27-12-2011, 12:26 AM
(16-12-2011, 12:59 AM)spt نوشته: یکی از مشکلات به نظر من مهم در رفرنس دهی وجود انواع سلیقه ها در این کار هست... مخصوصا در آخر که هر ژورنالی یه جور میچینه....تا جایی که من اطلاع دارم هر ژورنالی روش خاص خودش را در رفرنس نویسی دارد.هر دانشگاهی هم فرمت خودش را برای نوشتن رفرنس های پایان نامه (یا اگر ژورنال داشته باشید برای ژورنالش) دارد.
و البته در وسط مقاله هم که یه سری شماره میزنن که خوشبختانه داره منسوخ میشه!!!
میخام ببینم به نظر دوستان کدوم استایل از همه بیشتر استفاده میشه و توی دانشگاه های دیگه هم با هم متفاوته؟ (اینجا حتی هر دپارتمان برای خودش گایدلاین داره و استایل مخصوص به خودش رو!!!)
نوشتن شماره رفرنس در وسط مقاله به هیچ وجه در حال منسوخ شدن نیست!اتفاقا همه جا شدیدن روی این قضیه تاکید می شود.اگر این موضوع منسوخ شود چطور می خواهید نشان دهید که هر جمله یا پاراگراف از مقاله از کجا استخراج شده است؟
در مورد این که کدام نوع رفرنس نویسی متداول تر است نمی شود جواب خاصی داد.تمام شیوه های رفرنس نویسی مشابهند و فقط در جزییات (مثل بولد یا ایتالیک نوشتن بخشی از رفرنس،توی پرانتز نوشتن بخشی از رفرنس مانند سال انتشار،اول یا آخر نوشتن سال انتشار و ...)متفاوتند.یک راه خوب برای شناختن روش های مختلف رفرنس نویسی و مقایسه آن ها استفاده از نرم افزار End Note است که منحصرا مربوط به رفرنس نویسی است.این نرم افراز بخشی دارد که حاوی فرمت رفرنس نویسی تمامی ژورنالها و موسسات علمی است و شما می توانید ببینید که هر کدام چه تفاوتی با دیگری دارد.همچنین این نرم افزار قابلیت اتصال و دانلود اطلاعات تمامی دیتابیس های دانلود مقالات (مثل Science Direct،Scirus،Scopos و ...)را دارد.فرض کنید شما دارید برای ژورنال نیچر مقاله می نویسید(انشالا روزی حتما بنویسید ) اونوقت فرمت ژورنال نیچر را در نرم افزار انتخاب می کنید و تمام رفرنس های مقاله خود را به راحتی در دیتابیسهای مقالات پیدا کرده و کافی است که در محلی از مقاله که باید آن رفرنس قرار گیرد روی دکمه خاصی از نرم افزار کلیک کنید. آن وقت به طور اتوماتیک شماره رفرنس بر اساس فرمت مقاله در مقاله شما قرار خواهد گرفت و خود رفرنس به طور اتوماتیک به پایان مقاله شما اضافه خواهد شد.وقتی نوشتن مقاله تمام شد شما نیازی به رفرنس نویسی دیگر ندارید چرا که تمام رفرنس های شما به طور مرتب و بدون کوچکترین مشکلی در پایان مقاله تان لیست شده است!دوست گرامی مقاله تان آماده است!می توانید آن را سابمیت کنید!