نقل قول:دپارتمان برق این دانشگاه یه Personal History Statement میخواد یه Statement of Purpose.
هرچند یه توضیحاتی داده اما میخوام بدونم اهمیت اولی چقدره و چقدر با SoP تفاوت داره؟
در مورد اهمیت نمی دانم چقدر متفاوت هستند
در sop می گویید چه توانایی دارید و چرا دکتری ، چرا این دانشگاه ، چرا این رشته ، برتری شما نسبت به بقیه چیست. به چه موضوعات پٰوهشی علاقه من هستید و هدفتان از این پژوهش ها چیست. با مدرکت می خواهی چه کار کنی و ...
در هیستوری می گویید که کجا متولد شدید. چه قدر سرمایه دار هستید. در گذشته چه کار کردید. فعالیت جنبی نظیر شرکت در مسابقات (مثلا رباتیک) فعالیت در جامعه ها (مثل انجمن علمی دانشجویی ، بسیج ، کانون فرهنگی و ...) فعالیت های بشر دوستانه (نظیر رفتن به فلان جا برای کمک به زلزله زدگان) فعالیت در قطب های علمی (نظیر انجمن رباتیک ایران ، ieee) در قطب های صنعتی ، سابقه کار ، نقش شما در جامعه و ...
به طور خلاصه
در سوپ می خواهند بدانند که از نظر علمی و پژوهشی که هستید
در هیستوری می خواهند بدانند از نظر شخصیت اجتماعی و فرهنگی که هستید
مثلا اگر در هیستوری بنویسید من به دلیل مشکلات فلان معدل کارشناسی ام کم شد و با حل شدنش ارشدم خوب شد تاثیر مثبت دارد
اما مثلا اگر در هیستوری بنویسید که من به علت دزدی فلان قدر زندان بودم تاثیر منفی دارد
این که شما فعالیت اجتماعی نداشته باشید و انسان منزوی باشید تاثیر منفی دارد
این که شما بیش از حد اجتماعی باشید و در کلی انجمن فعالیت داشته باشید باز هم تاثیر منفی دارد
خیر الامور اوسطها
نقل قول:داخل پروفایل یه قسمتی داره که دو تا چیز رو میخواد :Specific Research Interest و Area of specialization
میخوام بپرسم من کامل موارد توی رزومم رو بیارم و تخصصی بگم یا اینکه جنرال جواب بدم؟!
هیچ کدام!
ابتدا پست 18 را بخوان
توی Area of specialization نام گرایش آموزشی را می نویسید
توی Specific Research Interest نام گرایش پژوهشی را می نویسید
شما باید حوزه یی فعالیتتان (و علاقه) با حوزه دپارتمان یکی باشد ، در غیر این صورت ریجکت می شوید
نقل قول:توی قسمت faculty contacts ، تاریخ نامه نگاری با استاد رو میخواد. این تاریخ، تاریخی هست که من ایمیل زدم؟! یا تاریخی که استاد جواب داده؟!
اگر استاد جواب نداده ، چیزی ننویسید
اگر استاد جواب داده ، تاریخ اولین ایمیل خودتان به همان استاد را بنویسید
مثلا اگر شما به دو تا استاد ایمیل زدید جواب ندادند و بعد به سومی زدید و جواب داد ، شما باید تاریخ ایمیل سومی را بزنید که معادل با اولین ایمیل به استادتان است
مثلا اگر شما به یک استاد چند بار ایمیل زدید و سه دفعه جواب نداد و دفعه چهارم جواب داد، شما باید همان تاریخ ایمیل اول را بزنید
نقل قول:یه چیز دیگه اینکه برای SOP زده 3000 تا کاراکتر، این با space منظورش هست یا بدون space؟!
منظور بدون اسپیس است
شما سعی کن سوپ شما با فونت Calibri و سایز ۱۲ از یک صفحه بیشتر شود و وارد صفحه سوم نشود. به عبارتی توی دو صفحه پرینت شود