10-10-2012, 02:50 PM
(10-10-2012, 12:00 PM)Babak نوشته: گرفتن فاند در رشتههای پزشکی در امریکا نزدیک به غیرممکنه و خود امریکایی هم معمولا نمیتونند در این رشتهها فاند بگیرند و عموما وام تحصیلی دارند و تا سالها بعد از فارغالتحصیلی قسط وامهاشون رو میدهند چون شهریه دانشگاهها در رشتههای پزشکی بالاست. به نظرم با توجه به سابقه تحصیلی شما، احتمال گرفتن فاند برای شما در رشته کامپیوتر به مراتب بالاتر از رشتههای پزشکی هست.در تایید وتکمیل صحبت های استاد بابک عزیز باید عرض کنم که ایشون منظورشون از اینکه گرفتن فاند برای رشته های پزشکی سخت و حتی غیر ممکن هست ، مرادشون از ""رشته های پزشکی" رشته های پزشکی بالینی و داندانپزشکی و بویژه در دوره های عمومی هست و البته در مورد دوره های تخصصی یا به اصطلاح رزیدنتی چون بهرحال دانشجویان در کنار تحصیل طبابت هم می کنند ممکن است حقوقی هم دریافت کنند و اینکه حالا این حقوق چقدر باشه و آیا کفاف زندگی را می دهد بنده اطلاعی در این زمینه ندارم. حتی دوره پزشکی عمومی هم بویژه در سال های آخر که دانشجویان در بیمارستان های دانشگاهی در ایران قانون هست که دانشجو برخی شب ها رو بعنوان کشیک کار کنند و حقوق هم میگیرند در خارج رو نمی دونم.
اما این در مورد پزشکی بالینی بود در مورد پزشکی پایه یا تحقیقاتی که مسیر به گرفتن PhD یا MSc ختم می شود گرفتن فاند در دورهای تکمیلی یک چیز رایج هست و مانند بقیه رشته ها کار خیلی سختی هم نیست.
در مورد پزشکی پایه یا تحقیقاتی هم این توضیح را بدهم که شما وقتی وارد سایت یک دانشکده پزشکی می شود یک قسمت داره به اسمه Medical Basic Sciences و یک قسمت هم بعنوان Medical Clinical Sciences و کسانی که هدفشون گرفتن PhD در علوم پایه پزشکی مانند،بیوشمی، ژنتیک و.. باشه نهایتا به تحقیقات درپزشکی خواهند پرداخت مثلا یک محقق علوم پایه پزشکی فیلد کاریش برروی "استفاده از سلول های بنیادی در درمان مثلا نابینایی " هست و....
با این توضیحات دوستانی که علاقه به پزشکی دارند در صورتی که علاقه به در مطب نشستن و طبابت دارند باید به سمت Medical Clinical Sciences بروند و کسانی که دنبال تحقیقات در پزشکی هستند باید دنبال Medical Basic Sciencesباشند.
از آنجایی که برخی دوستان ممکنه به علم و بطور کلی علوم پزشکی علاقه مند باشند و مانند همین دوستمون که کامپیوتر خوندند توصیه میشه اگر دنبال مطب زدن و طبابت نیستند به سمت Medical Basic Sciencesبروند، بعنوان مثال نانوتکنوژی پزشکی، بیوتکنولوژی پزشکی، بیوانفورماتیک و غیره یعنی می تونند فوق لیسانس و دکتری رو وارد یکی از این فیلدها شوند اما در صورتی که دنبال طبابت هستند باید ازاول یعنی از صفر شروع کنند و فوق لیسانس و Phd اینجا معنی نداره.
و آخر اینکه تصوری که عموما در ذهن ما در ایران از پزشکی شکل گرفته دکتر ، مطب و بیمارستان ،و.. هست و کمتر کسی متاسفانه از Medical Basic Sciences اطلاعاتی دارند . در حالی که بعنوان مثال تجویز یک آنتی بیوتیک نتیجه سال ها بلکم دهها سال تحقیقه Medical Basic Sciences هست از ویروس شناس،باکتریولوژِیست فیزیولویست ، ایمنو لوژیست و.. هست یا بعنوان مثال یک پیوند کلیه بدون مطالعات وسیع پایه ایی غیر ممکن می نمود ویک جراح کلیه فقط پیوند را می زند در حالی پشت همین پیوند بظاهر ساده دهها هزار تحقیقات پایه ایی و جود دارد!
و اساسا Medical Clinical Sciences بدون Medical Basic Sciences معنایی نداره در حالی که در کشورهای پیشرفته بر خلاف ایران !بودجه های هنگفتی صرف توسعه و پیشرفت Medical Basic Sciences می شود .
امیدورام تونسته باشم هرچند با عنوان تاپیک هم زیاد مربوط نبود موضوع را کمی موشکافی کنم تا دوستانی که علاقه ایی به علوم پزشکی دارند با دید بازتر به موضوع نگاه کنند و بر اساس آن تصمیم گیری کنند
موفق باشید
ما فراموش شده گانیم جز نعره صدایی نیست...
ما زنده کفن شده گانیم جز دریدن راهی نیست..
ما زنده کفن شده گانیم جز دریدن راهی نیست..