17-10-2016, 08:17 AM
(17-10-2016, 03:40 AM)sadegh.b نوشته: سلام به دوستان آکادمیا
من الان کارشناسیم رو مهندسی شیمی میخونم یه دانشگاه دولتی متوسطِ رو به بالا یا نسبتا خوب!
ولی قصد دارم فیزیک بخونم برا ارشد.
کل کامنتا رو که خوندم. واسه گرفتن پذیرش تو رشته ی غیر مرتبط، یه دسته بندی که کردم به این چند راه رسیدم:
1. پذیرش توی رشته خودم و نهایتا تغییر رشته توی دانشگاه مقصد====> (این راه رو دوس ندارم.چون بیشتر از این نمیخوام انرژیمو صرف رشته ام کنم.)
2. یه SOP خیلی خیلی قوی که طرف مقابل رو قانع کنه!
3. گذروندن دوباره کارشناسی، در رشته مورد نظر، در دانشگاه مورد نظر. اگه دانشگاه بپذیره!
4. توی این فرصتی که هست، قوی کردن رزومه در رشته ی مورد نظر، برای قانع کردن استاد. (مثلن کار پژوهشی،دادن ایده، مقاله و ...)
نمیدونم کسی جوابمو میده یا نه! چون این تاپیکه خیییلی قدیمیه![]()
ولی امیدوارم هرکسی که خوند و تونست جواب بده، یه مشورتی بهم بده که واقعا چیکار کنم برای تغییر رشته از مهندسی شیمی به فیزیک و گرفتن پذیرش. (از اونجایی که این دو رشته تقریبن هیچ ربطی بهم ندارن)
ممنون
ان شاالله پیروز و سربلند باشید
سلام
راه اول: عملا به شدت ریسکی هست... اینکه نتونید استادی پیدا کنید که در رشته مقصد در اون بازه fund داشته باشه خیلی محتمل تر از پیدا کردنش هست... چون اساتید سعی می کنند با شروع ترم تمام position هاشون رو پر کنند...
راه دوم: SoP قوی به تنهایی کاری براتون نمی کنه... فرض کنید در SoP تون بنویسید من یک ایستگاه فضایی جدید در پلوتون خواهم ساخت.. ایده تون رو هم خیلی خوب بسط بدید.. ولی وقتی background لازم برای پیاده سازی اون ایده در زمان معین رو نداشته باشید استاد عملا خیلی تحت تاثیر قرار نخواهد گرفت... این پیش زمینه طبیعتا از دروس پایه و تخصصی فیزیک و حتی تحقیق در اون حیطه منشعب میشه که شما عقبه ای درش ندارید...
راه سوم: ممکن ولی پردردسر و البته پر خرج... 4 سال تحصیل مجدد بدون fund... اگر وسط کار هم تغییر عقیده بدید عملا همه چیز از دست رفته و باید مجددا از همین نقطه شروع کنید...
راه چهارم: منطقی ترین گزینه پیش رو... اینکه تا چه حد بتونید از پس این کار به شکل موثر بر بیاید به توانایی خودتون و البته زمانی که پیش رو دارید بستگی داره...
راه حل پنجمی هم به ذهن من میرسه: در رشته خودتون پذیرش بگیرید... ولی با استادی کار کنید که حیطه تحقیقش به شدت به فیزیک نزدیک باشه.. مثلا با کسی کار کنید که روی شیمی کوانتومی فعاله یا مثلا دیدگاهش به process engineering میره سمت energy modeling یا هر چیز دیگ ای... در حین دوره، می تونید دروس مورد نیاز فیزیکی رو بخونید و تزتون رو هم به همین ترتیب طوری تعیین کنید که بعد ها برای دکترا بتونید اساتید فیزیکی رو ترغیب کنید به همکاری با خودتون...
براتون آرزوی موفقیت دارم