11-03-2016, 09:09 PM
(10-03-2016, 01:10 AM)meys نوشته: سلام به همه بزرگواراناسم دانشگاه و عنوان فنی و حرفه ای مشکلی ایجاد نمی کنه به خودی خود. اما رقابت هست و خیلی هم شدید. شما برای گرفتن پذیرش همراه با فاند این رقابت شدید را خواهید داشت. مثال می زنم: شما می خواهید تو دانشگاه X تو آمریکا اپلی کنید. معدلتون 15 هست. تو سیستم امریکایی که تبدیل می کنن احتمالا بشه 3 از 4 که حداقل معدل لازم برای پذیرشه. فرض کنیم شما نمره زبان عالی هم دارید. (که چندان در پذیرش تاثیرگذار نیست) - و نمره آزمون GRE خوبی هم کسب کردید (که "تا حدی" در جبران معدل شما تاثیر گذار هست).
من به تازگی از دانشگاه دولتی فنی و حرفه ای شماره یک مشهد(شهید محمد منتظری) در مقطع کارشناسی نا پیوسته در مهندسی مکانیک گرایش ساخت و تولید-ماشین ابزار با معدل 15.16 فارغ التحصیل شدم.از پایان نامه ام یک مقاله در ژورنال دانشگاه تربیت مدرس چاپ شده و همچنین در ژورنال elsevier نیز تحت داوریست اما شانس بالای برای چاپش هست.خیلی دوست داشتم اذ کارشناسی ارشد از طریق تحصیل به آمریکا برم(چون خواهر و برادرم بیش از چهارده سال آنجا هستند اما از راه تحصیل نرفتند) اما به نظر میاد با توجه به فنی بودن مدرکم(پسوند تکنولوژی در عنوان آن) شانسی برای گرفتن فاند کامل و یا پذیرش مستقیم برای دکترا به عنوان تیچر اسیستنت یا ریسرچ اسیستنت حتی با وجود نمرات زبان خیلی بالا ندارم برای همین فعلا تصمیم دارم هیچ آزمون زبانی ندهم و برای قبولی در یک دانشگاه خوب در مقطع ارشد تلاش کنم.
می خواستم بدونم آیا نا امیدی من با توجه به شرایط حاضرم بجاست و یا آگر با همین وضع نمرات زبان بالایی بگیرم باز هم شانس گرفتن فول فاند و یا پذیرش مستقیم برای دکترا به عنوان تیچر اسیستنت یا ریسرچ اسیستنت از یک دانشگاه نسبتا خوب را دارم؟
خوب حالا با دانشجویانی از سراسر دنیا رقابت می کنید که معمولا معدل هاشون بالاتر از شماس. نمره GRE شون هم معمولا بالاس. ببینید مخصوصا هندی ها به دلیل آشنایی با زبان انگلیسی و سخت کوشی زیاد بخش لغت رو نمره خوبی میگیرن. بخش ریاضی هم چندان سخت نیست و نمره خوب گرفتن کاملا ممکنه. خوب تو این مقایسه شما باید چیزی داشته باشید که شما را سرتر از بقیه نشون بده و بهتون اسیستنتشیپ بدن. مشکل لزوما دانشگاه شما نیست.
البته مواردی هم باید در نظر گرفته بشه: مثلا وجود استاد ایرانی تو دانشکده. ببینید استاد ایرانی فارغ التحصیل فلان دانشگاه تهران مسلما دید خوبی نسبت به دانشجوهای دانشگاه های تهران داره و در بهترین حالت دانشگاه فنی و حرفه ای رو نمیشناسه. حالا تو شرایط برابر اگه بخواد دانشجو بگیره یا به استادای دیگه مشاوره بده تصمیمش چی میشه؟ حالا اگه معدل شاخصی داشتید شانس بیشتری هم داشتید. بنابراین اگه تصمیم به اپلی هم گرفتید به نظرم تو دانشگاه هایی این کار رو بکیند که استاد ایرانی حداقل تو اون دانشکده نداشته باشه!
داشتن مقاله ژورنال بین المللی معتبر خیلی خوبه برای فارغ التحصیل لیسانس. اما این سالهای اخیر تعداد زیادی از دانشجوها با این شرایط دارن دیده میشن! زمان فارغ التحصیلی من از لیسانس یعنی حدودا 10 سال پیش شاید یکی دو نفر مقاله ISI داشتن. خیلی از دوستام بدون مقاله فاند گرفتن رفتن. الان شرایط متفاوته. خوب اینا میشه رقابت.
امبدوارم باز صحبت های من بد برداشت نشه. "رزومه خوب" می تونه پذیرش بیاره ولو اینکه دانشگاهش معروف نباشه. اما از رزومه شما الان یه معدل متوسط هست و نمرات زبان و GRE ندارید و مقالتون هم هنوز اکسپت رسمی نشده.
برای شما اگه مقالتون اکسپت بشه با توجه به استاد محور بودن دانشگاههای کانادا اونجا می تونه شانس بهتری براتون داشته باشه.
در مورد ارشد تو ایران هم می دونم کیفیت بالایی نداره. اما اسم دانشگاه شناخته شده می تونه خیلی کمک کنه. حالا تو ایران یا اروپا. شما برید نتایج پذیرش منو نگاه کنید. من مشخصا معدل های خوبی ندارم. لیسانس کم و ارشد متوسط. اما اطلاع موثق دارم که وقتی به استادای جاهایی که فاند گرفتم، توصیه می شدم تو همشون اسم دانشگاه من چیه و چه وضعیتی تو ایران داره مطرح بود. مثلا تو دانشگاه بینگهمتون یکی از بچه های ایرانی که اونجا تو تحصیلات تکمیلی کمک می کرد بهم گفت رزومه منو که مدیر گروه دیده گفته این از دانشگاه امیرکبیره معدلش اکیه. در حالی که تو دانشگاه های همرده اونجا ه بوده که خیلی سریع ریجکت شدم. نمونه های دیگه هم بوده استادی تو توصیه من به همکارش گفته این از یکی از 4 دانشگاه برتر ایران مدرک داره و اونم دیگه هیج اشاره ای به نمرات نه چندان جالب من نکرده.