18-02-2014, 04:19 AM
من فقط نظرم رو میگم، راستش بنظر من این این تاپیک اونقدرها نمیتونه مفید باشه، یعنی نتیجه یه سری وسواسهایی که همهی ما سر گرفتن پذیرش پیدا میکنیم. بنظر من اینقد عدم قطعیت و شرایط متفاوت وجود داره که نمیشه گفت کدوم یکی از مواردی که بحثش شد مهمتره، یه چیزی که خیلی جاها مینویسن و حتماً دیدین اینکه میگن ما رزومه شما رو بصورت یه کل میبینیم و همه موارد تو دیدی که اون رزومه از دانشجو تو بررسی کننده بوجود میاره مهمه، این بنظر من خیلی مهمه و فکر میکنم یه رزومه متعادل که تو همه زمینهها خوب باشه بهتر از یه رزومه است که یه بخشش عالیه، یه بخشش خوب نیست. نمیشه گفت که لزوماً مقاله مهمتره یا نمره جیآرای یا ارتباطات یا ... تا چه مقالهای باشه یا چه نمره جیآرای باشه یا چه ارتباطی باشه، یه وقت ممکنه استاد ارشد شما مثلاً استاد یا آشنای نزدیک استادی که براش اپلای کردین باشه، خب سفارش و ریکام اون خیلی موثره، یه وقت یه مقاله خوب تو زمینه کاری که برای اون جا اقدام کردین و نشون میده که شما اشنایین و کار کردین و میتونین سریع کار رو شروع کنین خیلی موثره یه وقت هم نمره جیآرای. شما رزومه کسایی که این دانشگاهها پذیرش گرفتن رو هم ببینین، میبینین که خیلی متفاوته، یکی مقاله درست حسابی نداشته و پذیرش گرفته، یکی جیآرای خوبی نداشته، یکی معدلش خوب نیست، در کل مهم اینه که به هر وسیلهای استاد قانع بشه که شما کار رو خوب انجام میدین براش. استادهای مختلف هم فرق دارن، دانشگاههای مختلف هم فرق دارن. مثلاٌ معدل کارشناسی یکی از مواردی که معمولاً همه میگیم که خیلی مهمه و کاریش نمیشه کرد. یکی از دوستان با معدل کارشناسی 12.5 از پردو که رنک مهندسیش جز تاپ 20 هست پذیرش با فاند گرفت، همینطور دوستان زیادی بدون مقاله تونستن برن برای دکترای مستقیم از دانشگاههای خوب. نظر من اینه که همهی این موارد مهمه و مفیدتره که جای اینکه خودمون رو درگیر و نگران مسائلی کنیم که جواب مشخصی براش وجود نداره و نهایتاً به یه سری حدس و گمان میرسه، بهتره کلاً سعی کنیم هرکدوم از جنبههای رزومه که بنظرمون کافی نیست رو بهبود بدیم و سعی کنیم رزومه متقارن تر و متعادلتری داشته باشیم. نه 10 تا مقاله با یه جیآرای داغون خوبه، نه یه جیآرای عالی بدون مقاله. نه اینکه رزومه خوب باشه ولی مکاتبه با استاد رو فراموش کنیم نه ...
در مورد فاند هم با نظر مهیار موافقم. اینکه هرکس میره قطعاً فاند میگیره درست نیست، ولی کلا این دانشگاهها پروژه و منابع مالی زیاد دارن و درصد دانشجوهای تحصیلات تکمیلی که فاند دارن تو این دانشگاهها بیشتره. بعضیاشون به وضوح مینویسن که ما اگه پذیرش بدیم فاند هم میدیم، ولی همه اونها اینطور نیستن. در ضمن درسته که پذیرش گرفتن بدون فاند راحت تره، ولی پذیرش بدون فاند گرفتن هم از دانشگاههای عالی، مثلاً 20تای اول واقعاً راحت نیست و همیشه کلی ریجکتی وجود داره که یعنی پذیزش بدون فاند هم ندادن به کسایی که بعضاً رزومه خوبی هم دارن. و اصلا اینطور نیست که حتی اگه رزومه خوبی داشته باشیم، پذیرش بدون فاند رو به احتمال زیاد گرفتیم.