(13-09-2011, 10:51 AM)Babak نوشته: کریم جان
در همین دستورالعملی که شما بهش لینک دادید نوشته شده:
«ماده ی 1-1) شخصی نویسنده (با یکی از نویسندگان) مقاله محسوب می شود که هر سه معیار زیر را داشته باشد:
1- سهم قابل توجهی در حداقل یک از فعالیت های زیر داشته باشد:
الف) ارایه ای ایده پژوهشی یا طراحی مطالعه
ب) جمع آوری داده ها
ج) آنالیز و تفسیر
2- در نوشتن مقاله به صورت نوشتن پیش نویس مقاله و یا مرور نقادانه آن که منجر به اصلاح محتوای علمی مقاله گردد، نقش داشته باشد.
3- مقاله ی نهایی شده را مطالعه و تایید کرده باشد.»
همون طور که در متن تاکید شده نویسنده باید هر سه معیار رو داشته باشه، نه تنها یکی از موارد رو و مطالعه مقاله نهایی یا ویرایش مقاله به تنهایی برای درج نام به عنوان نویسنده کافی نیست.
بابک جان
منم موقعی که این دستورالعمل را مطالعه کردم کمی برام تعجب اور بود که هر سه معیار را داشته باشد و به احتمال خیلی زیاد هر سه معیار نبوده بلکه یکی از سه معیار زیر مد نظر بوده و اشتباه تایپی بوده است.
اگه قرار باشه هر فردی سه معیار داشته باشه که دیگران این وسط نقشی نخواهند داشت و همه کارها را خودش تنهایی انجام داده ، پس سایر نویسندگان معنایی نمیده. و همه مقاله ها تک نفری خواهند شد!!
مثلا، اگه قرار باشه به این قانون استناد کنیم کسی که آنالیز داده ها انجام داده ولی بند 3 یعنی مطالعه و تایید نهایی را انجام نداده نباید اسمش در مقاله بیایید!
پس، کسی که مقاله نهایی را مطالعه و تایید نهایی و حتی مرور نقادانه هم داشته باشه می تونه اسمش درمقاله بیاد و فک نمی کنم که مطالعه و تایید نهایی تناقضی با ویرایش داشته باشه، یعنی کسی که ویرایش می کنه می تواند مقاله را تایید و مطالعه نهایی هم بکند.
پ.ن، به بچه های داخل ایران اگر احساس کردیدکه در حقتون در آوردن ترتیب نویسندگان ظلم شده می تونید شکایت کنید، با کسی تعارف نکنید. من موارد زیادی شنیدم بچه ها شکایت کرده اند.
این دستورالعمل کشوری است و اگه دوستان واسه سایر کشورها لینکی دارن بذارن خیلی خوب میشه.