بخش خبری دانشگاه های اروپا - نسخه قابل چاپ +- آکادمیا کافه (https://www.academiacafe.com/pf) +-- انجمن: کشورها (https://www.academiacafe.com/pf/Forum-%DA%A9%D8%B4%D9%88%D8%B1%D9%87%D8%A7) +--- انجمن: کشورهای اروپایی (https://www.academiacafe.com/pf/Forum-%DA%A9%D8%B4%D9%88%D8%B1%D9%87%D8%A7%DB%8C-%D8%A7%D8%B1%D9%88%D9%BE%D8%A7%DB%8C%DB%8C) +--- موضوع: بخش خبری دانشگاه های اروپا (/Thread-%D8%A8%D8%AE%D8%B4-%D8%AE%D8%A8%D8%B1%DB%8C-%D8%AF%D8%A7%D9%86%D8%B4%DA%AF%D8%A7%D9%87-%D9%87%D8%A7%DB%8C-%D8%A7%D8%B1%D9%88%D9%BE%D8%A7) |
بخش خبری دانشگاه های اروپا - Shihan - 10-08-2014 در این تاپیک کلیه اخبار مربوط به دانشگاههای اروپایی در حوزه اموزش و غیره ، اطلاع رسانی خواهد شد. RE: بخش خبری دانشگاههای اروپا - Shihan - 10-08-2014 ادامه روند تعطیلی دانشگاههای بی کیفیت در روسیه آژانس خدمات فدرال نظارت بر فضای علوم و آموزش روسیه موسوم به «روسوبرنادزور»، چهار دانشگاه جدید را به فهرست سیاه دانشگاههایی که اجازه جذب دانشجوی جدید ندارند، افزود. به گزارش سرویس «روسو برنادزور» که در واقع ناظر دولتی آموزش روسیه محسوب میشود، چهار دانشگاه این کشور را به فهرست موسسات آموزشی که اجازه پذیرش دانشجوی جدید ندارند اضافه کرد. این آژانس در بیانیهای اعلام کرد: با افزوده شدن دو دانشگاه در مسکو و دو دانشگاه در داغستان، تعداد موسسات آموزشی که طی روزهای اخیر به این فهرست سیاه اضافه شدهاند به 12 موسسه رسید. این دانشگاهها از پاییز اجازه پذیرش دانشجو را ندارند. «روسو برناندزور» اعلام کرد: موسسه کارآفرینی و حقوق مسکو و موسسه زبانهای خارجی که در مرکز روسیه قرار دارند به دلیل نداشتن امکانات آموزشی مناسب، کتابخانه، تاییدیهها و کتب درسی در فهرست سیاه قرار گرفتهاند. دولت روسیه فعالیت وسیعی را برای بهبود کیفیت آموزش عالی این کشور آغاز کرده است و قصد دارد تا سال 2020 میلادی پنج دانشگاه روسیه را به جمع 100 دانشگاه برتر جهان وارد کند. به عنوان بخشی از این برنامه، دولت روسیه دانشگاهها را مورد بازرسی و بررسی بسیار دقیق قرار داده و از آغاز این طرح از ابتدای سال جاری میلادی (2014)، 77 دانشگاه لغو امتیاز شدهاند. به گزارش روزنامه مسکو تایمز، دیمیتری مدودف، نخست وزیر روسیه میگوید: ما به موسسات آموزشی که دانشجویان بیکفایت و کمسواد تحویل اجتماع بدهند نیاز نداریم. بنابر اعلام دیمیتری لیوانف، وزیر آموزش روسیه، یک میلیون و 700 هزار دانشجوی روس در موسسات آموزشی بیکیفیت تحصیل میکنند که این رقم 30 درصد از کل دانشجویان روسیه را تشکیل میدهد. روز جمعه گذشته آژانس «روسوبرنادزور» همچنین هشت دانشگاه دیگر را از پذیرش دانشجوی بیشتر منع کرده بود. این آژانس افزود: تا پایان هفته جاری با سایر دانشگاهها و موسسات آموزشی فاقد صلاحیت نیز برخورد خواهد شد.
