27-12-2016, 10:31 AM
(26-12-2016, 07:05 AM)sepinaz نوشته: ببینید من نظر خودم رو گفتم و نمیگم این کار غیرممکنهممنون ولی یه چیزی توی حرف هاتون بود که خیلی جالبه :
ممکنه یه دانشجویی خیلی کوشا و ساعی باشه
یا استادش خیلی باهاش همراه باشه
به هر حال ....... به نظر من که نظر کمیته ی پذیرش رو نمیشه با مقاله تغییر داد
فرض کنید من یه نفر از کمیته ی پذیرش هستم که رشتم مکانیک نیست و از انتقال حرارت چیزی سرم نمیشه
خوب از کجا بدونم این مقاله ای که شما نوشتی ارزش علمیش چقدره؟
مگه اینکه مقاله ی شما تو یه ژورنال ISI خیلی معتبر چاپ بشه و ارجاعات بهش خیلی زیاد باشه
(تازه اگه خیلی حوصله داشته باشم و برم اینارو نگاه کنم)
یعنی یجورایی واقعا به قول خودتون جون دار باشه
که این تعداد ارجاعات زیاد به مقاله ی شما در مدتی که مقاله رو می نویسید و تا چاپ بشه (میتونید که پروسه ی چاپ مقاله در ژورنال های ISI زمانبره) و شما هم برای اپلای اقدام کنید واقعا یه امر کاملا بعیده
من خودم حین انجام تز ارشدم واقعا تو چند مورد میدیدم دانشجوی دکتری فلان دانشگاه تو ژاپن یا فرانسه سال 2009 دفاع کرده و یه مقاله اش که از تز استخراج کرده (چون من سعی میکردم با این افراد ارتباط بگیرم و یا از خودشون تز رو بگیرم که جون دیگه مقالاتشون چاپ شده میدن و یا در مواردی مثل CALTECH یا RENNES که تزها رو به صورت open میذاره اونا رو دانلود کنم) اواحر 2010 چاپ شده و اونیکی اوایل 2012
پس مقاله ی آنچنانی به نطر من بیشتر از اینکه رو نطر کمیته پذیرش تاثیر داشته باشه
رو نظر استادی میتونه تاثیر بذاره که زمینه ی کاریش مشابه شما هستش و شما ایشون رو برای ادامه تحصیل انتخاب کردید و باهاش ارتباط میگیرید
دوما شرایط الانتون رو بسنجید ..... شما تازه عضو تالار شدید و من در مورد رزومه ی کنونیتون چیزی نمیدونم
ولی قرار نیست در دوره ی ارشد یه انقلاب ایجاد بشه
به هرحال شما زحمت خودتون رو بکشید که میتونه شامل این باشه
1- اگر دانشگاه دوره ی لیسانستون چندان شناخته شده نیست سعی کنید تا حد امکان کنکور ارشد رو واقعا جدی بگیرید و تا حدامکان دانشگاهتون تو جوامع علمی شناهته شده تر باشه (من نمیگم حتما شریف و دانشگاه تهران و امیرکبیر و ....... من میگم یه پله بالاتر و زخمت بیشتر و دانشگاه شناخته شده تر..... به هر حال این به نظر من بیشتر از مقاله میتونه تو نظر کمیته ی پذیرش تاثیر داشته باشه )
2- انتخاب موضوع مناسب برای تز - موضوع مناسب منظورم جون دار نیست- به تز مناسب تو همون پستی که براتون لینک کردم اشاره شده
3- معدل بالای فوق لیسانس.... از طریق دفاع هرچه سریع تر و همین طور پاس کردن دروس با نمرات خوب در سال اول و اگه دفاعتون به تاخیر افتاد سعی کنید یک یا دو مقاله حتی تو کنفرانس های داخلی از تزتون داشته باشید.... اگه حتی میخواید آخر ترم 4 دفاع کنید خوب مطمئنا نمیرسید که تو یه سال از تزتون مقاله آنچنانی استخراچ کنید ولی مقاله ی کنفرانس میشه.... این باعث میشه که حتی اگه داورا ایرادی گرفتن و مثلا یه نمره از تزتون کم کردن شما نمره تون با مقاله جبران بشه....همه ی اینا رو در راستای افرایش معدل میگم(ببینید یه موردی رو هم میگم.... همه چی دست شما نیست و تو این مملکت افراد درست با هم سنجیده نمیشن....این واقعا نق زدن نیست....شاید افرادی که عبوری از دانشکده ی خودمون باشن تو اینجا بگن این داره نق میزنه....ولی این سیستم ایرانه....