سوالهایی که در مصاحبه کاری باید بپرسید.
معمولا در هر مصاحبه کاری، از شما خواسته میشود که اگر سوالی در مورد شرکت مربوطه دارید، بپرسید. برخلاف تصور بسیاری، این مرحله واقعا تعیین کننده است. اگر در اینجا سوالی نپرسید یا سوالهای بی ربط بپرسید میتوانید مطمئن باشید که در آن شرکت استخدام نخواهید شد!!! سوالهای بی ربط میتوانند اینها باشند:
1- این شرکت چه خدمات رفاهی خواهد داشت؟!! 2- چقدر طول میکشد تا حقوق من بالا برود؟! 3- رفت و آمد به شرکت (از نظر اتوبوس و ...) چگونه خواهد بود؟ 4- اگر من بیماری خاصی پیدا کنم، باز هم میتوانم اینجا کار کنم؟؟!! 5- روزانه چند دقیقه استراحت داریم؟؟!!! 6- آیا سیگار کشیدن مجاز است؟؟!! 7- چه باعث میشود که شما فردی را اخراج کنید؟!! 8- چقدر طول میکشد تا یک موقعیت کاری بهتری در شرکت پیدا کنم؟؟!
اما سوالهای هوشمندانه تری که میتواند شما را از دیگران متمایز کند:
1- اگر در این شرکت مشغول به کار شوم، یک روز کاری من چگونه خواهد بود؟
2- تیمی که با آن کار خواهم کرد به چه شکل خواهد بود؟
3- چالش های کنونی که این شرکت با آن مواجه است چیستند؟
4- این شغل در گذشته چگونه انجام میشده و آیا تغییر خاصی کرده است؟
5- آیا اهداف استراتژیک خاصی در این شرکت وجود دارد که نیاز باشد من آن را بدانم؟
6- به نظر شما بزرگترین چالش من در این شرکت چه خواهد بود؟
7- سبک مدیریتی این شرکت را چگونه توصیف میکنید؟
8- پرسنل شرکت عموما از چه ویژگی شرکت بیشترین رضایت را دارند؟
9- چند درصد از بودجه شرکت برای تحقیق و توسعه صرف میشود؟
10- به نظر شما چه نوع افرادی در این شغل موفق تر خواهند بود؟
نکته مهم: حداقل 3 یا 4 مورد از این پرسش ها را به یاد داشته باشید. ممکن است در همان ابتدای مصاحبه، مصاحبه کننده ضمن توصیف شرکت، چند مورد از آنها را پاسخ دهد!
معمولا در هر مصاحبه کاری، از شما خواسته میشود که اگر سوالی در مورد شرکت مربوطه دارید، بپرسید. برخلاف تصور بسیاری، این مرحله واقعا تعیین کننده است. اگر در اینجا سوالی نپرسید یا سوالهای بی ربط بپرسید میتوانید مطمئن باشید که در آن شرکت استخدام نخواهید شد!!! سوالهای بی ربط میتوانند اینها باشند:
1- این شرکت چه خدمات رفاهی خواهد داشت؟!! 2- چقدر طول میکشد تا حقوق من بالا برود؟! 3- رفت و آمد به شرکت (از نظر اتوبوس و ...) چگونه خواهد بود؟ 4- اگر من بیماری خاصی پیدا کنم، باز هم میتوانم اینجا کار کنم؟؟!! 5- روزانه چند دقیقه استراحت داریم؟؟!!! 6- آیا سیگار کشیدن مجاز است؟؟!! 7- چه باعث میشود که شما فردی را اخراج کنید؟!! 8- چقدر طول میکشد تا یک موقعیت کاری بهتری در شرکت پیدا کنم؟؟!
اما سوالهای هوشمندانه تری که میتواند شما را از دیگران متمایز کند:
1- اگر در این شرکت مشغول به کار شوم، یک روز کاری من چگونه خواهد بود؟
2- تیمی که با آن کار خواهم کرد به چه شکل خواهد بود؟
3- چالش های کنونی که این شرکت با آن مواجه است چیستند؟
4- این شغل در گذشته چگونه انجام میشده و آیا تغییر خاصی کرده است؟
5- آیا اهداف استراتژیک خاصی در این شرکت وجود دارد که نیاز باشد من آن را بدانم؟
6- به نظر شما بزرگترین چالش من در این شرکت چه خواهد بود؟
7- سبک مدیریتی این شرکت را چگونه توصیف میکنید؟
8- پرسنل شرکت عموما از چه ویژگی شرکت بیشترین رضایت را دارند؟
9- چند درصد از بودجه شرکت برای تحقیق و توسعه صرف میشود؟
10- به نظر شما چه نوع افرادی در این شغل موفق تر خواهند بود؟
نکته مهم: حداقل 3 یا 4 مورد از این پرسش ها را به یاد داشته باشید. ممکن است در همان ابتدای مصاحبه، مصاحبه کننده ضمن توصیف شرکت، چند مورد از آنها را پاسخ دهد!
هیچ آگاه شدنی بدون درد نخواهد بود. گوستاو یونگ