![]() |
چگونه مقاله علمی بنویسیم - نسخه قابل چاپ +- آکادمیا کافه (https://www.academiacafe.com/pf) +-- انجمن: اطلاعات جانبی دریافت پذیرش (https://www.academiacafe.com/pf/Forum-%D8%A7%D8%B7%D9%84%D8%A7%D8%B9%D8%A7%D8%AA-%D8%AC%D8%A7%D9%86%D8%A8%DB%8C-%D8%AF%D8%B1%DB%8C%D8%A7%D9%81%D8%AA-%D9%BE%D8%B0%DB%8C%D8%B1%D8%B4) +--- انجمن: مقاله، پایان نامه، پروپوزال و تز دکتری (https://www.academiacafe.com/pf/Forum-%D9%85%D9%82%D8%A7%D9%84%D9%87%D8%8C-%D9%BE%D8%A7%DB%8C%D8%A7%D9%86-%D9%86%D8%A7%D9%85%D9%87%D8%8C-%D9%BE%D8%B1%D9%88%D9%BE%D9%88%D8%B2%D8%A7%D9%84-%D9%88-%D8%AA%D8%B2-%D8%AF%DA%A9%D8%AA%D8%B1%DB%8C) +--- موضوع: چگونه مقاله علمی بنویسیم (/Thread-%DA%86%DA%AF%D9%88%D9%86%D9%87-%D9%85%D9%82%D8%A7%D9%84%D9%87-%D8%B9%D9%84%D9%85%DB%8C-%D8%A8%D9%86%D9%88%DB%8C%D8%B3%DB%8C%D9%85) |
RE: نوشتن اولین مقاله - MaMi - 08-08-2012 (08-08-2012, 07:16 PM)brotherhood نوشته: 1 - یعنی نمیشه درباره یک موضوع تحقیق کنه و اگاهیش که بالا رفت یک چیزی بنویسه ؟1- دوست من، صرفا یک چیز نوشتن، یک مقدار با مقاله علمی نوشتن فرق داره...در یک مقاله علمی شما یکسری (حداقل ها) چهارچوب ها رو باید رعایت کنی، از نحوه نوشتن چکیده گرفته تا چگونگی تحلیل داده ها و نتیجه گیری علمی و درست. 2- شما مقاله ات در هر زمینه ای باشه، یکسری مجلات معتبر شناخته شده در اون زمینه وجود داره، به صفحه اول وبسایت هر مجله (ژورنال) مراجعه کنی، یک فایل نمونه (Template) داره که راهنمایی ات کرده که شکل کلی نوشتاری مقاله ات چجوری باید باشه. ضمن اینکه در همون صفحه اول هم راهنمایی کرده که چجوری باید مقاله رو برای اون مجله ارسال (Submit) کنی. برای پیداکردن مجلات مرتبط با مقاله ات هم میتونی از این سایت استفاده کنی. موفق باشی RE: نوشتن اولین مقاله - bzz - 08-08-2012 دوسته من کار نشد نداره محمد هم منظورشان این بود که اینکه شما مقاله ندارید امتیاز منفی براتون حساب نمیشه اما اگر فکر میکنید خیلی دوست دارید مقاله بدهید بله میشه در مورد یک موضوع تحقیق کن آگاهی ات که بالا رفت اون وقت اطلاعات جمع آوری شده را در یک قالب در بیار و اگر ایده جدیدی به ذهن ات رسید اون ایده را در بدنه اصلی مقالت بنویس اگر مقاله ای که نوشتی به زبان انگلیسی در گوگل بزن call for paper بعد موضوتو بنویس جاهایی که در اون موضوع تقاضای مقاله دادنو برات میاره اون وقت شما بر اساس قالبی که گفته مقالتو درست میکنی براشون میفرستی مقاله شما میره برای داوری اگر قبول شد برات ایمیل میاد و .. بقیه ماجرا .. اون موقع است که مقاله برات ثبت میشه برای مقاله فارسی ام باید سرچ کنی ببینی کجا فراخوان داده متلا سایتی که میتونی توش فراخوان های کنفرانس های فارسی و انگلیسی را پیدا کنی http://www.civilica.com/ است همه کنفرانس هارو شامل نمیشه اما برای سرچ ابتدایی خوبه موفق باشی RE: نوشتن اولین مقاله - Naghmeh - 25-08-2012 سلام دوستان: من ترم 5 ادبیات انگلیسیم.می خوام مطالعاتمو واسه نوشتن مقاله شروع کنم.می دونم که اولین قدم انتخاب موضوع هست.اما قبلشم باید یه سری اطلاعات داشته باشم تا بتونم موضوعو انتخاب کنم و بعد روش کار کنم.راستش با 4 ترم فقط منحصر به کتابای دانشگاه بودن نمی شه کلی نگریی در مورد مطالب داشت که حالا من بدونم از این همه موضوع به کدوم موضوع علاقه دارم...