من معدل لیسانسم 17.56 ورودی 88 بوده و نقر دوم دانشکده بودم و تا اونجایی که اطلاع دارم معدل نفر اول 18.25 بود .... خوب سیاست اساتید در زمان ما این بود که نمرات رو اسکیل نمیکردن.... در عوض تو ورودی های 90 به بعد همین دانشکده ما الی ماشاالله معدل های 19.75 و غیره .... علتش هم به نظر من تغییر سیاست های دانشکده بود .... شما همین معدل بچه های لیسانس دانشکده برق دانشگاه تهران رو نگاه کنید ..... معدل ها نجومی .... من نمیگم بچه های برق و کامپیوتر این دانشکده بی سواد هستن ولی سیاست دانشکده معدل بالاست واقعا معدل 19.75 تو دانشگاه اغراقه... بابا دبیرستان که نیست همه چی رو از کتاب درسی بدن ....با اون همه واحد سخت تو یه ترم دانشجو چقدر میتونه منابع بیشتر از جزوه استاد رو بخونه... البته این سیاست خیلی هم خوبه و باعث میشه بچه ها راحت تر پذیرش بگیرن و کم کم اون دانشکده تو فضای علمی خارج از کشور شناخته شده تر باشه.....یا ممکنه شما یه ترم درس رو با استادی بردارید که سوال رو از داخل جزوه اش میده ولی همون استاد یا کس دیگه ای که ترم بعددرس رو ارائه میده، سیاست کاریش متفاوت باشه....من خودم تجربه اش رو داشتم که یه سری برنامه ی پردازش تصویر که تو دوره ی لیسانس نوشته بودم و خیلی هم مورد توجه استاد قرار گرفت یه سال بعد تو فوق وقتی همونا رو بهش نشون دادم چندان مورد توجهش قرار نگرفت....یا مثلا چون از شرایط دانشگاه امیرکبیر هم اطلاع دارم میگم ..... شما اگه بتونی مقاله ی علمی پژوهشی از تزت استخراج کنی موقع دفاع در دانشگاه تهران دو نمره داره ولی علمی پژوهشی تو امیرکبیر موقع دفاع 1 نمره داره...... لذا take it easy
میگم معدل رو ببر بالا ولی یه موقع اگه نشد حرص نخور .... سعی کن بالای 16 باشه که مینیمم اکثر دانشگاه های آمریکای شمالی رو پوشش میده و حداقل این شانس رو داری که رزومه ات رو براشون بفرستی)
4- اگه هدفت آمریکاست نمرات بالاتر تو تافل و GRE
و در آخر واقعا میگم که take it easy چون که یک
وانگهی اونا از دانشجوی فوق اصلا انتظار ندارن مقاله ی آنچنانی بده و پدر علم رو دربیاره .... تو همین مقاله های isi هم یکم دقیق میشی و میری محاسبات رو خودت انجام میدی (دیدم که میگم) میبینی طرف از یه جای مقاله به بعد اصلا اشتباه مخاسباتی داشته و مدلش رو اگه خودت پیاده سازی کنی جواب نمیده (هیچ ادیتوری اونقدر دقیق نمیشه که بیاد اینا رو چک کنه ولی بنده چون تزم حالت تئوریک داشت و از سال 1970 تا همون 2014 که من پروپوزالم رو دفاع کردم روش کار شده بود مجبور بودم به قول همون پست خیلی بشکافم تا یه چیزی دربیارم که بشه تعییرش داد و از این تعییر دفاع کرد....اینکار رو کردم و دیدم اصلا یه جایی طرف برای گرفتن احتمال باید میرفته از مبحث خاصی در آمار استفاده میکرده و اون عددی که بدست آورده اگه با mathematica تست باشه اصلا با تئوری و ادعاش جور درنمیاد ..... ادیتور هم متوجه نشده و این مقاله سال 2012 تو یه ژورنال isi با ایمپک فکتور 3.14 چاپ شده که دومین ژورنال معتبر رشته ماست و تازه این مقاله ی یه دانشجوی دکتری بود که سال 2009 دفاع کرده بود و دو تا فوق لیسانس داشت با یکی از اساتید خیلی مطرح این حوزه هم کار کرده بود تو caltech .... ببینید اصلا منطورم این نیست که یارو بیسواده.....اصلا من باهاش که ژاپنیه ارتباط دارم ولی منظورم اینه که واقعا تو اون مقطع زمانی متوجه نشدن .... ببینید مقاله کتاب که نیست هرچی توش گفته شده درست باشه ..... این کتابه که میاد تئوری هایی رو مینویسه که تو درستیشون شکی نیست و توسط افراد با تجربه حوزه نوشته میشه ..... ادعایی که شما تو مقالت کردی ممکنه سال بعد توسط یکی دیگه رد بشه که اون یکی دیگه هم شاید داره اشتباه میکنه.....پس همچین سخت نگیر که من باید بابای علم رو دربیارم)
