ندارند عنوان مدرک شما چی هست. یعنی دو حالت داره یا شما به عنوان مهندس معمولی استخدام میشین که در این حالت حق امضا ندارین و فقط انتظار دارند اون کار رو بتونید انجام بدین و فرد دیگه ای کار شما رو نظارت و تایید می کنه. یا هم که چند سال سابقه کار داشتین و عضو نظام مهندسی شدین و به عنوان مهندس حرفه ای استخدام میشین که در این حالت هم با توجه به امتحاناتی که برای عضویت در نظام مهندسی گذروندید می بایست با همه Discipline های رشته تون آشنایی داشته باشید.

RE: تقسیم بندی مدارک تحصیلی در خارج از کشور - Farbod11 - 19-04-2014

مرسی، اطلاعات جامعی دادین. پس چون MESc حمایت مالی داره بهتره اول اینو اپلای کنم، اگه نشد MEng.
فقط یه سوال، من داشتم یه دانشگاه تو کانادا اپلای میکردم، زده بود Graduate Fall 2014، گزینه ی دیگه ای هم نداشت. اگه من اینو بزنم چون ویزا یه سال طول میکشه، احتمالا به ترم نمیرسم، نه؟
پس باید چیکار کنم، گزینه ی دیگه ای که نداشت، در ضمن الان اپلای بفرستم بهتره تا بعدا؟ چون ویزا یکسال طول میکشه بیاد، ولی نمیدونم چطور باید واسه ترم Fall 2015 اپلای کنم.

RE: تقسیم بندی مدارک تحصیلی در خارج از کشور - M1KE - 19-04-2014

بله با توجه به اینکه در ارشدهای پایان نامه محور شانس گرفتن کمک هزینه خیلی بیشتر هست اگر حوصله انجام دادن پایان نامه رو دارید بهتره برای این نوع اپلای کنید. دومی رو به نظرم در صورتی اپلای کنید که خودتون بتونید از عهده هزینه های تحصیل و زندگی در کشور موردنظر بربیایید.

در مورد زمان ها زیاد به موضوع این تاپیک مربوط نمیشه می تونید تاپیک زمان های مهم در فرآیند اپلای رو بخونید.

RE: تقسیم بندی مدارک تحصیلی در خارج از کشور - spring64 - 26-05-2014

سلام. دوستان تا اونجا که من متوجه سلسه مراتب شدم Program ها زیر مجموعه های Department ها هستند، Department ها در بعضی دانشگاه ها زیر مجموعه ی School ها و School ها هم بخشی از College ها. بعضی دانشگاه ها هم تا به اینجا دیدم که تقسیم بندی School ندارند و Department ها زیر مجموعه ی College ها هستند. الان سوال من راجع به Program هاست. فرض بفرمایید در دانشگاه Program ی وجود داره و شامل هیئت علمی مربوطه.

آیا اگر به زمینه ی کاری استادی در این Program علاقه داشته باشیم و بخوایم با این استاد کار کنیم، این به این معناست که ما میخوایم در اون Program مشغول به تحصیل بشیم یا اینکه میخوایم در Lab اون استاد خاص کار کنیم؟ به عبارتی آیا مکاتبه با این استاد تلویحاً به این معنا هم هست که ما باید وارد Program بشیم؟ چون تا جاییکه متوجه شدم دانشجوی Program بودن یعنی یکسال Lab Rotation داشته باشی با اساتیدی از اون Program... در صورتیکه من نمیخوام این Lab Rotation رو بگذرونم از این جهت که به زمینه ی کاری سایر اساتید علاقه ندارم و همینطور زمینه ی کاری سایر اساتید (ی که باهاشون مکاتبه نمیکنم) با تز ارشد من همخوانی ندارند و چه بسا فاصله ی بسیار دارند.

سوال دیگه اینکه اگر در صفحه ی وب پیج Program ی قید شده باشه که تعدادی زمینه ی تحقیقی (research) وجود داره [شاید اسمشون area باشه، مطمئن نیستم!] که هر کدوم از این زمینه ها (research) وب پیج مخصوص به خود و لیست اساتید مخصوص به خود رو داشته باشند، باز هم مکاتبه با اساتید یکی از این زمینه های تحقیقاتی ما رو درگیر شاخه ی کلی یعنی Program میکنه؟ یا لزومی به گذروندن Lab Rotation اون Program وجود نداره؟ البته من دنبال قانون کلی برای چنین حالتی هستم.

سوال دیگه ای که ممکنه در جواب دو سوال قبل بهش اشاره شده باشه اینکه آیا Program (هر جا دیدیم!) الزاما یعنی گذروندن Lab Rotation و کار کردن با بیش از یک استاد و مشخص نبودن استاد در سال اول تحصیل؟

ببخشید طولانی شد. ممنون از اینکه محبت میکنید و وقت میگذارید.

RE: تقسیم بندی مدارک تحصیلی در خارج از کشور - ice - 26-05-2014

درود، بيشتر مواردي كه پرسيديد مي تونن دانشگاه به دانشگاه فرق داشته باشن. program هميشه به دوره هاي چرخشي ختم نمي شه و معمولا به دوره هاي ارئه شده گفته ميشه (مثل Graduate Programs). در مورد دوره هاي چرخشي هم كه معمولا بايد سه آزمايشگاه مختلف بگذرونيد گاهي خود برنامه توضيح مي ده كه كساني كه از اول استاد مشخص دارن نياز به گذروندن مرحله چرخشي نداشته و يك راست به آزمايشگاه استادشون مي پيوندند. گاهي هم اعلام مي كنند كه اصلا با استاد تماس نگيريد يا در هر صورت بايد مرحله چرخشي رو بگذرانيد. اغلب مورد اول بوده و بيشتر براي دادن حق انتخاب به دانشجو هست. مورد دوم بيشتر تو گروه هاي پزشكي ديده مي شه.
اساتيد ممكنه در چند جا همكاري كنن، يا در مورد شاخه هاي گياهي گروه تحقيقاتي مجزايي هم وجود داشته باشه (البته بيشتر شامل گروه هاي غير سيستماتيك هست). يك مورد خودم داشتم كه براي دپارتمان دانشكده اپلاي كردم چون در دپارتمان تحقيقاتي كه مي خواستم تاريخ اپلاي تموم شده بود. ولي خود دپارتمان اپليكيشن من رو به اون دپارتمان تحقيقاتي (كه كاملا مجزا بود و علاوه بر مديريت، آدرسش هم فرق داشت) فرستاده بود و از اونجا دعوت به مصاحبه شدم، در صورتي كه هيچ جا ننوشته بود چنين كاري مي كنند. اگر ديديد شركت در مرحله چرخشي اجباري هست ببينيد كه شايد استاد مورد علاقتون با قسمت ديگري هم همكاري مي كنه و از اونجا اقدام كنيد.
دوستان حتما بيشتر راهنمايي خواهند كرد، ولي پيشنهاد مي كنم هر جا كه به كار استادي علاقمند شديد ايميل بزنيد و وقتي جواب محكمي براي اپلاي دريافت كرديد از خودشون سوال كنيد.