آکادمیا کافه
چگونه مقاله علمی بنویسیم - نسخه قابل چاپ

+- آکادمیا کافه (https://www.academiacafe.com/pf)
+-- انجمن: اطلاعات جانبی دریافت پذیرش (https://www.academiacafe.com/pf/Forum-%D8%A7%D8%B7%D9%84%D8%A7%D8%B9%D8%A7%D8%AA-%D8%AC%D8%A7%D9%86%D8%A8%DB%8C-%D8%AF%D8%B1%DB%8C%D8%A7%D9%81%D8%AA-%D9%BE%D8%B0%DB%8C%D8%B1%D8%B4)
+--- انجمن: مقاله، پایان نامه، پروپوزال و تز دکتری (https://www.academiacafe.com/pf/Forum-%D9%85%D9%82%D8%A7%D9%84%D9%87%D8%8C-%D9%BE%D8%A7%DB%8C%D8%A7%D9%86-%D9%86%D8%A7%D9%85%D9%87%D8%8C-%D9%BE%D8%B1%D9%88%D9%BE%D9%88%D8%B2%D8%A7%D9%84-%D9%88-%D8%AA%D8%B2-%D8%AF%DA%A9%D8%AA%D8%B1%DB%8C)
+--- موضوع: چگونه مقاله علمی بنویسیم (/Thread-%DA%86%DA%AF%D9%88%D9%86%D9%87-%D9%85%D9%82%D8%A7%D9%84%D9%87-%D8%B9%D9%84%D9%85%DB%8C-%D8%A8%D9%86%D9%88%DB%8C%D8%B3%DB%8C%D9%85)

صفحات 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17

RE: نوشتن اولین مقاله - Nasim67 - 08-02-2012

سلام
با اجازه ی همه ی دوستان با تجربه در زمینه نوشتن مقاله،می خوام در ادامه چند تا کاری که برای شروع نوشتن اولین مقاله بهم کمک کرد رو بنویسم.اگر پیشنهاد تکمیلی دارید ممنونم میشم اضافه بفرمایید تا ما هم استفاده کنیم.

وقتی می خواستم شروع به نوشتن اولین مقاله بکنم،به معنای واقعی کلمه حس یه آدم نابینا رو داشتم که ولش کردن توی اتوبان!!!!

من خودم بعد از انتخاب موضوع،دقیقا 74 تا مقاله مرتبط ISI و بخش هایی از چند کتاب و البته 3-4 تا مقاله فارسی رو خوندم و اون موضوع خام اولیه که انتخاب کرده بودم تازه یکم واسم روشن شد و تونستم دقیقا سر در بیارم که تا حالا چه کارایی در اون زمینه شده و کجاهاش هنوز جای خوب کار کردن داره و این اتفاق اصلا حتی توی 30 تا مقاله اول هم نیافتاده بود!اینو انقد دقیق گفتم تا بدونید دقیق و خوب خوندن مقالات قبلی،چقــــــــدر مهمه و اصلا خسته نشید و مطمئن باشید نتیجه می گیرید.

خوب!حالا به جایی رسیده بودم که همه چیز تو ذهنم بود اما بی نظم و نامرتب!چندین روز نشستم و فکر کردم تا واسه ی اینا یه قالب کلی در بیارم.هی می نوشتم، هی نمیشد و فرم نمی گرفت!خلاصه که توفیق اجباری شامل حالم شد و TA یکی از استادام،یه قالبی بهمون داد که واقعا بهم کمک کرد و برای دفعات بعدی کارمونو ساده تر.حالا من 5 تا گام ایشون رو در زیر می نویسم:

1)تهیه فهرست کلید واژه های مرتبط با موضوع انتخابی.