مطلب آخر هم اینکه گیر نده من حتما باید 10 تا دانشگاه تاپ دنیا باشم .... شما بشینی جزوه ی همین فروم رو بخونی آمریکا الی ماشالله دانشگاه داره.... حالا من نمیگم شما برو یه دانشگاه بوقش اپلای کن ولی واقعا چقدر فرق هست بین MIT و مثلا NEW YORK که رنکش 41 هست؟.....شمایی که به علم به قول خودت علاقه داری نمیتونی تو NEW YORK تحقیق کنی؟ ..... علاقه به علم به نظر من یعنی علاقه به اینکه همیشه بخوای با خودت مقایسه بشی و یه پله بالاتر بری از اینی که الان هستی والا این که من خودم رو بکشم که ختما برم مثلا هاروارد به نظرم علاقه به بستن دهن دیگران هست ..... بله شما اگه رزومه ات عالیه (مثلا یکی مثل حیدرخانی 1996 هستی بسم الله اقدام کن واسه هاروارد ..... خوب برای یکی مثل حیدرخانی با اون رزومه تو اون مقطع زمانی پله ی بالاتر یعنی هاروارد ) ولی برای یکی مثل من دانشگاه رنک 100 - 150 دنیا هم پله ی بالاتر محسوب میشه و اگه به علم علاقه داری تو همون جا هم میتونی این علاقه رو ارضا کنی
ببین به دلایلی زیاد نوشتم
مسخره نکنی بشینی بخونی که یه ساعت وقتم رو گرفت
که تو رو از حال و هوای دوره لیسانس خودم دربیارم
فکر اینور خودت هم باش....مثلن تو حوزه ی کاری ما الان مطالعه رو دریاچه ارومیه که دعدغه ی دولته خیلی خوب محسوب میشه
کسی که تو این حوزه کار کرده راحت تر جذب مراکز پؤوهشی مرتبط میشه ..... خوب تو مراکز پزوهشی دانشگاهی هم میشه مقاله داد
به عنوان مثال خواهر من که بین اقدامش برای اپلای و پایان ارشد 5 سال فاصله بود در این مدت تو یه مرکز پزوهشی تو دانشگاه امیرکبیر کار میکرد و با بقیه ی همکارا و دانشجوها مقاله داشت
زمانی که من داشتم تز ارشدم رو انتخاب میکردم یکی از اساتیدی که واقعا براش احترام قائلم و چند سالی بود که دیگه با کسی تز کار نمیکرد یه موضوعی رو تو ذهنش داشت برای دریاچه ارومیه که واقعا کاربردی بود و از صحبت هاش معلوم بود که کاملا اشراف داره و میخواد یکی باهاش همکاری کنه
اکثر بچه ها که ذهنشون درگیر اپلای و موضوعات روز بود توجهی نکردن
ولی یه نفر که لول استاد دیگه ای رو انتخاب کرده بود و بعدا مشکل پیش اومد به ایشون مراجعه کرد و یه کار کاملا کاربردی از تزش استخراج کرد که تو ایران حتما بهش توجه میشه
من خودم البته الان از استادم و کاری که کردم راضیم (شاید دیگران نیاشند ولی من به راه خودم میگم علاقه به علم) ولی شاید به دلیل اینکه استادم خارج از ایران بود و زمینه ی دوره ی دکتری خودش و همین طور موضوعاتی که خودش بعد از دکتری روش کار کرده بود چندان به زمینه کاری من ربط نداشت و شاید به علت مشکلات خودم موفق نشدم از راهنماییهاشون خیلی استفاده بکنم. البته باز هم به دلیل اخلاق و سعه ی صدرش واقعا ازش راضیم و بین انتخاب هایی که دو سال پیش داشتم (منظورم اساتید دیگه است) و کاری که میخواستم بکنم بازم ایشون رو انتخاب میکردم
استاد راهنمای شما در دوره ارشد خارجی بوده؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟
اگه درسته چه طور تونستید نظرشو جلب کنید که استاد راهنما ی شما بشه؟ و چه طوری ازش کمک می گرفتید؟