RE: بخش خبری دانشگاههای اروپا - Shihan - 10-08-2014 اعتراض اساتید خارجی در خصوص تبعیض در دانشگاههای فنلاند دانشگاههای فنلاند بلااستثنا ادعا میکنند که دارای اعتبار بینالمللی بسیار بالایی هستند این در حالی است که استادان خارجی مشغول به کار در دانشگاههای این کشور معترض هستند که این اعتبار جهانی شامل اقدامات پذیرشی و استخدامی برای کارکنان غیرفنلاندی نمیشود. «گرت رایس»، گیتاشناسی که از سال 2008 میلادی به فنلاند نقل مکان کرده معتقد است که چون فنلاندی نیست حتی در رقابت با استادان کمتجربه از دستیابی به موقعیتهای شغلی دائمی محروم مانده است. وی میگوید: وقتی تازه به فنلاند آمدم مدیرم صراحتا گفت که من برای سیاستهای این دانشگاه در راه بینالمللی شدن بسیار مناسب هستم اما وقتی در سال 2009 میلادی درخواست استخدام دائمی کردم همه چیز ناگهان تغییر کرد. «رایس» خاطر نشان میکند: تاکنون به پذیرش در شش شغل دائمی مرتبط با رشته خود اقدام کردهام و در یکی از این عنوانهای شغلی اعلام شده که متقاضی باید تجربه بینالمللی و توانایی تدریس زبان انگلیسی داشته باشد. ضمن اینکه در آگهی دیگری عنوان شده که متقاضیان میبایست ظرف پنج سال زبان فنلاندی یاد بگیرند. پر واضح است که این آگهیها برای جذب متقاضیان خارجی منتشر شده و من نیز تمام این معیارها را دارم و حتی در برخی موارد نیز تواناییهای بیشتری نیز دارم اما کار من به مرحله مصاحبه هم نرسید و وقتی از آنها دلیلش را پرسیدم جواب آنها سکوت بود. به گزارش یونیورسیتی ورلدنیوز، از سوی دیگر آمارهای دولتی نشان میدهد تعداد کل کارکنان و اساتید خارجی در دانشگاههای این کشور در حال افزایش است. بنابراین آمار، سهم کارکنان خارجی در دانشگاههای فنلاند از 12 درصد در سال 2010 میلادی به 18 درصد در سال گذشته افزایش یافته است که بیشتر آنها را محققان و استادان دارای قراردادهای پارهوقت تشکیل میدهند که در قرارداد آنها تعطیلی یا هزینه درمان لحاظ نشده است.
RE: بخش خبری دانشگاههای اروپا - Shihan - 10-09-2014 زنگ خطر برای ازادی اکادمیک در کشور ترکیه دولت ترکیه که به دنبال بازسازی دانشگاههای این کشور است طرحی را برای تغییر قانون آموزش عالی ارائه کرده تا حدود اختیارات شورای آموزش عالی ترکیه (YOK) را افزایش دهد. مطابق با این طرح جدید، YOK تنها نهاد تصمیمگیرنده درباره ترویج علمی این کشور خواهد بود. علاوه بر این دانشکدههای پزشکی تحت نظارت و کنترل وزارت بهداشت درخواهند آمد. بنابر این لایحه، YOK از این پس صلاحیت تایید رتبه استادیاری و تصمیمگیری درباره مدارک معادل دکترا را که از دانشگاههای بینالمللی اخذ شدهاند خواهد داشت. به نقل از روزنامه تودی زمان، کنترل دولت ترکیه بر دانشگاههای این کشور افزایش یافته و با تبدیل شدن این لایحه به قانون این کنترلها بیش از پیش افزایش خواهد یافت. در صورت تبدیل شدن YOK به تنها نهاد تصمیمگیرنده در ترویج علمی ترکیه، جامعه دانشگاهی منتقد دولت از دسترسی به مدراج بالاتر دانشگاهی منع خواهند شد.