2)تهیه فهرست نتایج جست و جوی انجام شده در خصوص کلید واژه های انتخابی در بانک های اطلاعاتی مرتبط با رشتتون(هم فارسی و هم انگلیسی).
3)خلاصه ای 7-8 سطری از مقاله ای که در پایان می خواید بهش برسید.
4)نوشتن فهرستی از عناوین اصلی و فرعی که قصد گنجاندن آن ها در مقاله اصلی را دارید.
5)جدا کردن مقالاتی که بیشترین کمک رو در زمینه تهیه خلاصه و نوشتن فهرست به شما کردن.

به نظر من مورد 3 و 4 اصلی ترین و کاراترین بند های این مراحل هستن و اصلا سرسری ازشون نگذرید.

با این فرمت،ذهنتون نظم میگیره و دقیقا متوجه می شید که هدفتون چیه و بین راه گم نمیشید.

من خودم حتی مقالات رو هم از نظر اهمیت و تاثیرشون در مقاله پایانی خودم،سطح بندی کردم تا تو حاشیه ها نمونم.

سخته اما میشه:-)

موفق باشید

RE: نوشتن اولین مقاله - mohamad0014 - 09-02-2012

سلام
این روند را برای review paper انجام دادید؟ ایده و innovation ,در رشته کامپوتر, فاکتور کلیدی هست که البته اینجا اشاره نشده.

RE: نوشتن اولین مقاله - Nasim67 - 09-02-2012

سلام
نه محمد جان،برای علمی پژوهشی بود.البته برای علمی مروری هم جواب میده چون فقط ساختار رو مرتب می کنه.
درباره ایده هم که بلـــــــــــه!!!در مرحله انتخاب موضوع مطرح میشه و بعد از خواندن سایر مقالات میشه با دید باز تری نسبت به انجام کارهای جدید تصمیم گرفت.مطالبی که من نوشتم مال بعد از انتخاب موضوع بود(مصیبت عظمی رو دیگه ننوشتمBig Grin)

شاد باشید

RE: نوشتن اولین مقاله - Karim - 09-02-2012

یک نکته بسیار مهم که بد نیست اینجا اشاره کنم این است که قبل از انجام هر کار تحقیقاتی بویژه توسط افراد کم تجربه و حتی نوشتن علمی پزوهشی خواندن جدیدترین مقاله یا مقالات مروری در زمینه مورد نظر که در جای معتبر و توسط افراد سرشناس چاپ شده است . که محقق مسیر خود را پیدا می کند و از سردر گمی بین مقالات جلوگیری می نماید.

RE: نوشتن اولین مقاله - spt - 11-02-2012

بعضی وقت ها برای ما تازه کار ها یه مشکل بزرگ پیش میاد!!
میخای یه موضوع رو انتخاب کنی و تا حدی بهش تسلط داری اما متاسفانه هیچ مقاله ای در مورد اون موضوع خاص پیدا نمیکنی!!!
مثلا من!!
من مدیریت پروژه رو خوب بلدم! مقاله هم راجع بهش زیاد خوندم، حالا توی این موضوع بحث ارتباطات در پروژه نظر من رو جلب کرده و متاسفانه نمیتونم مقاله ی مرتبط بهش پیدا کنم!
حالا اینجا دو تا احتمال وجود داره:
1. اینکه موضوع کاملا جدیده و ایده اش به ذهن کسی نیومده که بخاد روش تحقیق انجام بده
2. اینکه طرف اونقدر از مرحله پرت باشه که تصوراتش با دنیای آکادمیک واقعی اصلا نخونه و برای همین باشه که مقاله ی مرتبط پیدا نمیکنه!!

با توجه به تجربه ی من معمولا در اولین مقاله حالت دوم پیش میاد!!!

حالا خود من در مورد این موضوع خودم چندین کتاب رو خوندم (کتاب های مرجع) و با چندین انسان خبره صحبت کردم و تعداد بیشماری مقاله خوندم و به این نتیجه رسیدم (به اتفاق آرا) که موضوعم خوبه... (از کسانی که پرسیدم هم همین رو گفتن) اما باز هم شک دارم!!!
نکنه کلا در یه دنیای دیگه باشم! به اصطلاح جوب بزنم!!!!

