![]() |
راهنما و آموزش نرم افزار STATA - نسخه قابل چاپ +- آکادمیا کافه (https://www.academiacafe.com/pf) +-- انجمن: نرمافزارها (https://www.academiacafe.com/pf/Forum-%D9%86%D8%B1%D9%85%E2%80%8C%D8%A7%D9%81%D8%B2%D8%A7%D8%B1%D9%87%D8%A7) +--- انجمن: راهنمای نرمافزارهای تخصصی (https://www.academiacafe.com/pf/Forum-%D8%B1%D8%A7%D9%87%D9%86%D9%85%D8%A7%DB%8C-%D9%86%D8%B1%D9%85%E2%80%8C%D8%A7%D9%81%D8%B2%D8%A7%D8%B1%D9%87%D8%A7%DB%8C-%D8%AA%D8%AE%D8%B5%D8%B5%DB%8C) +--- موضوع: راهنما و آموزش نرم افزار STATA (/Thread-%D8%B1%D8%A7%D9%87%D9%86%D9%85%D8%A7-%D9%88-%D8%A2%D9%85%D9%88%D8%B2%D8%B4-%D9%86%D8%B1%D9%85-%D8%A7%D9%81%D8%B2%D8%A7%D8%B1-STATA) |
RE: راهنما و آموزش نرم افزار STATA - nahidkazemi - 14-10-2014 با سلام من برای کار پایان نامه ام با نرم افزار stata کار میکنم. متغیرهای مورد نیازم را از 145 شرکت مختلف جمع آوری کرده ام و وارد stata کرده ام و حالا برای xtset کردن آن ها نمیدانم باید چکار کنم لطفا دستور انجام آن را برایم مینویسید؟در پست های قبلی هم خواندم که جواب داده بودید به کاربران قبلی ولی نتوانستم آن را اجرا کنم. در ضمن لطفا مد نظر قرار دهید که آشنایی زیادی با این نرم افزار ندارم با تشکرر RE: راهنما و آموزش نرم افزار STATA - eliroz - 15-10-2014 (14-10-2014, 11:40 PM)'nahidkazemi' نوشته: با سلام من برای کار پایان نامه ام با نرم افزار stata کار میکنم. متغیرهای مورد نیازم را از 145 شرکت مختلف جمع آوری کرده ام و وارد stata کرده ام و حالا برای xtset کردن آن ها نمیدانم باید چکار کنم لطفا دستور انجام آن را برایم مینویسید؟در پست های قبلی هم خواندم که جواب داده بودید به کاربران قبلی ولی نتوانستم آن را اجرا کنم. سلام دوست عزیز شما به همان ترتیبی که گفته شده داده ها رو وارد کردید یا نه ؟ گمان میکنم در ورود داده به نرم افزار یه اشتباه کوچیک کرده باشید که نتونستید دستور xtset رو اجرا کنید. بیاید از اول داده رو در یک فایل اکسل به فرمتی که گفته شده وارد کنید و از این ارسال برای راهنمایی بیشتر استفاده کنید و بعد از اکسل به نرم افزار داده ها رو وارد کنید. راستی میتونید به جای واژه country از واژه id استفاده کنید. یعنی در اکسل در ستون country به جای کلمه coutry، از کلمه id استفاده کنید و در خود نرم افزار هم به همین ترتیب. دستور xtset هم به این صورت خواهد شد: xtset id year ایشالا که این دفعه به مشکل برنخورین. و با موفقیت دستور رو اجرا کنید.
