06-09-2016, 09:20 PM
(06-09-2016, 01:59 PM)moon22 نوشته: سلام دوستان,وقتتون به خیردوست عزیز سلام
من لیسانس بیوتکنولوژی خوندم و ارشد امسال بیوتک پزشکی دانشگاه اصفهان وزارت بهداشت و همچنین بیوشیمی دانشگاه تهران IBB وزارت علوم قبول شدم و اصلا نمیدونم کدوم رو باید برم تا برای اپلای کردن PHD در رشته بیوتک پزشکی احتمال پذیرشم برای آمریکا افزایش پیدا کنه.به رشته ارجحیت بدم یا اعتبار دانشگاه رو در اولویت قرار بدم؟
البته با در نظر گرفتن اینکه چه در رشته بیوشیمی و چه در بیوتک ارشد میتونم کار تحقیقاتیم رو در زمینه بیوتک مولکولی یا پزشکی انجام بدم.آیا داشتن مدرک ارشد بیوشیمی میتونه مشکلی برای پذیرش در رشته بیوتک پزشکی ایجاد کنه ؟چون فکر میکنم مدرک دانشگاه تهران و اساتیدش از اعتبار بیشتری برخوردار باشند و بشه رزومه بهتری ساخت.ممنون میشم نظرتون رو بفرمایید.
من خیلی راجه به پذیرش تو امریکا نمیتونم راهنماییتون کنم چون هنوز خودم اول راهم. اما بد نیست چند تا نکته رو توجه کنید:
1-نکته اول راجه به اسم دانشگاه که خودتونم بهش اشاره کردید البته دانشگاه تهران به همراه شریف شناخته شده ترین های ایران هستند، اما این به این معنی نیست که کسانیکه غیر از این دو دانشگاه تحصیل کردند نتونستند پذیرش بگیرن. در مورد IBB اساتید خیلی خوبی که داره (دکتر موسوی موحدی و دکتر صبوری(به عنوان بهترین های بیوفیزیک، بیوشیمی ایران) میتونن برای تعیین ادامه راه خیلی کمکتون کنن. من از کارای قبلیشون خیلی خبر ندارم اما اخیرا دیابت و روشهای مقابله و مطالعه اون در دستور کار IBB قرار گرفته. بابت فیلد اساتید دیگه هم میتونین یه سر به سایت دانشگاه بزنید. نکته مهم در مورد IBB اینه کارشون بیشتر جنبه تحقیقاتی داره و نه درمانی. (حداقل تا جایی که من میدونم) در مورد دانشگاه علوم پزشکی اصفهان تا دو سال پیش که من اطلاع دارم گروه مجزایی برای بیوتکنولوژی نداره، گروه ژنتیک و گروه سلولی مولکولی مباحث این رشته رو کار میکنن. (تو این گروه هم اساتید خیلی خوبی هستند از جمله دکتر خان احمد، دکتر منصور صالحی(ایشون آزمایشگاه ژنتیک ژنوم رو هم در اصفهان دارند)و ... ) فیلد کاری این اساتید اکثرا کارهای تحقیقاتی درمانی هست. البته بیشتر برای دانشجوهای دکتری این شکلیه. فکر نمیکنم در مورد ارشد هم خیلی تفاوت خاصی داشته باشه. نتیجه : با توجه به علاقمندی تون، نسبت به انتخاب بین این دو رشته اقدام کنید. بابت شانس پذیرش دکترای امریکا هم دوستان دیگه راهنماییتون خواهند کرد.
2- در مورد انتخاب بین بیوشیمی یا بیوتک که بعدا یکی مانع از ادامه تحصیل شما در رشته بیوتک پزشکی بشه، بعید میدونم مشکلی ایجاد بشه. همونطور که الان خیلی از فارغ التحصیلان علوم کامپیوتر و فیزیک میتونن تو پروژه های زیستی که computational یا simulation هستند وارد بشن. چه بسا فارغ التحصیلان بیوشیمی که تو گروههای فیزیک دارند مواد اولیه مورد نیاز این گروهها رو آماده میکنند.
3- اعتبار اساتید دانشگاه ها رو از توی گوگل اسکولار باتوجه به تعداد مقالاتشون و citation های مقالاتشون میتونید متوجه بشید. عواملی که بار وزنی رزومه شما رو زیاد میکنه فارغ از اسم دانشگاه و ریکام استاد (و البته گاها روابطی که بعضی از اساتید در گروههای بین المللی دارند که میتونه در معرفی شما به بعضی از اون گروهها مهم باشه)، معدل، مقالات چاپ شده در ژورنال های معتبر، نمره زبان و تکنیک هایی است که شما به اون مسلط هستد. امیدوارم با کنار هم قراردادن همه این عوامل بتونین تصمیمی بگیرید که بهترین تاثیر رو در ادامه تحصیلاتون و زندگیتون داشته باشه.
ارادتمند
الهام