17-08-2017, 07:18 PM
(13-08-2017, 12:17 AM)farsang نوشته: سلام دوستان .بنده الان کاردانی برق دارم. مدتی هست دارم فکر میکنم به جای برق ،کامپیوتر-نرم افزار رو ادامه بدم و تا جایی که اطلاع دارم در کاردانی به کارشناسی و همچنین کنکور ارشد می تونم تغییر رشته بدم و برم نرم افزار.
حالا می خواستم بپرسم تغییر رشته چیز خیلی بدی تو رزومه ادم به حساب میاد؟ یعنی مثلا اگه بعد از اینکه ارشدم رو گرفتم خواستم پذیرش بگیرم ممکنه به مشکل بخورم باسه اینکه مثلا دو سال اول یا کارشناسی چیز دیگه ای خونده بودم؟
فکر میکنید تغییر رشته در کاردانی به کارشناسی بهتر باشه یا ارشد؟
کسانی رو میشناسید تغییر رشته داده باشن و در رشته جدید هم موفق شده باشن. مخصوصا در زمینه تحصیلات تکمیلی و دکتری؟
تغییر رشته چیز خطرناکی نیست. خیلی از استادهای رشته مهندسی کامپیوتر، برق خوندن! با پیشرفت سریع علم و ارتباط پیدا کردن رشته ها به هم، کمتر کسی پیدا میشه که بخواد 10 سال در یک رشته بمونه. هر علمی می تونه در شاخه دیگری کاربرد پیدا کنه.
خانم Jessica Su در استنفورد استاد الگوریتم هست و ارشد ریاضی از CalTech داشته. الان دکتری کامپیوتر می خونه و در شرکت Twitter سابقه کار داره. خودش می گفت قبل از شروع دکتری حتی یک خط برنامه نویسی نکرده بود. اون منتظر بود بهش بگن چی کار کنه، ولی تو استفورد همه ازش می پرسیدن می خوای چی کار کنی؟
http://web.stanford.edu/~jtysu/
استاد مشاور من لیسانس مهندسی هسته ای خونده و الان زمینه تحقیقش اتومبیل های بدون سرنشین هست (چه ربطی داره آخه)
(13-08-2017, 07:30 PM)farsang نوشته: ادامه در رشته برق رو به کسی که به مدار علاقه نداره و ریاضیش هم قوی نیست توصیه می کنید؟
باید کشورهای مختلف را در نظر بگیرین. مثلن اگه تو سایت چند تا از دانشگاه های ژاپن برین، ممکنه یهو به مکانیک و یا شهرسازی گرایش سازه های ضد زلزله علاقه مند بشین. یا اگه دانشگاه های تایلند را نگاه کنید ممکنه عاشق داروسازی بشین. اینکه می گین به ریاضی و مدار علاقه ندارم شاید به خاطر نوع آموزش دیدنتون باشه. مثلن فکر کن مداری طراحی کنی که جلوی تصادف را بگیره، یا عوارض پلیس راه را بدون پایین آوردن شیشه پرداخت کنه. آیا در کنار امکان همچین کاری، باز هم می خوای سایت طراحی کنی؟
ممکنه یکی بگه از داروسازی متنفرم چون خیال می کنه نهایتا باید آزمایش ادرار انجام بده. ولی به کرمهای ضدخارش و جوان کننده ساخت تایلند و شیمی شامپوهای L'Oreal یا خمیردندان مخصوص گیاهخواران فکر کرده؟ یک دامپزشک می تونه مسئول باغ وحش دیزنی لند باشه یا مسابقات اسب سواری را مدیریت و نظارت کنه. لازم نیست حتمن در انتخاب کود برای کاشت سیب زمینی مشاوره بده. یا یکی که از آمپول می ترسه، می تونه متخصص تغذیه و یا فیزیوتراپ بشه. لازم نیست هر پزشکی آمپولزن بشه.
فرض کن بتونی پیغام های تلگرامت را روی در یخچال ببینی. باز هم از مدار متنفری؟ ممکنه در جایی که زندگی می کنید و یا محیط دانشگاه، کاربرد دروسی را که می خونید به خوبی بهتون نشون ندن. این به معنی بی اهمیت بودن و خسته کننده بودن رشته نیست.
ممکنه تو اسپانیا یا فرانسه، مدیریت جهانگردی یا هنرهای تجسمی فوق العاده مهم باشه. تو آرژانتین رشته علوم ورزشی گرایش لیونل مسی پر درآمد و مورد نیاز باشه.
(15-08-2017, 02:35 PM)farsang نوشته: سلام. لطفا من را هم راهنمایی کنید. متاسفانه زمان زیادی برای تصمیم گیری ندارم.
یعنی باسه کار پیدا کردن بهتره یه لیسانس کامل تو رشته ای بگیرم که تجربه ی زیادی و علاقه ای در اون ندارم. یا دو سال کارشناسی رو چیزی بخونم که الان در اون زمینه کار میکنم (الان بیشتر روی برنامه نویسی و همچنین طراحی و توسعه سایت و برنامه های وب متمرکز هستم).
البته در هر صورت میدونم باید ریاضیم رو تقویت کنم.
کلا تمام کردن تحصیلات در مدت کوتاه، با کمترین درس پیش نیاز، از دانشگاه خوب خیلی بهتر از ده بار از این شاخه به اون شاخه پریدن و دور ریختن کارنامه قبلی و اتلاف زمان هست. بستگی به بورس و اعتبار دانشگاه هم داره.
داشتن مدرک سه تا چیز به شما میده که تقریبا هیچ چیز دیگه ای نمی تونه اینها رو به شما بده:
1- احترام
2- فاند
3- شغل
گرفتن ارشد 2 سال طول می کشه. داشتن یا نداشتن ارشد، تمام باقی مانده زندگی شما را تحت تاثیر قرار میده. 2 سالی که می تونه نتیجه اش 40 سال را عوض کنه. حالا چه در رشته مورد علاقه اتون تحصیل کرده باشین، چه پشیمان باشین. بالاخره دانشگاه تمام میشه و زندگی ادامه داره. نباید زیاد به عقب برگردین. به قول اینشتین : زندگی مثل دوچرخه سواریه، برای حفظ تعادل باید به رکاب زدن ادامه دهید.
اگر احتمال میدین قراره در آینده باز هی به این فکر بیفتین که رشته عوض کنم، به خاطر داشته باشین از برق میشد رفت کامپیوتر، ولی از روزنامه نگاری نمی شه رفت داروسازی. اگر به جای همون برقی که بهش علاقه ندارین، اقتصاد خونده بودین، الان به سختی میشد ارشد کامپیوتر گرفت.