RE: راهنما و آموزش نرم افزار STATA - eliroz - 19-10-2014 دوستان عزیز سوالی رو دوست عزیزمون به صورت پیام خصوصی پرسیده بودن که جواب رو اینجا میزارم، چون ممکنه سوال شما عزیزان هم باشه. دوستمون میخوان برای 145 شرکت ایرانی در دوره 6 ساله دستور پانل رو در استاتا وارد کنن که با خطا مواجه شدن. جواب : شما 145 شرکت از کشور ایران دارید درسته ؟ پس شما در ستون سال باید از 1386 تا 1391 - برای شرکت دیگه شما نباید از واژه country استفاده کنید بلکه باید از id استفاده کنید. یعنی ستون country میشه ستون id و شرکت اول رو برای برای 6 سال عدد ا میزارید. شما تو داده هایی که فرستادین همه رو iran گذاشتید و این درست نیست یعنی عملا شما اومدین به نرم افزاز، داده های یک شرکت رو تو سالهای مختلف به صورت دوره 6 ساله و 145 بار با اعداد مختلف وارد کردید و نرم افزار نمیتونه تشخیص بده که این یک شرکت نیست بلکه 145 شرکت. برای شرکت دوم برای 6 سال عدد 2 و به همین ترتیب. توضیح : داده پانل ترکیبی از داده های سری زمانی time sries و مقطع عرضی است cross section هست یعنی مقاطع مختلف رو تو سالهای مختلف بررسی میکنه. در مورد شما ، تعداد 145 شرکت میشه cross section شما، و باید با نام های مختلف وارد بشه نه به صورت یک نام، . باید از id استفاده کنید و شرکت ها رو شماره گذاری کنید، اینطوری راحت تر میتونید کار کنید. سری زمانی شما شامل 6 سال از 1386 تا 1391 هست. دوباره داده ها به صورتی که گفتم وارد کنید. ایشالا که به مشکلی برنخورین. موفق باشید. RE: راهنما و آموزش نرم افزار STATA - eliroz - 21-10-2014 دوستان عزیز سوالات مطرح شده شما رو در پیام خصوصی در تاپبک های مربوطه تا اونجا که بدونم جواب میدم، شاید اشکال و سوال باقی دوستان باشه و بتونه به روند کارشون کمک کنه. در مورد آزمون بروش پاگان (دستور استاتا)، آزمون واریانس ناهمسانی و رفع مشکل واریانس ناهمسانی سوال شده بود . جواب : فرضیه صفر آزمون بروش پاگان حاکی از صفر بودن واریانس ناهمسانی در بین cross section هاست. یعنی هیچ تفاوت قابل توجه ای در cross ها وجود ندارد(به عبارت دیگر، اثر پانل وجود ندارد). برای انجام آزمون بروش پاگان در استاتا شما میتونید از دستور زیر استفاده کنید. (در داده های پانل) xtreg y x, re xttest0 y : متغیر وابسته x: متغیر مستقل re: اثر تصادفی آزمون دیگری که آزمون بروش پاگان/ کوک-ویسبرک نیز به آن گفته میشود،نیز برای بررسی واریانس ناهمسانی میتوان استفاده کرد که دستور آن hettest هست. اما برای داده های صفر و منفی با خطا روبرو میشوید . برای رفع مشکل واریانس ناهمسانی میتوانید از آزمون های whitetst( حالت عمومی آزمون بروش-پاگان: کوک-بائوم) و ivhettest (آزمون کوک اسکافر) استفاده کنید. کد آزمون white ; estat imtest, white findit hetroskedasticity