RE: بخش خبری دانشگاههای اروپا - Shihan - 10-09-2014 بازدید بزرگترین هیئت دانشگاهی از کشور المان در ایران این هیئت دانشگاهی یکشنبه هفته آینده وارد ایران میشود افزود: این هیئت بزرگ دانشگاهی مرکب از روسای دانشگاههای آخن، راین وال، رشتک، دارمشتات، گیسن، دانشگاه آلمانی در استانبول، جمعی از اساتید دانشگاهی و دانشمندان آلمانی است. وی با اشاره به اینکه آلمان یکی از کشورهای هدف همکاریهای ایران است، اظهار کرد: این امر برای توسعه همکاریهایی است که برای دانشگاههای دو کشور برنامه ریزی شده است. تبادل استاد و دانشجو، انجام پروژههای تحقیقاتی، راه اندازی دورههای مشترک تحلیلی و بررسی تاسیس دانشکده مشترک ایرانی و آلمانی در زمینه توسعه دورههای کاربردی در سطح منطقه برخی از مباحثی است که به گفته سالارآملی قرار است با هیات آلمانی مورد بحث و بررسی قرار گیرد. سالارآملی تاکید کرد: سطح علمی و تکنولوژی کشور آلمان بالاست و ارتباطات بین دو کشور ارتباطات مناسبی است، بنابراین توسعه همکاریها توسط مسئولین کشور آلمان و وزارت علوم در دستورکار جدی قرار گرفته است. وی با تاکید بر اینکه وزارت علوم عهده دار این همکاری است، گفت: وزارت علوم در چارچوب بسترسازی، توسعه و حمایت از این همکاریها عهده دار این مسئولیت خواهد بود. رئیس مرکز همکاریهای بین المللی در ادامه با اشاره به اینکه شش دانشگاه در این فرآیند همکاری دارند، اظهار کرد: این شش دانشگاه شامل تهران، دانشگاه صنعتی شریف، دانشگاه صنعتی امیرکبیر، دانشگاه علم و صنعت، دانشگاه شهیدبهشتی، دانشگاه اصفهان و دانشگاه صنعتی اصفهان میشود که پذیرای این هیات هستند. وی در پایان تاکید کرد: این هیات بزرگترین هیات دانشگاهی، علمی فناوری است که بعد از پیروزی انقلاب اسلامی به ایران میآید.
RE: بخش خبری دانشگاه های اروپا - Shihan - 16-10-2014 اعتراض دانشجویان غیر اروپایی مشغول به تحصیل در نروژ به پرداخت شهریه دولت نروژ بودجه دانشگاهها و کالجهای این کشور را حدود 12 میلیون و 380 هزار دلار کاهش داده و از موسسات آموزش عالی خواسته این مبلغ را از طریق دریافت شهریه جبران کنند. این اقدام سبب شده تا دانشجویان از اثر تورمی این مسئله واهمه پیدا کنند چرا که دولت قصد دارد از دانشجویان کشورهای خارج از منطقه اقتصادی اروپا که در نروژ تحصیل میکنند شهریه اخذ کند. «آندرس کوِرنمو لنگست»، رئیس سازمان دانشجویی نروژ میگوید: این یک تصمیم اشتباه است و ما با رویگردانی دولت از اصول اخلاقی موافقت نخواهیم کرد. وی تصریح کرد: آموزش عالی رایگان یکی از مهمترین نقاط قوت و رقابتی نروژ برای جلب دانشجویان درخشان به سوی نظام آموزش عالی این کشور است و این طرح به منزله شکست برای نروژ خواهد بود. به گزارش از یونیورسیتی ورلد نیوز، در پاسخ به این طرح سازمان دانشجویی نروژ، اتحادیه دانشجویان بینالمللی نروژ (ISU)، دانشجویان، استادان و سایرین هفته گذشته در خارج از دانشگاه «اسلو» دست به تظاهرات زدند. «عباس شریف»، رئیس اتحادیه دانشجویان بینالمللی نروژ (ISU) گفت: چرا دانشجویان خارجی باید تاوان قطع بودجه دولت را بدهند؟ ما از این بیم داریم که مبادا اخذ شهریه از دانشجویان بینالمللی در نروژ مقدمهای برای دریافت شهریه از تمام دانشجویان خارجی در تمام کشورهای اروپایی باشد. عباس شریف تاکید کرد: ما باور داریم که این طرح تمام دانشجویان را تهدید میکند و خلاف اصول اخلاقی است که بنیان آموزش عالی نروژ بر پایه آنها بنا نهاده شده است.
