27-03-2015, 09:18 AM
(27-03-2015, 02:08 AM)'mkee88' نوشته:سلام،من دانشگاهی که قبول شدم برای دکترا، فقط مدرک کارشناسی را می خواهد. الان دانشجوی ترم آخر ارشد هستم. می خواستم بدونم برای خروج از کشور با سپردن وثیقه الزامی داره که مدرک ارشد (دانشگاه دولتی) را آزاد کنم و یا همون کارشناسی کفایت می کنه (منظورم اون نامه ای است که وزارت علوم خطاب به دانشگاه میده)؟
قبل از هر چیز، بابت موفقیتی که کسب کردید تبریک میگم و آرزوی سربلندی واستون دارم. ابتدا باید از این مطمئن بشید که شما به مدرک ارشدتون فعلاً نیاز پیدا نمیکند. یعنی اینکه مثلاً به دانشگاه مقصد رفتید و ازتون این مدرک رو درخواست کردند و یا تصمیم گرفتید که به دانشگاه دیگری Transfer کنید و ... . در چنین حالاتی که در خارج از ایران هستید به منابع داخلی نیاز ندارید و ترجیعاً اگر مدرک و ترجمهای از آن همراتون باشه که خیلی کارتون روتین تر پیش میره.
از طرفی تمامی مواردی که گفته شد حالات ایده آل بود و وقتی به هزینه آزاد سازی مدرک نگاه میکنیم شاید بهتر باشه که شما با همین مدارک فعلیتون اقدام کنید و اخذ مدرک ارشد رو به مرحله بعدتری واگذار کنید، البته در شرایطی که مطمئن هستید که دانشگاه مقصدتون به هیچ عنوان به این مدرک نیاز نداره. در این لینک مدارک مورد نیاز قید شده، که تنها نامه فارغ التحصیلی شما مورد نیازه (نامهای که دانشگاه به نظام وظیفه صادر میکنه). مراحل اداری این کار را در این لینک میتونید مشاهده کنید.
.Success is a state of mind. If you want success, start thinking of yourself as a success
Dr. Joyce Brothers