در واریانس ناهمسانی باید حتما به موارد ذیل توجه شود : 1- واریانس ناهمسانی ممکن است ناشی از تشخیص نادرست مدل باشد. و یا اینکه اثر متغیر خطی نیست و یا ممکن است شما متغیر مهمی را مدل لحاظ نکرده اید. اگر چنین است اول باید این مشکل را حل کنید تا اینکه با wls یا GLS مدل را اجرا کنید. 2- یک دلیل دیگر شاید این باشد که خطای استاندارد تورش دارد و برای آگاهی از این موضوع باید آزمون robust انجام دهید. در برآوردگر ols فرض میشود که خظای استاندارد به طور مشابه و یکسان در متغیر وابسته و مستقل توزیع شده است. حالا آزمون robust هم با این فرض و هم با اینکه این توزیع غیریکسان باشد خطای استاندارد را بررسی میکند. در مواقعی که واریانس ناهمسانی داریم آزمون robust قابل اعتمادتر نسبت به سایر آزمون ها. برای انجام آزمون robust از دستور زیر باید استفاده کرد: reg y x1 x2, robust
در ورژن های جدید استاتا از 11 به بعد هم میتوان به جای بالا از دستور زیر استفاده کرد: (reg y x1 x2, vec (robust
یادتون باشه که آزمون robust ضریب های برآوردگر ols را تغییر نمیدهد و تنها خطای استاندارد را تغییر میدهد و با رگرسیون robust اشتباه گرفته نشود، چراکه رگرسیون robust ضرایبی متفاوت از ضرایب رگرسیون ols ارائه میدهد. 3- راه حل آخر، استفاده از برآورگر حداقل مربعات وزنی wls است. RE: راهنما و آموزش نرم افزار STATA - nahidkazemi - 22-10-2014 با عرض سلام و خسته نباشید با این وجود من از آزمون اولی نمیتونم استفاده کنم چون طبق آزمون F دداده های من از نوع تلفیقی اند نه پانل. از آزمون hettest هم نمیتونم استفاده کنم چون داده های منفی و صفر دارم میمونه آزمون white که اونم وقتی دستورش رو میزنم خطا میده این آزمون یافت نشد با تشکر از راهنمایی های خوبتون RE: راهنما و آموزش نرم افزار STATA - eliroz - 24-10-2014 (22-10-2014, 08:53 PM)'nahidkazemi' نوشته: با عرض سلام و خسته نباشید سلام دوست عزیز
به نظرم بهتره شما اول دستور robust رو اجرا کنید و ببنید واریانس ناهمسانی دارید یا نه ؟ میتونید از دستور xttest3 هم برای بررسی واریانس ناهمسانی استفاده کنید. RE: راهنما و آموزش نرم افزار STATA - sali88 - 27-10-2014 سلام دوستان ممکن در زمینه نحوه محاسبه نوسان نرخ ارز دوجانبه راهنماییم کنید لطفا؟ RE: راهنما و آموزش نرم افزار STATA - far zaneh - 29-10-2014 سلام میشه بگین برای مدل های پروبیت و لوجیت چه آزمون های باید انجام بدم (از داده های سری زمانی استفاده کردم و آزمون ریشه واحد و هم انباشتگی انجام دادم ) باتشکر RE: راهنما و آموزش نرم افزار STATA - najmeas - 02-11-2014 سلام وقت به خیر. خیلی خوشحالم که اینجا رو پیدا کردم ممنون می شم اگر من رو راهنمایی کنید که چطوری در نرم افزار استاتا میل به پرداخت را برآورد کنم. مدل double bounded contingent valuation و البته یک سوال باز هم دارم. توی فروم خود استاتا سوالاتی رو دیدم مطرح شده اما چون تازه با نرم افزار آشنا شدم متوجه نشدم چی گفته شده. باز هم ممنون RE: راهنما و آموزش نرم افزار STATA - arambiaram - 19-11-2014 با سلام . من برای کار پایان نامه ام آمار دو گروه کشور را دارم (اسلامی و پیشرفته) برای 8 سال. 6متغیر اصلی دارم که متغیرهای یک شاخص هستند و دو متغیر کمکی. وقتی توی استاتا و ایویوز خمین میزنم ضرایب چند تا از متغیرهام منفی میشه(درصرتی که از نظر تئوریکی باید مثبت در بیاد) وقتی این متغیرهای منفی شده رو حذف میکنم بعضی متغیرهای دیگم هم منفی مشه... مشکل چیه؟ باید چیکار کنم؟ فقط یک ماه دیگه تادفاعم مونده |