کریم جان این مقاله خوندن زیاد خیلی مهمه... اما این مشکل رو چطوری میشه حل کرد واقعا؟!!!
البته در شرایطی که استاد با تجربه ای بالاسر آدم نباشه...

RE: نوشتن اولین مقاله - Babak - 12-02-2012

طبیعتا خوندن مقاله و دیدن referenceهای مقاله‌ها می‌تونه کمک کنه تا مقاله‌های مرتبط رو پیدا کنید. همچنین از موتورهای جستجوی اینترنتی مثل Google Scholar یا سایت‌های مشابه استفاده کنید. در این لینک لیست دیتابیس‌ها و موتورهای جستجوی آکادمیک آورده شده. تعداد زیادی از این سایت‌ها رایگان هستند و می‌تونید به راحتی ازشون برای پیدا کردن مقاله‌ها استفاده کنید.

RE: نوشتن اولین مقاله - spt - 14-02-2012

متاسفانه بابک جان شما در نظر بگیر که نمیشه مقاله ی مرتبط پیدا کرد که اصلا بخایم بعدش بریم دنبال سورس هاش....
میدونم بهترین حالت مشورت با آدم هایی هست که به دانش روز آگاه هستن اما وقتی شک هست واقعا نمیدونم چیکارش میشه کرد!!

RE: نوشتن اولین مقاله - Babak - 14-02-2012

اون دیتابیس‌هایی که در پست قبل گفتم، به شما کمک می‌کنه یک سری کلید واژه‌هایی رو جستجو کنید و ببینید که آیا مقاله‌ی مرتبطی هست یا خیر. اگر واقعا هیچ مقاله مرتبطی نیست، احتمالا به ایده خیلی خوبی دست پیدا کردید و می‌تونید به راحتی کلی مقاله درش چاپ کنید، ولی همیشه در این مورد با احتیاط جلو برید و با خبرگان رشته‌اتون مشورت کنید چون ممکنه ایده‌ی کار از بنیان اشتباه باشه و به این خاطر هیچ مقاله مرتبطی پیدا نشه.

RE: نوشتن اولین مقاله - Karim - 14-02-2012

سلام
من با قسمت دوم نظرات بابک موافقم چون به احتمال زیاد در این مواقع که مقالات مرتبط وجود نداره ایده کار از اساس مشکل داره! زیرا اگر موضوع واقعا مهم و دغدغه جدی در زمینه کاری شما باشد بدون شک مقالاتی در آن زمینه چاپ شده است. بهرحال در نوشتن پروپوزال در قسمت مرور متون حتما باید پیش زمینه موضوع را بدقت بررسی کرده باشید و به کتابها و مقالات مربوطه( عمدتا) رفرنس بدهید و دقیقا باید با جزییات مشخص بشه که بر چه اساسی این ایده به ذهن شما رسیده. و فرضیه یا فرضیات شما چه چیزهایی هستند و از همه مهمتر سوالات پژوهشی شما چه هستند.

همه اینها مستلزم مطالعه مقالات و کارهای قبلی و بطور کلی پیش زمینه هستند. اگر از روش جستجوی خود مطمین هستیدو با افراد خبره هم مشورت کردید و باز به نتیجه نرسیدید ایده کار مشکل داره

یه سوال این موضوع را به چه قصدی می خواهید انجام دهید؟ کار کلاسی ، پایان نامه و یا ...

مرسی

RE: نوشتن اولین مقاله - Nasim67 - 03-05-2012

من دو سال پیش در یک کارگاه مقاله نویسی که در یکی از کنفرانس های بین المللی برگزار شد شرکت کردم.مدرس کارگاه جناب آقای دکتر سلماسی از اساتید صنایعی در دانشگاه شریف بودند.
مطالب ارائه شده (Standard Rules of a Scientific Writing) را بصورت pdf در اختیار شرکت کنندگان قرار دادند.
مطالعه آن را به شما پیشنهاد می کنم.