![]() |
راهنما و آموزش نرم افزار SPSS - نسخه قابل چاپ +- آکادمیا کافه (https://www.academiacafe.com/pf) +-- انجمن: نرمافزارها (https://www.academiacafe.com/pf/Forum-%D9%86%D8%B1%D9%85%E2%80%8C%D8%A7%D9%81%D8%B2%D8%A7%D8%B1%D9%87%D8%A7) +--- انجمن: راهنمای نرمافزارهای تخصصی (https://www.academiacafe.com/pf/Forum-%D8%B1%D8%A7%D9%87%D9%86%D9%85%D8%A7%DB%8C-%D9%86%D8%B1%D9%85%E2%80%8C%D8%A7%D9%81%D8%B2%D8%A7%D8%B1%D9%87%D8%A7%DB%8C-%D8%AA%D8%AE%D8%B5%D8%B5%DB%8C) +--- موضوع: راهنما و آموزش نرم افزار SPSS (/Thread-%D8%B1%D8%A7%D9%87%D9%86%D9%85%D8%A7-%D9%88-%D8%A2%D9%85%D9%88%D8%B2%D8%B4-%D9%86%D8%B1%D9%85-%D8%A7%D9%81%D8%B2%D8%A7%D8%B1-SPSS) |
RE: راهنمای نرم افزار SPSS - mahnaz103 - 09-02-2014 سلام دوستان یه سوال داشتم! کسی میدونه که در رگرسیون غیرخطی در قسمت خروجی ، اگر std.error مربوط به یه ضریبی صفر حاصل شده باشه ، معنیش چیه؟؟ مثلا 5 تا ضریب وتوان برای معادله غیرخطی تعریف کردیم که خب رگرسیون غیرخطی اعدادشون رو به ما میده تو یه ستونی، و در ستون کناریش std.error رو میاره.اگر هیچ یک از ضریبها مشکل نداشته باشند یعنی صفر حاصل نشده باشند اما برای بعضی از آنها در ستون std.error عدد صفر حاصل شده باشه ، آیا این ایجاد مشکل میکنه؟؟؟ ممنون میشم کمکم کنید ![]() RE: راهنمای نرم افزار SPSS - spt - 16-02-2014 (09-02-2014, 05:16 PM)'mahnaz103' نوشته: سلام دوستان الان فرمولش یادم نیست اما اینا همون آلفا و بتا هستن که توی رگرسیون بدست میان.... بستگی به استانداردی داره که نیاز دارید نتایجتون داشته باشه یا اینکه تو چه احتمالی ضرایبِ رگرسیونتون درسته... استاندارد ارور رو میتونید توی تحلیل هاتون بیارید و اگه درست یادم باشه یه سری راه هست که اونا رو کم کنید و یا از بین ببرید.. یا اینکه بیخیالِ اون ها بشید و لحاظشون نکنید و به نتایجِ رگرسیونتون اعتماد داشته باشید.... توی کتابای آمار اگه دم دستتون باشه همون مبحثِ آلفا و بتا و اینا رو بخونید فک کنم کمکتون کنه..
RE: راهنمای نرم افزار SPSS - mahnaz103 - 16-02-2014 (16-02-2014, 05:35 PM)'spt' نوشته: من اصلا مفهوم این std.error رو نفهمیدم!! استاد میگه اگه ضریب بدست آمده در ستون estimate رو تقسیم بر عدد مربوط به std.error کنیم، یه عدد بدست میاد که هرچه بالاتر باشه نشاندهنده ی اهمیت ضریب یا همان متغیر مربوطه است!!! شما اطلاعی از این داری؟؟ و اینکه محدوده ی خاصی داره این عدد نهایی که به صورت دستی بدست میاد؟
تو کتابا که من چیزی مشابه با این ندیدم ![]() ممنون بابت راهنمایی ها دوست خوبم ![]() RE: راهنمای نرم افزار SPSS - spt - 17-02-2014 (16-02-2014, 06:13 PM)'mahnaz103' نوشته:
والا منم همچین چیزی نشنیدم! میزانِ خطای استاندارد فقط قابلِ مقایسه هست با ضرایبِ خطِ رگرسیون... تا اونجا که من خبر دارم میزانِ خطای استاندارد تنها برای تفسیرِ نتایج استفاده میشه و خیلی استفاده ی ریاضی ازش جایی ندیدم.. احتمالا بلد نیستم!!
