28-01-2017, 11:32 PM
(28-01-2017, 10:27 PM)مهمان نوشته: سلامسلام،
سوالی داشتم ممنون میشم جوابمو بدین(برای کسی میپرسم)
1.فرق اقامت دائمی و شهروندی چیه؟
2.بعداز شهروندی کشور جدید آیا تمام مدارک ایرانم مثل (شناسنامه-کارت ملی و .....)باطل میشه؟
3.بعد از شهروندی آیا در پاسپورت کشور جدید مینویسه که قبلا ایرانی بودم؟(نام کشور ایران مینویسه)؟
ممنون میشم راهنماییم کنید
1. به مقیم دائم Resident و به شهروند Citizen گفته میشود.
از نظر حقوقی با یکدیگر تفاوت دارند. مثلا برای آمریکا با دریافت کارت سبز «گرین کارت» شما مقیم محسوب میشوید اما برای شهروند شدن باید 5 سال در آمریکا ساکن باشید و پس از آن و گذراندن آزمون شهروندی، میتوانید شهروند شوید.
تفاوت بین گرین کارت و شهروند ایالات متحده اینجا
2. اگر کشور مقصد به شما تابعیت دوگانه بدهد "تابعیت مضاعف یا چندگانه وضعیت شخصی است که همزمان تابعیت دو یا چند کشور را دارد. یعنی برخی کشورها به شما اجازه میدهند که به تابعیت آن کشور درآیید در حالی که همزمان تابعیت کشور قبلی خود را نیز حفظ کنید. در تصویر زیر،کشورهای سبز آنهایی هستند که تابعیت دوگانه را قبول دارند." منبع: اینجا (اخر صفحه) و منبع انگلیسی اینجا، شما میتوانید مدارک خود و اقامت خود را داشته باشید، یعنی مثلا شما گذرنامه ایران را دارید و گذرنامه آمریکا را نیز دریافت میکنید، سپس برای سفر به ایران باید گذرنامه ایرانی خود را نشان بدهید.
اما برخی از کشورها تابعیت دوگانه را قبول ندارند و شما باید تابعیت کشور خود را ببخشید تا بتوانید تابعیت آن کشور را دریافت کنید.
نکته مهم: پس از بخشیدن تابعیت، شما دیگر ایرانd محسوب نمیشوید، حق ارث ندارید و تمامی اموال شما مصادره خواهد شد و در آینده نیز نه حساب بانکی میتوانید باز کنید و نه زمین و ملک خریداری کنید، بدیهی است که قبل از بخشیدن اقامت باید اموال خود را بفروشید و پول نقد را از کشور خارج کنید، از طریق حواله ها و ...)
3. بله، در ارتباط با آمریکا که در جریان هستم این موضوع را مینویسد، شما میتوانید نام و نام خانوادگی خود را تغییر بدهید اما محل تول شما تا آخر عمر با شما خواهد بود.
مواردی که اعلام شد برای سایر کشورها نیز صادق است، فقط برخی کشورها تابعیت دوگانه را قبول ندارند و اینکه شهروند شدن نیز در بیشتر مناطق دنیا (تا آنجا که اطلاع دارم انگلستان، نیوزلند و ...) نیز همان 5 سال قانون است.
It is not only for what we do that we are held responsible, but for what we not do - Moliere
لطفا پیش از پرسیدن سوال جزوه را مطالعه کنید