(08-03-2013, 04:00 PM)'Pejman' نوشته: شهروز جان من با بخش های زیادی از صحبت هات موافقم و فکر هم نمی کنم که فقط باید دنبال اسم بود. ولی فکر می کنم منظور من رو خیلی خوب برداشت نکردی... من مثال هایی زدم که بگم این رنکینگ چقدر غیر واقعی و غیر قابل اطمینان به نظر می رسه. اینکه حالا دانشگاه X بیشتر مقاله در فلان جا منتشر کرده، پس بهتر از دانشگاه Y هست، اصلاً معیار جالبی برای رتبه بندی دانشگاه ها نیست.درود
واقعیت اینه که من وقت نذاشتم بیشتر بگردم وگرنه از این قبیل موارد زیاد پیدا می شه تو QS. به هر حال چند مورد دیگه هم پیدا کردم که اگر در مورد سابقه علمی درخشان یا سطح علمی بالای بعضی از این دانشگاه ها اطلاعی داری ممنون می شم در اختیارم بذاری:
1- رتبه یک به MIT اختصاص پیدا کرده، که خب این دانشگاه هم عموماً در زمینه رشته های فنی مطرح هست و اول شدنش در مقایسه با دانشگاه هایی که همه رشته ها رو دارند کمی عجیب هست (مثل مقایسه دانشگاه بیروت و ویرجینیا تک)
2- دانشگاه شیکاگو هشتمین رتبه رو در دنیا داره!! در حالیکه تا جایی که می دونم تو اکثر رشته ها این دانشگاه تو 30 تای اول تو خود آمریکا هم نیست!! خیلی از دانشگاه های خوب مثل پرینستون، استانفورد، جان هاپکینز، و غیره بعد از این دانشگاه قرار گرفتند. عجیب نیست؟
3- دانشگاه منچستر سی و دومین دانشگاه برتر دنیاست در این رنکینگ، که واقعاً فکر نمی کنم نیاز به توضیحی باشه که این جایگاه چقدر صحیح به نظر میاد.
4- Chulalongkorn University رتبه 201 رو داره. این دانشگاه تایلندیه.
5- دانشگاه Dundee رتبه 204 رو داره. این دانشگاه از انگلیس هست.
6- دانشگاه University of East Anglia رتبه 236 رو داره از انگلیس.
7- دانشگاه University of Eastern Finland رتبه 372. دوستانی که فنلاند هستند می تونن نظر بدند این دانشگاه تو خود فنلاند چندمه.
8- دانشگاه Wake Forest University رتبه 317. دوستانی که آمریکا هستند بهتر می تونن سطح علمی و اعتبار این دانشگاه رو بیان کنن.
9- دانشگاه King Abdul Aziz رتبه 304 در دنیا از عربستان.
10- دانشگاه Flinders از استرالیا رتبه 342. در مورد دانشگاه های استرالیا قطعاً آشنایی شما بیشتره.
11- دانشگاه United Arab Emirates University رتبه 370 در دنیا!! از امارت.
12- دانشگاه Murdoch از استرالیا رتبه 401 در دنیا. باز هم در این مورد خودت بهتر می تونی نظر بدی.
شهروز جان اینها تنها مواردی از رتبه بندی دانشگاه ها در رنکینگ QS هست. من خیلی بیشتر از این نمی خوام بحث کنم، و فکر می کنم در همین حد برای دوستان کافی باشه...
نکته بعدی هم اینکه من رنکینگ USNEWS رو برای دانشگاه های آمریکایی بیشتر از همه قبول دارم. وقتی می بینم یک رنکینگ با اختلاف زیادی رتبه دانشگاه های آمریکایی رو بیان کرده، خیلی به اون رتبه بندی شک می کنم. نمونه اش هم همین QS هست که در زمینه دانشگاه های آمریکایی خیلی متفاوت از USNEWS هست.
معیارهای واقعی (و نه ادعایی) QS هر چی که باشه، من مطمئنم پر از اشتباهات هست و خیلی جاها معیاراش می لنگه.