منبع: یونیورسیتی ورلد نیوز RE: بخش خبری دانشگاه های اروپا - Shihan - 24-11-2014 تجدید نظر فنلاند برای اخذ شهریه دانشگاه از دانشجویان غیر اروپایی «کریستا کیورو» وزیر علوم، آموزش و ارتباطات فنلاند طرحی را به مجلس ارائه کرده تا از سال 2016 میلادی از دانشجویان غیراروپایی در این کشور شهریه دریافت شود. این طرح در حالی مطرح میشود که تنها چند ماه پیش گزارشی مبنی بر ناموفق بودن طرح آزمایشی دریافت شهریه از دانشجویان غیراروپایی منتشر شد. به گزارش از یونیورسیتی ورلد نیوز، این گزارش با همکاری مرکز جابهجاییهای بینالمللی (CIMO) تحت نظارت وزارت فرهنگ و آموزش فنلاند و موسسه دولتی مطالعات اقتصادی این کشور ارائه شده است. قرار است نتایج نهایی این مطالعه در غالب گزارشی در ماه مارس 2015 میلادی منتشر شود. نتایج اولیه این گزارش نشان میدهد طی 10 سال اخیر شمار دانشجویان خارجی در فنلاند سه برابر شده و به حدود 20 هزار نفر در سال 2013 میلادی رسیده است که این افزایش به ویژه از سوی دانشجویان کشورهای آسیایی و آفریقایی بوده است. بنا بر طرح دولت مبنی بر دریافت شهریه از دانشجویان غیراروپایی، این دانشجویان میبایست سالانه حداقل 5000 دلار شهریه بپردازند. این طرح دانشجویان تبادلی را در بر نخواهد گرفت. این طرح تا پیش از ارائه به مجلس تحت مطالعه و نظرخواهی از سوی موسسات آموزش عالی و احزاب مختلف سیاسی و سازمانهای دانشجویی قرار دارد. منتقدان این طرح، دریافت شهریه از گروه خاصی از دانشجویان را یک تبعیض آشکار در نظام آموزشی دانستند و آن را غیر قابل قبول تلقی کردند. آنها معتقدند این اقدام به شدت دانشجویان را برای آمدن به فنلاند دچار تردید خواهد کرد.
منبع: یونیورسیتی ورلد نیوز RE: بخش خبری دانشگاه های اروپا - Shihan - 08-12-2014 مخالفت دانشگاههای ایرلند برای تبدیل شدن به موسسات فنی ایرلند از دیرباز یک نظام آموزشی دوگانه داشته است و در این نظام هفت دانشگاه و 11 موسسه فنآوری وجود دارند که حد و مرز میان این موسسات مبهم است و این به دلیل آن رخ میدهد که بسیاری از این موسسات رشتههای تحصیلی خود را توسعه دادهاند اما تاکید و توجه اندکی روی رشتههای مهندسی، علوم و بازرگانی داشتهاند. از سوی دیگر برخی تغییر جریانهای علمی در بعضی موسسات آموزشی سبب وقوع این دوگانگیها شده است. اما سیاست دولت ایرلند مقابله با ساختار جامع آموزش عالی است و این در حالی است که سلسله مراتب طولانی همواره از یکی شدن این نظام دوگانه جلوگیری کرده است. به گزارش از یونیورسیتی ورلد نیوز، با این حال بسیاری از دانشگاهها و موسسات آموزش عالی در ایرلند همچنان خواستار حفظ عنوان «دانشگاهی» خود هستند. آنها معقتدند وقتی قصد جذب دانشجویان خارجی را دارند چیزی که برای این دانشجویان مهم است این است که تنها عنوان دانشگاه داشته باشند زیرا برای این دانشجویان مهم نیست که این موسسات، طیف وسیعی از رشتههای تحصیلی از مقطع کارشناسی گرفته تا دکتری ارائه میدهند. آنها همچنین معتقدند جذب دانشجویان خارجی به کشوری که دانشگاه دارد آسانتر از جذب آنها به موسسات آموزشی و دانشکدههای فنی است. دانشگاهها معتقدند این اقدام دولت ماهیت کلمه دانشگاه را از بین میبرد. منبع: یونیورسیتی ورلد
