(10-03-2017, 03:21 PM)bayazee نوشته: من برداشتم اینه که زیاد دقیق نیست صحبت های شما. الان نگاه کنید جامعه ترک های آلمان رو. ده ها ساله اینجان اما نسل های دوم و سوم هم پیشرفت خاصی نداشتن. اکثر دونری و رستوران و مغازه ... با توجه به جمعیتشون خیلی کم می بینید در کارهای تخصصی.
با پاس یو ان یا پاس موقت که یک پاسپورت آبی رنگ هست و تازه اون هم اگر قبولی بگیرند آلمانی حساب نمی شید. تازه خیلی از ایرانی ها ردی می گیرن اما چون فعلا اخراج نمی شن موندگار شدن اما هیچ حق و حقوقی ندارن.
اون پاسپورت آبی رنگ هم عملا یک کارت شناسایی هست و نه پاسپورت آلمان. هرجا هم برن همه متوجه می شن که این فرد پناهنده هست. به راحتی کار و خونه نمی دن. من خیلی از پناهنده هارو می بینم یا می شنوم که ماه ها هست دنبال خونه هستند اما نمی تونن پیدا کنن. حتی یک خانم مجرد چه برسه به آقایون. تبدیل این پاسپورت ۳ ساله به اقامت با شرایط خاصی صورت می گیره. یکیش اینه که باید بتونه خرج خودش رو در بیاره و کار داشته باشه و ...
بعد اگر تبدیل به اقامت دائم شد بعد از ۸ سال می تونه درخواست پاسپورن آلمانی یا شهروند آلمانی بکنه. برای این کار هم شرایطی هست. ۶۰ ماه یا ۵ سال باید کار سفید کرده باشه و مالیات و بیمه بازنشستگی و بیکاری پرداخت کرده باشه. مدرک زبان آلمانی داشته باشه و یک امتحان مربوط به تاریخ و جغرافیا و ... آلمان رو پاس کنه. همینطور هیچ مورد سو پیشنه نداشته باشه. در این حالت به فرد پاسپورت آلمانی می دن.
سریعترین موردی که من شنیدم فرد تونسته پاسپورت آلمانی بگیره و شهروند بشه ۱۳ سال بوده. البته ایشون ۱۳-۱۴ سال پیش اومدن که خیلی خیلی خلوت تر بوده و شلوغی و مشکلات الان نبوده. فرد فعالی بوده. سریع درس خونه و از روز های اول کار پیدا کرده. برای افرادی فعلی و تازه اگر فرد خیلی فعال باشه و زود قبولی بگیره راحت ۱۵ سالی طول می کشه به نظرم. بخش عمده ای هم تا ده ها سال نمی تونن.
طی این مدت هم در خیلی از موارد مشکلات زیادی دارند. سفر خارجی باید ویزا بگیرن. تا ۳ سال جایی که دولت مشخص می کنه باید زندگی کنن. معمولا هم شهر های کوچیک و روستاها هست. برای جابجایی بین شهر هم باید اجازه بگیرن. خیلی کشور ها به افراد پناهنده حتی با پاس آبی ویزا نمی دن. هیچ وقت به ایران نمی تونن سفر کنند و در مورد کار و خونه مشکلات خیلی زیادی دارند.
کمی طولانی شد اما لازمه صحبت از حقایق، مخصوصا اگر افرادی می خوان راه اشتباهی برن. پیشنهاد من این هست که زیاد اعتماد نکنید به صحبت های افرادی که اینجا پناهنده هستند. اکثر حقیقت هارو نمی گن. صادق نیستن. کافیه همون افراد رو اینجا ببینید. هم شرایط زندگیشون رو هم صحبت هاشون رو. من به واسطه چند تا از دوستانی که در ادارات مرتبط با پناهندگان کار می کنن و مدتی کار داوطلبانه گوشه ای از واقعیت های دردآور و سخت پناهنده هارو دیدم ...
به هیچ وجه پیشنهاد نمی کنم چنین روشی رو.
سلام
ممنونم دوستم
درست میفرمایین.
من سابقه زندگی تو المان تو دو تا شهر مختلفو دارم.
بله نه تنها پناهنده ها بلکه برخی دیگر از ایرانیان عزیز صادق نیستن.
در کل عرضم اینه که اون پناهنده سوری هم شانس داره برای ادامه تحصیل و پیدا کردن کار.
مثل ما.
بلاخره 7 سال میدوئه و میجنگه و کاراشو راست و ریس میکنه و میشه یه رقیب برای بقیه.
حرفم این بود.
وگرنه فرمایش شما صحیح و بجا هست.
من خاله و شوهر خاله دوستم سی سال قبل پناهنده شدن تو غرب المان و درجا تو چند هفته با پناهندگیشون موافقت شد و البته اون بندگان خدا واقعا در خطر بود جونشون تو کشور عزیزمون و بعد ازون هم تو المان درخشیدن و رفتن بالا. برای بقیه بله فرمایش شما صحیحه.
موفق باشید.
ما زنده به آنیم که آرام نگیریم موجیم که آسودگی ما عدم ماست
!Never Give Up