پژمان عزیز، برای شفاف شدن بحث من سوالم این هست که به نظر من، شما یا سایر دوستان معیارهای برتری یک دانشگاه چی هستند؟ من قطعا قبول دارم مقالات معیار خیلی خوبی نیستند ولی قرار گرفتن در خاک آمریکا یا مطرح بودن اسامی دانشگاهها برای ما، قاعدتا معیار خوبی نیستند. تایمز هم فقط بر این مسئله تاکید نکرده است به همین خاطر است که رتبه بندی آن معقولتر به نظر می رسد نسبت به شانگهای.
آمریکا دانشگاههای بسیار خوبی دارد ولی برترین دانشگاههای جهان الزاما آمریکایی نیستند. قطعا من هم بد مطرح کردم. دقیقا سوال من اینه که به نظر شما چرا دانشگاه فلیندرز مثلا از دانشگاه " x" رتبه بدتری باید داشته باشد؟ یعنی بهتره راجع به این صحبت کنیم که به نظر من ، شما و سایر دوستان معیارهای مناسب رده بندی دانشگاهها چه مواردی هستند که بر پایه اون رنک بندی رو معتبر بدونیم یا خیر.
من رده بندی تایمز رو باز هم به شخصه مناسب می دونم ولی QS رو تا حدودی رده بندی معتبرتری می دونم. هرچند اختلافشون خیلی زیاد نیست. در QS علاوه بر مسائل تحقیقاتی مطرح در تایمز، مسئله اشتغال و اعتبار دانشجویان فارغ التحصیل نیز مطرح می شود.
مشکل دوم اینجاست که واقعا دوستانی که اپلای می کنند دانشگاههای غیر آمریکایی رو مگر چقدر می شناسند که مثلا بدونند دانشگاه Curtin یکی از قطبهای مهندسی شیمی/ معدن استرالیا به عنوان کشوری پیشرو در این دو زمینه هست یا دانشگاه تکنولوژی کوئنزلند هم رده برترین دانشگاهها در تکنولوژیهای نظامی هست یا اگر دانشگاهی ترکیه ای هست چرا نباید در جز 300 دانشگاه برتر جهان باشد؟ دقت بفرمایید دانشگاه MEADLE EAST ترکیه از رنکینگ تایمز نیز رتبه 54 جهان را دریافت نموده است!
چون اکثر ما فنی هستیم و حتی اگر فنی نباشیم تمرکزمان از سال اول بر روی آمریکا هست و بس. به دلایلی مانند اقامت و... حتی به کشوری مثل ترکیه فکر هم نمی کنیم! البته شاید من هم اشتباه فکر می کنم ولی من خودم تا 2 سال قبل اسامی دانشگاههایی که کیفیت کارهای اونها منو شکه کرده رو نشنیده بودم. چرا؟ چون محو آمریکا بودم. ولی اگر ازم می پرسیدند واقعا دلیلی نداشتم.
در مورد بعضی دانشگاههایی که فرمودید، من هم صادقانه اسامی خیلی هاشون رو نشنیدم. چون تا به حال حتی یک بار هم دانشگاههای تایلند رو نگاه هم نکردم ( به دلیل مسائل غیر کیفیت دانشگاه). فقط به همین دلیل! وگرنه واقعا من دلیل دیگری برای ردشون پیدا نکردم.
به عنوان مثال من با جزئیات بیشتر توضیح می دهم.
- دانشگاه MIT دانشگاهی واقعا متفاوت است. این دانشگاه به اندازه ای در فنی مهندسی قدرتمند ظاهر شده است (مشابه جورجیا تک یا کل تک) که رنکینگ کلی را تحت تاثیر قرار داده است. دقت بفرمایید که Reputation اساتید، مقالات و... به صورت Average ارائه می شود.