RE: بخش خبری دانشگاه های اروپا - Shihan - 17-12-2014 فرانسه با "غول دانشگاهی" خود به رقابت با جهان می پردازد تصور کنید از این پس در هر رده بندی جهانی که از دانشگاههای برتر منتشر میشود، دانشگاههای فرانسوی نیز حضور داشته باشند. تاکنون رتبههای بالای این ردهبندیها در اختیار دانشگاههای آمریکایی، انگلیسی و دانشگاههای سریعالرشد آسیایی بوده و غیبت دانشگاههای فرانسوی در این ردهبندیها کاملا محسوس است. اگرچه به نظر میرسد تا سال آینده باید شاهد یک تغییر اساسی در این رویه باشیم. به عنوان بخشی از پروژه عظیم اقتصادی – دانشگاهی دولت فرانسه، دانشگاه جدید «پاریس – ساکلای» در محوطه بزرگی در جنوب پاریس احداث خواهد شد. این پروژه با بودجه اولیه هفت میلیارد و 500 میلیون یورو احداث میشود. دولت فرانسه قصد دارد با هدف رقابت با غولهای بزرگ دانشگاهی جهان نظیر هاروارد و موسسه علم و فن آوری ماساچوست 19 دانشگاه و موسسه آموزش عالی را به یک ساختار واحد متصل کند تا یک ساختار دانشگاهی قدرتمند و رقابتی ایجاد کند. به گزارش شبکه بی بی سی، «دومینیک ورنای»، رئیس دانشگاه جدید میگوید قصد دارم ظرف 10 سال آینده، دانشگاه «پاریس – ساکلای» را به جمع برترین دانشگاههای جهان وارد کنم. وی افزود: هدف من این است که این دانشگاه جزو 10 دانشگاه برتر جهان قرار گیرد و در اروپا نیز دومین یا سومین دانشگاه برتر باشیم. در ردهبندیهای دانشگاهی، هرچه دانشگاهها بزرگتر باشند جذابیت بیشتری دارند و قرار است دانشگاه «پاریس – ساکلای» 70 هزار دانشجو و 10 هزار محقق داشته باشد. «ورنای» میگوید: ایده تجمیع دانشگاهها و کالجها و تبدیل به یک دانشگاه فدرال را از انگلیس گرفته و این الگو نیز با الگوهای دانشگاه آکسفورد تفاوت چندانی ندارد.
RE: بخش خبری دانشگاه های اروپا - Shihan - 05-01-2015 انتقاد از طرح وزیر علوم انگلیس برای عدم تمدید ویزای دانشجویان فارغ التحصیل «ترزا می» به تازگی گفته است از طرحی حمایت می کند که براساس آن دانشجویان خارجی، بلافاصله پس از پایان تحصیل باید به کشورشان بازگردند و ویزای آنها دیگر مانند قبل تمدید نشود. منتقدان «می» میگویند چنین طرحی مانع استخدام پژوهشگران برجسته خواهد شد و همچنین به اعتبار دانشگاههای انگلیس آسیب میزند. وزارت کشور انگلیس اعلام کرده است که "بهترین و درخشانترین" افراد هم ابتدا باید به کشورشان برگردند و بعد برای استخدام در مشاغل این کشور تقاضایشان را مطرح کنند. این پیشنهاد که وزیر کشور هم از آن حمایت میکند، قانون فعلی را منسوخ خواهد کرد. براساس قوانین فعلی، فارغالتحصیلان دانشگاههای این کشور اجازه دارند که بعد از فراغت از تحصیل برای یادگیری مهارتهای شغلی یک دوره چهار ماهه در این کشور بمانند. منتقدان اما میگویند این طرح مغایر تعهداتی است که هفته گذشته در استراتژی علم و نوآوری دولت تدوین شد. به گزارش بیبیسی، «سارا مین»، مدیر کمپین علوم و مهندسی در این باره میگوید: متاسفم که دولت مصمم است تا با طرح مهاجرتش، تعهدات علمی خودش را بینتیجه بگذارد. این طرح دانشمندان برجسته و مهندسان را از آمدن به انگلیس میترساند. دانشجویان خارجی منبع درآمد مهمی برای دانشگاههای انگلیس و کل این کشور محسوب میشوند. کشورهایی از قبیل آمریکا، استرالیا و کانادا به فارغ التحصیلان خارجی دانشگاههایشان یک ویزای کار 12 ماهه میدهند که از ویزای چهار ماهه انگلیس طولانیتر است.
|