آکادمیا کافه
طراحی و ثبت پرسشنامه - نسخه قابل چاپ

+- آکادمیا کافه (https://www.academiacafe.com/pf)
+-- انجمن: اطلاعات جانبی دریافت پذیرش (https://www.academiacafe.com/pf/Forum-%D8%A7%D8%B7%D9%84%D8%A7%D8%B9%D8%A7%D8%AA-%D8%AC%D8%A7%D9%86%D8%A8%DB%8C-%D8%AF%D8%B1%DB%8C%D8%A7%D9%81%D8%AA-%D9%BE%D8%B0%DB%8C%D8%B1%D8%B4)
+--- انجمن: مقاله، پایان نامه، پروپوزال و تز دکتری (https://www.academiacafe.com/pf/Forum-%D9%85%D9%82%D8%A7%D9%84%D9%87%D8%8C-%D9%BE%D8%A7%DB%8C%D8%A7%D9%86-%D9%86%D8%A7%D9%85%D9%87%D8%8C-%D9%BE%D8%B1%D9%88%D9%BE%D9%88%D8%B2%D8%A7%D9%84-%D9%88-%D8%AA%D8%B2-%D8%AF%DA%A9%D8%AA%D8%B1%DB%8C)
+--- موضوع: طراحی و ثبت پرسشنامه (/Thread-%D8%B7%D8%B1%D8%A7%D8%AD%DB%8C-%D9%88-%D8%AB%D8%A8%D8%AA-%D9%BE%D8%B1%D8%B3%D8%B4%D9%86%D8%A7%D9%85%D9%87)

طراحی و ثبت پرسشنامه - simin69 - 17-06-2013

با سلام
می خواستم بدانم اگر یک پرسشنامه طراحی کنم آیا جایی هست که آن را به نامم ثبت کنم؟

RE: طراحی و ثبت پرسشنامه - Pejman - 18-06-2013

دوست عزیز می شه بیشتر توضیح بدید؟ من دیدم دوستان برای پایان نامه شون در مثلاً google docs پرسشنامه طراحی می کنند. ولی منظورتون رو از ثبت کردن متوجه نشدم.

RE: طراحی و ثبت پرسشنامه - ahmadpashaei - 19-06-2013

سلام.این کارای پرسشنامه ای تا جاییکه دیدم و می دونم برای رشته های علوم پزشکی انجام میشه و چون تعداد شما کلا کمه فکر کنم در مورد این چیزا از استادای خودتون که مقاله دادن سوال بپرسین بهتره.البته ثبت تنها رو نشنیده بودم ولی با دادن مقاله میشه قطعا به نام شما ثبت بشه دیگه.وگرنه طرح پرسشنامه وقتی که براش داده های میدانی جمع آوری نکنید خیلی مثمر ثمر نخواهد بود. توصیه دیگه ام اینه که اگر استادی ندارین که از این کارا کرده باشه برید سراغ استادای مثلا بهداشت محیط، اونها راهنماییتون بکنن.اونا زیاد از این کارای پرسشنامه ای می کن.
موفق باشید

RE: طراحی و ثبت پرسشنامه - Karim - 19-06-2013

(19-06-2013, 08:46 AM)'ahmadpashaei' نوشته: سلام.این کارای پرسشنامه ای تا جاییکه دیدم و می دونم برای رشته های علوم پزشکی انجام میشه و چون تعداد شما کلا کمه فکر کنم در مورد این چیزا از استادای خودتون که مقاله دادن سوال بپرسین بهتره.البته ثبت تنها رو نشنیده بودم ولی با دادن مقاله میشه قطعا به نام شما ثبت بشه دیگه.وگرنه طرح پرسشنامه وقتی که براش داده های میدانی جمع آوری نکنید خیلی مثمر ثمر نخواهد بود. توصیه دیگه ام اینه که اگر استادی ندارین که از این کارا کرده باشه برید سراغ استادای مثلا بهداشت محیط، اونها راهنماییتون بکنن.اونا زیاد از این کارای پرسشنامه ای می کن.
موفق باشید