ویرجینیا تک حتی در فنی مهندسی نیز این اندازه قدرتمند نیست. در رده بندی تایمز (کلی) هم رتبه آن بعد از 200 جهان هست. ویرجینیا تک در مهندسی برق و یا مکانیک وضعیت برق و مکانیک شریف را دارد در ایران! برق و مکانیک شریف شناخته شده است ولی مثلا مهندسی شیمی شریف بعد از امیرکبیر و تهران قرار می گیرد. شریف در مجموع دانشگاه الزاما بهتری از دانشگاه تهران نیست. هرچند برق و مکانیک و کامپیوتر آن بسیار قوی باشد.
- دانشگاه شیکاگو که فرمودید در بین 30 دانشگاه برتر آمریکا نیز نیست، در رتبه بندی تایمز هم رتبه 12 جهان راه خود اختصاص داده است.، برتر از جان هاپکینز (17)، کرنل (14)، دوک، کارنگی ملون و....
همین دانشگاه در USNEWS، چهارمین دانشگاه برتر آمریکاست. حتی برتر از MIT، استنفورد و کل تک...
و 57 نوبلیست داشته است .
- دانشگاه منچستر، دانشگاه 47 جهان در رتبه بندی تایمز هم می باشد. منچستر در مهندسی هم دانشگاه بسیار قوی هست.
- دانشگاه East Angelia در رتبه بندی تایمز هم در رتبه ای نزدیک به Qs که 176 می باشد قرار گرفته است.
- دانشگاه Dundee، در اکثر رده بندی های موسسات انگلیسی رتبه بندی جز برترین دانشگاههای هنر(art) و پزشکی انگلستان قرار داره .
The Times Higher Education Supplement rated the university as first in the UK for teaching quality. The Times also commended a number of Dundee's departments as amongst the top ten in the UK.
- دانشگاه Eastern Finland جز 5 دانشگاه برتر فنلاند در اکثر رده بندی ها بوده است. 1 2
- دانشگاه تایلندی که فرمودید پیشتر هم در رده بندی تایمز رتبه 138 جهان را دریافت نموده است.
- دانشگاه فلیندرز در رده بندی های تایمز و هم شانگهای هم در بین 400 دانشگاه برتر جهان قرار دارد.
- دانشگاه Murdoch در رده بندی تایمز هم در رده دانشگاههای 300 تا 400 جهان قرار دارد. یعنی حتی رتبه ای بالاتر از رنکینگ QS.
- دانشگاه united arab emirates ، در رتبه 374جهان در سال 2009 قرار داشته است. (رده بندی موسسه تایمز)
UAE University is listed by the Times Higher Education newspaper as the 374th best university in the world,
- دانشگاه Wake forest University ، در رده بندی تایمز هم در رتبه ای بهتر از 190 قرار نمی گرفته. (تفاوتش رو با رتبه 27 در US NEWS دقت کنید)در مجموع من فکر می کنم بهتره رو معیارهاشون صحبتت کنیم و فرض رو بر صداقتشون بگذاریم. البته این نظر منه. اگر اینطوری باشه می شه معیارها رو نقد کرد یا مثلا گفت که بهتره به جای رنکینگ کلی به رنکینگ در آمریکا توجه بشه یا به رنکینگ در رشته.
به نظر من هم در QS برخی از دانشگاههای رنکهای عجیبی دارند . مثل همین kING ABDULAZIZ یا WAKE FOREST ,... ولی اعتبارشو البته به نظر من زیر سوال نمی بره. مثالهایی از مشابهتش رو حتی با تایمز هم گفتم.
بازم ممنونم که در این بحث مشارکت می کنی. من واقعا هدفی جز این ندارم که مسئله رو با هم شفافتر کنیم. ممنونم دوست من
تو را دوست می دارم
در آن دور دست بعید که رسالت اندامها پایان می پذیرد...
--
در فراسوهای عشق، تو را دوست می دارم،در فراسوهای پرده و رنگ..
در فراسوهای پیکرمان به من و عده دیداری بده (شاملو)
در آن دور دست بعید که رسالت اندامها پایان می پذیرد...
--
در فراسوهای عشق، تو را دوست می دارم،در فراسوهای پرده و رنگ..
در فراسوهای پیکرمان به من و عده دیداری بده (شاملو)