29-12-2011, 07:05 AM
خوب من این سوال رو جواب میدم:
من ۹ تا دانشگاه اپلی کردم که جز ۱ کی باقیش دکتری مستقیم بود! هماشهم آمریکا.
۱- دکتری مستقیم برا کسی خوب که هالو حوصله تحقیق دارند. اگه تا به حال تو عمرتون مقاله از نزدیک ندیدید یا نمیدونید چی هست یا اینکه وقتی بهتون بدهند نمیدونید از کجا باید به خونید اصلا دورو بار این مورد نپلکید. این مورد فرقی نمیکنه که کدوم دانشگاه باشه شدیدا به توانایی شما در تحقیق بستگی داره. یعنی چی؟ یعنی موقع پذیرش دادن شمارو با بقیه کسایی که فوق دارند مقایسه میکنند در حالی که شما فوق ندارید و بچههای فوق هم حتا اگه خیلی داغون باشند حداقل از اون تزشون ۱ چیزی در اووردند و یا اینکه همون تز رو دارند که شما اون رو هم ندارید. حالا به فرض اینکه همه چیتون با اونا برا بر باشه در نتیجه باز شما رجکت میشید! چرا؟ سادست! اونا با تزشون یا با مقالههاشون ثابت کردند که تحقیق میدونند چی هستش. پس از شما جلو تارند برا گرفتن پذیرش. اما اگه مثل من سرتون درد میکنه واسه مقاله و اینجور چیزا بهترین گزینه براتون همین دکتری مستقیم هستش.
۲- شما چه برا فوق وارد بشید چه برا دکتری مستقیم بازم باید تمام درسهای فوق و دکتری رو بگذرونید! یعنی هیچ فرقی نداره با اینکه شما فوق رو هم بخونی یا نه! منتها یجا فرق میکنه که فرقش به شیوه وحشتناکی مهم هستش. اونجا هم همون امتحان جامعه دکتری تون که پوست میکنه! اگه چون از شما درسای فوق رو هم امتحان میگیرند! پس بچههایی که سواد قوی دارند یعنی لیسانسو خوب خوندند که میشند همونای که تو لیسانس میتونند مقاله بعدند اینجارم باز به راحتی میگذرونند. حالا اگه اون امتحان رو خراب کنید چی میشه؟ ۱- فاند سریع قطع میشه ۲- میفرستنتون دوباره همه درسهای فوق بگذرونید منتها با خرج خودتون یعنی باز میشه همون فوق خودمون.
۳- خوندن دکتری اینجا شوخی نیست! اینجا جوری ازتون کار میکشند که تا بحال تو زندگیتون ندیدید! ۱ کار باهاتون میکنند که واقعا دکتر شید! پس اگه حال حوصله درس ندارید یا اینکه فقط میخوای بیاید اینجا و ۱ کاری پیدا کنیدو اینا کلند بیخیال دکتری مستقیم بشید و همون فوق رو بچسبید! استاد راهنما من اینجا ۱ کاری با من کرد که من تا عمر دارم یادم نمیره! میدونی چندتا من مقاله خوندم تا ۱ درصمو پاس کنم؟ هر هفته جمعهها ۲ ساعت وقت کنفرانس داشتیم که واقعا وقتی ازمون سوال میپرسید من میفهمیدم که مسجد جای . . . نیست!
۴-من خودم تو لیسانس ISI داشتم و همین باعث شد که این کارو بکنم. با اینحال الان اینجا میفهمم که معنی تحقیق یعنی چی. تقریبند به این نتیجه رسیدم که هیچی ازش نمیدونستم و تنها چیزی که واقعا اینجا یاد گرفتم همین بعدش.
۵- اما سوال شما. ببینید شما اگه کره ماهم برید درس بخونید یا دانشگاه آزاده ابهر یا علمی کاربردی یا حتا شریف باز بیاید اینجا اینا اصلند واسشون فرقی نداره که چی هستی یا کی هستی! اینجا ۱ عالم کتابو مقاله میدند بهت میگند ببین ۱ ماه دیگه این کارو ما باید کرده باشیم! اگه کردی که کردی اگه نه دیگه . . . . پس این که شما فوق ایران بودی یا نبودی یا اصلند فوق داری واسه اینا فرق نداره! این موضوع مال بده پذیرش شماست نه قبلش. قبلش که چرا مورد ۱ رو بخونید.
۶- برا مقطع دکتری فک کردی میرند به این نگا میکنند که شما کجا درس خوندی؟ نخیر. مستقیماً میرند سراغ مقالهای شما و ته توهشو در میرند که این مقاله چقدر کیفیت داره. پس هیچ چیز برا آمریکا به اندازه اون تحقیق شما مهم نیست! تمام اون نمرههای زبان و . . . الویت دوم هستند. و البته معدل شما که بازم نگاه میکنند به اینکه آیا واحد درست حسابی پاس کردی یا نه! اینو من با چشمه خودم دیدم. دقیقند استاد راهنمام که میخواست منو ورداره رفت سر همون مقالم و تا تونست سوال عزم پرسید!
۷- شما با خوندن فوق عقب نمیفتی بلکه جلو هم میفتی! تنها چیزی که میتونه در ایران شمارو عقب بندازه همون سربازی هستش! فوق از نظر من سرمای گذاری برا دکتری هستش.
۸- ۱چیزی که من اینجا بهش میخواندام بگم شاید شمام خندیدید. من اینجا میخوام سر بسره این آمریکایها بذارم کلمههای وربال GRE رو ازشون میپرسم! باورتون میشه خیلیهاشون نمیدونند اینا یعنی چی! اما اگه با اینا باشی یا با آدمهایی که انگیلیسیشون زبان مادری شونه زبانتون خیلی خوب میشه و اینکه دفعه بعدی که بخواید GRE بدید شک نکنید که نمرهتون خیلی بهتر میشه و این یعنی اینکه شانس پذیرش و فاندتون بیشتر میشه و البته در دانشگاه بهتر. باضافه اینکه مقاله دارید و تز دارید و اینکه TA - RAشدید و . . .