09-01-2019, 07:14 PM
(09-01-2019, 02:02 PM)نییلو نوشته: با سلام.
من امسال برای اروپا برای مقطع دکترا دارم اپلای می کنم. در ابتدا سه تا استاد که یکیشون استاد راهنمام بود اجازه ی نوشتن ایمیلشون رو در رزومه ام دادند. همه ی جاهایی که دارم اپلای می کنم نامه ی ریکام آنلاین می خوان و از طرفی اخیرا متوجه شدم که به جز استاد راهنمام، دو استاد دیگه نامه ایی ارسال نمی کنند. بعد از تماس باهاشون یکی از اساتید گفت من خیلی سرم شلوغه و وقت نمیکنم و استاد دیگر هم گفت من فقط یک نامه می تونم بدم (یعنی فقط یک جا). حالا من موندم چی کار کنم؟
آیا میشه از یک استاد دانشگاه آزاد کمک گرفت؟
یا اینکه میشه نامه ی دستی گرفت و اسکن اش رو فرستاد؟
و اینکه چند تا جایی که قبلا اپلای کردم را چی کار کنم؟ یعنی براشون یه ایمیل بفرستم و بگم که اگر اساتید برای ریکام جواب ندادند به این استاد چهارم ایمیل بزنید؟
و سوال آخر اینکه یک سری از دانشگاه در همان لحظه ی اپلای به استادهای رفرنس ایمیل میزنند و فرم ریکام را براشون میفرستند و اگر پر کردند به ما اطلاع میدن ولی دانشگاه های دیگه حرفی در این مورد نزدند. آیا دانشگاه های نوع دوم بعد از گزینش اولیه به اساتید ایمیل میزنند و تقاضای ریکام می کنن؟ اگر استاد جواب ایمیل نده آیا زنگ میزنند بهش یا سریع ریجکت میشیم؟
ممنون میشم راهنمایی کنید
وقتی که شما روی حرف حضرات حساب کرده ید و براساس تاییدشون اسمشون رو رد کردید و حالا دست شما رو در پوست گردو گذاشته ن، اوج رفتار غیرحرفه ایشون (و خیلی از همپاره گی هاشون در ایران) رو میرسونه...
- حالا من موندم چی کار کنم؟ آیا میشه از یک استاد دانشگاه آزاد کمک گرفت؟
مادامی که نویسنده توصیه نامه بتونه ارتباط حرفه ای خودش رو با شما توجیه کنه، affiliation فرد خیلی اهمیت پیدا نمی کنه... هرچند اگه قرار باشه استاد راهنما بین نویسندگان نامه ها نباشه، کمی باعث سوال برانگیز شدن داستان میشه ولی خوشبختانه در مورد شما، استاد راهنماتون مشکلی نداره... در کل سراغ کسانی برید و درخواست توصیه نامه کنید که بتونند موثر شما رو به لحاظ فردی و حرفه ای "مستدل" توصیف کنند... مستدل بودن هم می تونه به معنی این باشه که با اون فرد همکار تحقیقاتی بودید، یا حداقل TA اون فرد بودید و موارد مشابه...
- میشه نامه ی دستی گرفت و اسکن اش رو فرستاد؟
در حالت کلی میشه با دانشگاه (ها) ی مقصد مکاتبه کرد و درخواست نامه کاغذی داد که ممکن هست بپذیرند و ممکن هم هست نپذیرند... این نحوه برخورد این دو استاد implicitly موید این هست که اصلا چندان راغب نیستند برای شما چیزی بنویسند. طبیعتا اگه قرار نباشه نامه موثری بنویسند، اصلا کاغذی و عیرکاغذی بودن نامه دردی از شما دوا نخواهد کرد. توصیه من به شما این هست که از توصیه نامه گرفتن از چنین افرادی صرف نظر بفرمایید...
- یک سری از دانشگاه در همان لحظه ی اپلای به استادهای رفرنس ایمیل میزنند و فرم ریکام را براشون میفرستند و اگر پر کردند به ما اطلاع میدن ولی دانشگاه های دیگه حرفی در این مورد نزدند. آیا دانشگاه های نوع دوم بعد از گزینش اولیه به اساتید ایمیل میزنند و تقاضای ریکام می کنن؟ اگر استاد جواب ایمیل نده آیا زنگ میزنند بهش یا سریع ریجکت میشیم؟
خیر. بررسی توصیه نامه ها خودش جزو فاکتورهای مهم در همه مراحل پذیرش هست و اگر نامه ها تون به دستشون نرسه از همون ابتدا شانسی نخواهید داشت. اگر سیستم پذیرش دانشگاه و portal ی که شما از طریقش می تونید application تون رو دنبال کنید امکان ایمیل یادآوری داشته باشه، می تونید به هر تعداد برای توصیه کننده ها ایمیل یاداوری ارسال کنید ولی این تمام چیزی هست که امکان پذیره... به بیان دیگه کسی از طرف دانشگاه با اسامی که شما اعلان کرده ید تماسی نمیگیره...
موفق باشید