ضمن تایید صحبت های احمد عزیزاین مطلب رو اضافه کنم که:
من تا حالا چندین مورد پرسشنامه طراحی کردم و اصلا هم نگران نبودم جایی ثبت بشه چون یک چیز کاملا روتین وساده هست و فکر هم نمی کنم چنین جایی وجود داشته باشه ثبت کنند حداقل در علوم پزشکی من سراغ ندارم چنین جایی رو .وکسانی هم که متخصص طراحی پرسشنامه هستند در علوم پزشکی فارغ التحصیلان رشته های آموزش بهداشت هستند نه بهداشت محیط. من یک بار که از یکی از بچه های این رشته جهت طراحی پرسشنامه کمک گرفتم خیلی کامنت های علمی و دقیقی داشت و واقعا مفیدبود چون طراحی پرسشنامه و جمع اوری اطلاعات و آنالیز اطلاعات از یک اصول علمی پیروی می کند. البته برخی پرسشنامه ها هم در اینترنت و مقاله ها هست که من بیشتر اونها را ترجمه کردم.

و اینکه فقط رشته های علوم پزشکی نیستند بلکه رشته های علوم انسانی بیشتر پرسشنامه طراحی می کنند مثلا در رشته جامعه شناسی یا روانشناسی وقتی می خواهند یک تحقیق رو انجام بدهند واسه اینکه ازمردم اطلاعات رو جمع اوری پرسشنامه  طراحی می کنند. اگر این دوستمون رشتشون علوم انسانی باشه شاید جایی باشه که پرسشنامه اشون رو ثبت کنند که من خبر ندارم وبهتره از متخصصین اون رشته بپرسند. بطور کلی طراحی پرسشنامه در رشته هایی شایع هست که محقق جهت جمع اوری اطلاعات با افراد سر وکار داردومیخواهد از  افراد اطلاماعات جمع اوری کنند مانند، علوم اجتماعی، پزشکی و..

این اطلاعات تجربه شخصی بود واطلاعات کاملتر رو باید از اساتید یا دانشجویان رشته خودشون بپرسند.

شادباشید

RE: طراحی و ثبت پرسشنامه - ahmadpashaei - 19-06-2013

با تشکر از کریم جان به خاطر اطلاعات خوبش؛ 
من خودم در مورد بهداشت محیط دیدم این طراحی رو، دکتر سعیدی در شهید بهشتی بهداشت محیطی هست و برای دوستم اینکارو انجام داد.یعنی خودش پرسشنامه طرح کرد. رشته ایشون simin هم فکر کنم هوشبری هست.

پی نوشت: من همین الان به دوستم زنگ زدم و درباره طرح پرسشنامه گفت که هر رشته ای برای خودش این کار رو انجام میده و اصلا یک آموزش بهداشتی نمیتونه برای بهداشت محیط پرسشنامه طرح کنه چرا که سوالاتش کاملا تخصصی بوده و هر کس برای رشته خودش رو میتونه طرح کنه.
با تشکر

RE: طراحی و ثبت پرسشنامه - Karim - 20-06-2013

(19-06-2013, 12:53 PM)'ahmadpashaei' نوشته: با تشکر از کریم جان به خاطر اطلاعات خوبش؛ 
من خودم در مورد بهداشت محیط دیدم این طراحی رو، دکتر سعیدی در شهید بهشتی بهداشت محیطی هست و برای دوستم اینکارو انجام داد.یعنی خودش پرسشنامه طرح کرد. رشته ایشون simin هم فکر کنم هوشبری هست.
پی نوشت: من همین الان به دوستم زنگ زدم و درباره طرح پرسشنامه گفت که هر رشته ای برای خودش این کار رو انجام میده و اصلا یک آموزش بهداشتی نمیتونه برای بهداشت محیط پرسشنامه طرح کنه چرا که سوالاتش کاملا تخصصی بوده و هر کس برای رشته خودش رو میتونه طرح کنه.
با تشکر

احمدجان
پرسشنامه که قطعا هر فرد خودش باید محتویات سوالاتش رو طراحی کند. من منظورم روش طراحی و ساختارش بود. مثلا سوالات چهار گزینه باشند یا بله و خیر و مواردی از این دست... که در انالیزش دچار مشکل نشوند.
بهداشت محیط هم که اساسا یک رشته مهندسی هست و ربطی به طراحی پرسشنامه ندارند یعنی در تخصصشون نیست.رشته آموزش بهداشت از اسمش مشخصه
ولی درهرصورت کار ساده ای است گرچه باید اصول علمی در طراحیش رعایت شود.