31-12-2011, 09:29 PM
(31-12-2011, 07:29 AM)AVA نوشته: سلام مایک عزیز
ممنون که این سوال رو در تاپیک مرتبط پرسیدین . چون جوابی که به این سوال داده میشه مطمئنا برای خیلی از ما مفید خواهدبود. از نظر من SOP خوب به متنی گفته میشه که علاوه بر رعایت اصول نوشتاری به انگلیسی ( مثلا غلط گرامری نداشته باشه یا حد اقل اشتباه گرامری رو داشته باشه، عدم کپی برداری و ...) از لحاظ محتوا به انگیزه، استعداد و توانمندیهای فرد ( در حدی که اغراق آمیز به نظر نیاد) و علاقه مندیهای علمی (در گرایشی که برای اپلای انتخاب کرده) اشاره بکنه و در مورد علت انتخاب اون دانشگاه خاص و رشته تحصیلی به شکل مستدل توضیح بده. ویه نکته مهم این که در بیان انگیزه بهتره در مورد محدوده زمانی قبل از دانشگاه به شکل خلاصه صحبت بشه ( در حد یک پارگراف) تا بیشترین تاکید بر فعالیتهای علمی از دانشگاه به بعد بشه. ضمنا اونها می دونن که انگلیسی زبان دوم ما نیست. پس بهتره سعی کنیم ساده بنویسیم ولی تا حد امکان بدون غلط .
خوب SOP خوب باید این هارو در نظر داشته باشه:
۱- SOP هر فرد با فرد دیگه فرق خیلی خیلی زیادی میکند. شما هیچ وقت نمیتونید SOP کس دیگی رو جای SOP خودت جا بزنید یا حتا ازش خیلی زیاد استفاده کنید تا مال خودتون رو بنویسید. پس حتما باید خودتون بنویسیدش.
۲- همون طور که آوا گفتند SOP خوب در واقع متنی هستش حداکثر در ۲ صفحه که البته بعضی از دانشگاها براش حداکثر تعداد کلمات در نظر میگیرند، که ۱ پاراگراف آغازین داره و توی اون شما خودتون رو معرفی میکنید و ۱ مقداری مقدمه میچینید. کلند در SOP شما باید جواب این سوال رو به کمیته پذیرش بدید: چرا این رشته رو انتخاب کردی و اینکه چرا میخوای بیاید پیش ما و این رو به خونی؟ بد از اون پارا گراف اول با توجه به رزومه خودتون باید اون رو پر کنید جز پاراگراف آخر که دقیقند باید جواب اون سوالی که گفتم رو اونجا بدید!
۳- وقتی میخواهید کهSOP بنویسید حتما قبلش چند بار رزومه نهایی خودتون رو بخونید بعد بگذاریدش کنار دستتون و از بند به بندش استفاده کنید. هماهنگی بین رزومه شما و SOP شما نشون دهنده این هستش که شما هر دلیلی در SOP خودتون آوردید براش مدرک اثبات مستدل دارید که تو رزومه شما هست. هرچند گاه گداری اغراق اشکالی نداره!
۴- خیلیها میخواند به دانند که آیا اسم استادی که باهاش مکاتبه کردند رو در SOP بیارند یا نه! جوابشون بله و نه هستش! یعنی هم بله و هم نه! بهترین کار این هستش که از خود استاد به پرسید. من خودم ۲ تا از استادم شفاف گفتند که نه. اما باقی گفتند که خودت میدونی. من در پاراگراف آخر به شما توصیه میکنم که این سوال رو که چرا اینجا اپلی کردی با استفاده از استادای دپارتمان جواب بدید که چون مثلا استاد فلانی این کارش شبیه من یا اینکه من کتابش رو خوندم یا اینکه فلان مقالش رو دیدم یا حتا فلان مقاله من از مقاله فلان استاد استفاده کرده جواب بدید. این طرفند بسیار بسیار جواب خوبی هستش.
۵- درباره سابقه کار باید بهتون بگم حتما ازش به عنوانه مکمل استفاده کنید. یعنی چی! یعنی بگید که مثلا درس فلانم رو که پس کردم اینجا تو این شرکت ازش استفاده کردم یا فلان پروژه رو باهاش حل کردم. باور کنیدبهترین روش برا نشون دادن اینکه با وجود کم بودن معدل شما سواد لازم یا حتا تجربه لازم رو دارید همین طرفند هستش.
۶- اما پاراگراف آخر حتما بهش توجه خاصی بکنید که حتا اگه استادا وقت نکنند که SOP شمارو کامل بخوانند اونجا رو حتما با دقت میخوانند. اونجا شما باید جمع بندی کنید و جواب اون سوال رو بدید و اگه از استادی میخواید اسم ببرید که شما رو تشویق کرده که اپلی کنید اونجا اسم ببرید.
۷- حتما SOP رو ۱۰-۱۵ بر بخونید هم از آخر به اول و هم از اول به آخر. بدید دوستاتون بخوانند یا بدید بچههای دیگه بخوانند نظر بدهند. من SOP خودم رو ۱۹
بار دادم کسی که در آمریکا اقتصاد خونده بود خوند و هی خط زد. بار آخر وقتی که داشت خط میزد بغضم گرفت اما الان که میخونمش میبینم واقعا چیز عالی شده!
تمامی این نکاتی که گفتم تجربه شخصی من هستش و آیه قرآن نیست. شما میتونید با خلاقیت خودتون این ساختار رو تغییر بدید اما باز هم باید این نکات رو ماده نظر داشته باشید.