توی گوگل بزن Standard error of the estimate خیلی مطلب راجع بهش میاد اما فارسی چیزی پیدا نکردم... من توی آمار برای مدیریت خونده بودم که الان اسمِ نویسندشم یادم نیست!! ![]() این سایتِ خیلی ساده توضیح داده بود... توش دو تا نمودار کشیده با رگرسیونشون که اولی توش خطای کم هست و دومی خطای زیاد... توضیحِ ریاضیش هم اینه که وقتی به رابطه ی رگرسیونت رسیدی، مقدار هایی که از متغیرِ مستقلت به جایِ متغیرِ وابسته برازش میشه رو از مقدارِ واقعیِ متغیرِ وابسته کم میکنی و بعد از ازشون میانگینِ درجه دو میگیری! اگه زیاد باشه مقدارِ خطا نتیجه قابلِ اعتماد نیست، به طورِ خاص خودِ عددِ خطای استاندارد یعنی اینکه متغیرِ مستقلی که از رابطه ی رگرسیون به دست میاد به احتمالِ 95% به میزانِ خطای استاندارد بالاتر و پایین تر خواهد بود و نه بیشتر و کمتر!!! ینی مثلا اگه رگرسیونِ خطی داشته باشی و مثلا رابطه ی خطت بشه y= 2x +5 و مثلا خطای استاندارد بشه 8... اگه مثلا بخای مقدار y رو به ازای x=40 حساب کنی با رابطه ی رگرسیون میشه 85، حالا با داشتنِ خطای استاندارد متوجه میشیم که به احتمالِ 95% (این احتمال از قضیه های توزیع نرمال اینا میاد) مقدارِ واقعیِ y بینِ 77 و 93 خواهد بود.... چقدر از خودم علم پخش کردم!! ![]() ![]() RE: راهنمای نرم افزار SPSS - mona - 29-03-2014 راجع به نحوه Forecasting در این نرم افزار میشه کمی توضیح بدهید ؟ مثلا راجع بع پیش بینی مدل ARIMA ؟ RE: راهنما و آموزش نرم افزار SPSS - awek - 07-06-2014 سلام من تازه عضو فروم شدم یه چند تا سوال داشتم این سوالات رو چه طوری میتونم تو spss حل کنمآیا†سن،†در†اثرگذاري†هر†یک†از†درمانها،†تفاوت†قابل†ملاحظهاي†ایجاد†کرده†است؟≠2†آیا†بین†وضعیت†بیماران†در†آغاز†بیماري†و†درپایان†هفتهي†دوم،†تفاوت†قابل†ملاحظهاي†وجود†دارد؟≠3†با†انجام†تحلیل†آماري†مناسب†®غیرپارامتري©،†بررسی†کنید†که†تفاوت†وضعیت†بیمار†در†پایان†هفتههاي†دوم،†چهارم†و†ششم،†چگونهاست؟†در†چه†شرایطی†از†این†نوع†تحلیل†استفاده†میشود؟ RE: راهنما و آموزش نرم افزار SPSS - roshanak25 - 04-08-2014 سلام دوستان در تحلیل کوواریانس با اندازه گیری مکرر، وقتی متغیر covariate رو وارد میکنم، گزینه Post Hoc غیر فعال میشه. کسی میدونه چطور میشه آزمون تعقیبی گرفت؟ یه جا خوندم در قسمت option، گزینه compare main effects رو انتخاب میکنیم و آزمون تعقیبی مورد نظر رو از اونجا انتخاب میکنیم. کسی میدونه این روش درسته یا نه؟ تو یه کتاب spss در تحلیل کوواریانس یک طرفه برای آزمون تعقیبی اینطور نوشته: بعد از اینکه از منو analyze فرمان univariate انتخاب شده و پارامترهای ضروری آن انتخاب شدند، کلید paste را تایید کنید تا به محیط برنامه نویسی spss وارد شوید. بعد اینجا دستور lmatrix/ رو برای مقایسه میانگینهای گروه ها نوشته و گفته که عینا اینارو تایپ کنید و Run رو بزنید. حالا میخواستم بدونم کسی دستور مقایسه میانگینهای گروه ها رو برای تحلیل کوواریانس با اندازه گیری مکرر داره؟ RE: راهنما و آموزش نرم افزار SPSS - saghi - 12-08-2014 با سلام من برای تحلیل اماری پایان نامه احتیاج به راهنمایی دارم. از بین قارچ های مختلف قارچی که بیشترین انزیم را تولید می کرد انتخاب شد. سپس اثر دما. ph. مواد شیمیایی... روی مقدار تولید انزیم بررسی شد (این موارد کنترل یکسان دارند). برای بدست آوردن اختلاف معنی دار (t-test) برای هر کدام از موارد بالا ( دما. ph. مواد شیمیایی..) بطور جداگانه آیا مقدار کنترل هم لازم می شود یا خیر؟ به جای p-value چه عددی باید وارد کنم؟ در تحلیل خروجی داده ها باید نوشت اختلاف معنی دار است یا خیر (فقط همین)؟ ممنون RE: راهنما و آموزش نرم افزار SPSS - spt - 16-08-2014 (12-08-2014, 07:04 PM)'saghi' نوشته: با سلام سلام و خوش آمدید
![]() تورو خدا سوالتون رو کامل مطرح کنید و توضیح بدید جزئیات رو... به جای پی ولیو چه عددی وارد کنید منظور چیه؟!! در ضمن توی تی تست که به پی ولیو کاری ندارن که؟!! اگه این تحلیل ها رو انجام ندادید میتونید از اکسل استفاده کنید (برای کار شما که خیلی پیچیده نیست اکسل خیلی بهتر و راحت تره...) ولی اگه دیتا ها رو وارد کردید همین اس پی اس اس بهتره.... ببینید تی تست برای اینه که در مسئله ی شما مثلا چک کنید که آیا دما هایی که باعث تولید آنزیم های مربوط به خودشون شدن (یعنی هر دما یک آنزیم) اختلاف یا تفاوتِ معنی دار دارن یا نه... من منظورتون رو از مقدار کنترل اصلا متوجه نشدم اما به طور کلی باید هر کدوم از متغیر ها رو (مثل دما، په هاش، مواد شیمیایی و غیره) به طور جداگانه با آنزیم مقایسه کنید... در تحلیل خروجی ها میشه نوشت اختلاف معنی دار هست یا خیر... این چیزیه که در جواب تحلیلِ آماری متوجه میشید، حالا استنباط و نتیجه ای که از این موضوع میگیرید دیگه میشه نتایجِ مقاله یا تزتون.... منظورم اینه که تحلیلِ نتیجه فقط یک بله یا خیر نیست و خیلی بیشتره... اما پاسخِ تی تست فقط دو گزینه هست: تفاوتِ معنی دار دارد ، تفاوتِ معنی دار ندارد. موفق باشید ![]() RE: راهنما و آموزش نرم افزار SPSS - saghi - 17-08-2014 ممنون از راهنمایییتون هر کدام از عوامل شامل داده هایی هستند بطور مثال دما (...40.30.20 درجه). (...ph (3.4.5. مواد شیمیایی مختلف و ... در دمای 20 یک مقدار آنزیم تولید شده. در دمای 30 مقدار دیگر.... بطور مثال مقدار آنزیمی که در دماهای مختلف تولید شده با هم اختلاف معنی داری دارند یا خیر؟ برای هر کدام از عوامل (دما. ph. مواد شیمیایی ..)باید بطور جداگانه t-test به دست آید. - از کدام t-test باید استفاده کرد (one-samples t-test. independent-samples t-test...)؟ - برای بدست آوردن t-test گزینه p-value نیاز است. چه عددی باید وارد کرد (منظور از p-value)؟ -در تحلیل آماری چه نوشته شود ؟مثلا اختلاف معنی دار دارند یا خیر؟ با تشکر |