حالا هم که خودم تصمیم گرفتم از کتابای دانشگاه فراتر برم گیج شدم که اصلا باید از کجا شروع کنم.اگه بخوام کلی بگم تورشته من هم از شاخه زبان شناسی هست/هم مترجمی/هم اموزش/ادبیات انگلیسی هم که اصل رشته هست.حالا اگه من بخوام تمام رفرنس هایی که توی این شاخه ها نوشته شده رو بخونم که همه هم با فونت ریز انگلیسی و تمام کتابا هم قطور هستن و هر شاخه هم صدها زیر شاخه داره !!!هیچ وقت تمومی نخواهد داشت بس که گسترده هست.پس من باید از کجا شروع کنم؟؟؟ اینجوری که من سال ها در انتخاب موضوع می مونم.دیگه چه برسه به کار کردن روی موضوع!!!!انقدر سردرگم شدم که احساس میکنم باید تمام کتابای دنیا رو بخونم که بفهمم به چه موضوعی علاقه دارم!!! یا این که چه موضوعی می شه روش کار کرد!!!!اصلا من برای نوشتن یه مقاله باید چقدر با سواد باشم ؟؟؟؟ خواهش می کنم کمکم کنین.ممنون از سایت بی نظیرتون. RE: نوشتن اولین مقاله - Shahrouz - 26-08-2012 (25-08-2012, 01:42 PM)Naghmeh نوشته: سلام دوستان:در گام اول، با اساتید یا دانشجویان تحصیلات تکمیلی رشتتون مشورت کنید. RE: نوشتن اولین مقاله - Babak - 26-08-2012 (25-08-2012, 01:42 PM)Naghmeh نوشته: سلام دوستان:به طور کلی اغلب دانشجویان لیسانس با مشکلی شبیه به چیزی که شما گفتید برای نوشتن مقاله مواجه هستند و به همین خاطر کسی از دانشجوی لیسانس انتظار نداره که به تنهایی مقاله بنویسه یا نویسنده اصلی مقاله باشه. این موضوع به خصوص برای شما که عملا تازه وارد نیمه دوم لیسانس شدید بیشتره و اغلب درسهای تخصصی شما تازه شروع شده و به همین خاطر مشکلی که گفتید کاملا طبیعیه. برای نوشتن مقاله باید تعداد نسبتا خوبی از درسهای تخصصی دوره لیسانس رو گذرونده باشید و همون طور که شهروز گفت با استادها یا دانشجویان تحصیلات تکمیلی برای نوشتن مقاله همکاری کنید. این افراد به شما کمک خواهند کرد که زیرشاخهای رو انتخاب کنید و بعد باید در اون زیرشاخه مقالات اصلی رو مطالعه کنید. معمولا در اغلب زیرشاخهها تعدادی مقاله وجود داره که مرجعهای مهم حساب میشن و همچنین تعدادی مقاله مروری هست که خلاصهای از مقالات مهم در اون زیرشاخه رو جمعآوری کردهاند. معمولا تعداد این مقالات اصلی خیلی هم زیاد نیست و شاید در حد ۱۰ الی ۲۰ تا باشه. خوندن این مقالات به شما دید نسبتا خوبی از زیرشاخه مورد نظر خواهد داد و بعد میتونید در یک زمینه تخصصی در همون زیرشاخه مقالات بیشتری رو مطالعه کنید تا اطلاع تقریبا کاملی از کارهای انجام شده در اون زمینه پیدا کنید و خودتون بتونید مقالههای مشابهی بنویسید. خوندن مقالات و فهمیدن مطالب اونها در اوایل کار چندان ساده نیست. به خصوص برای دانشجویان کارشناسی مشکلتر هم هست. به همین خاطر، معمولا دانشجویان کارشناسی به عنوان همکار به دانشجویان کارشناسی ارشد یا دکترا کمک میکنند تا در زمینهای کارهای تحقیقاتی انجام بدند و مقاله بنویسند و معمولا بیشتر قسمتهای چنین مقالاتی توسط دانشجویان تحصیلات تکمیلی نوشته میشه. شاید برای شما هم بهتر باشه که از اینجا شروع کنید و حداقل برای اولین مقاله سعی کنید که با دانشجویان تحصیلات تکمیلی یا استادهاتون همکاری کنید. RE: نوشتن اولین مقاله - مهگل - 06-10-2012 سلام به همه . من دانشجوی معماریم و دوس دارم نوشتن مقاله رو تجربه کنم . توی گوگل راجع به نوشتنش تحقیق کردم. اما یه چیزی رو متوجه نشدم . اینکه موضوعی که انتخاب میکنم باید حتما ناب باشه ؟؟ یعنی باید حتما یه اطلاعات خاص و جدیدی به خواننده بده ؟؟؟ چون مقالاتی که توی مجلات معماری هست معمولا چیزای جدیدی نیستن . مثلا راجع به شرایط و تحلیل یه بنای مهم تو دنیاست یا مثلا یه سری اطلاعات راجع به تخت جمشید و بناهای دیگه که فقط شبیه گرد آوری مطلبه و چیز جدیدی توسط نویسنده ارائه نشده . به نظرتون روش صحیح چیه ؟؟؟؟ من کاملا گیج شدم ![]() RE: نوشتن اولین مقاله - Babak - 06-10-2012 مهگل عزیز به آکادمیاکافه خوش اومدید. لطفا توجه داشته باشید که رشتهها با هم فرق میکنند. مطلبی که شما گفتید در مورد ارائه مطلب جدید و ناب درسته، اما لزوما به معنی اختراع یا اکتشاف نیست. خیلی از مقالات هستند که در مورد یک ماده، یک پدیده، یک فرآیند و امثال اینها تحقیق میکنند و نتیجه مشاهداتشون رو در قالب یک مقاله چاپ میکنند. در نتیجه، بهترین کار برای آشنایی با نوشتن مقاله، مطالعه مقالات در ژورنالها یا کنفرانسهای معتبر رشته خودتون هست تا دید کلی در مورد مقالات پیدا کنید و بدونید که چه مطالبی رو برای نوشته مقاله باید پوشش بدید. فقط گفته بودید که مقالاتی که در «مجلات معماری» چاپ میشه چیزای جدیدی نیست. نمیدونم منظورتون مجلات آکادمیک هست یا مجلات تجاری. شما اگر به دنبال نوشتن مقاله تحقیقاتی هستید، توجه داشته باشید که باید مجلات آکادمیک رو مطالعه کنید، نه مجلات تجاری رو. نوع مطالبی که در مجلات تجاری چاپ میشه معمولا خیلی متفاوت از مجلات آکادمیک هست. نکات مربوط به نوشتن مقاله - Sooks - 16-11-2012 انتخاب ژورنال هدف (مشورت با دوستان کاردان و صاحب مقاله برای تعیین سطح مقاله ای که میخواهید بنویسید) آشنایی با ادبیات و نحوه نگارش مقاله های ژورنال گرفتن استایل مقاله از سایت آن ژورنال چک کردن کافی بودن تست ها برای بخش اکسپریمنتال مقاله مطابق با شان ژورنال ( مقاله های اکسپریمنتالی) ویرایش مقاله از نظر گرامر درستی واژه ها ( از ورد آفیس می توان کمک گرفت ) درستی جمله ها انتخاب واژگان و اصطلاحات مناسب موضوع و .... انواع مقاله و با توجه به مقطع تخصیلی چه نوع مقاله ای بنویسیم؟ - jay - 11-07-2013 برای کسانی مثل من که تا به حال مقاله ننوشته اند ممکنه این سوال ها پیش بیاد 1.چند نوع مقاله وجود دارد؟ 2.با توجه به مقطعی که درش هستیم (کارشناسی,فوق لیسانس ,دکترا) چه نوع مقاله ای بهتر است که بنویسیم؟ مثلا یک نفر که داره ارشد می خونه بهتره چه نوع مقاله ای بنویسه؟ اگر در این زمینه اطلاعات دارید اینجا شیر کنید RE: انواع مقاله و با توجه به مقطع تخصیلی چه نوع مقاله ای بنویسیم؟ - ahmadpashaei - 11-07-2013 سلام. این سوال رو از استاداتون هم باید بپرسید.ولی تا جاییکه من دیدم و می دونم دو سه جور دسته بندی دارن: از نظر داخلی فارسی و یا انگلیسی بودن- از نظر خارجی بودن (انگلیسی) از نظر ژورنال بودن یا کنفرانسی بودن از نظر application-based بودن، مروری بودن، و یا تئوری (نظری) بودن معمولا نه همیشه مقالات ژورنالی بهتر از و معتبرتر از کنفرانسی ها هستن ولو بعضی کنفرانس ها در بعضی رشته ها بسیار معتبرن. پس سطحی نمیشه نظر داد. مقالات فارسی داخلی تقریبا ارزش کار ندارند و بهتره اگر نهایت هدف کسی اینه به زبان بپردازه. |