(10-11-2011, 12:54 PM)Pejman نوشته: soilman جان مهیار خیلی خوب توضیح داد. منم به زبان دیگه بیان می کنم.Pejman عزیز خیلی خوب و کامل توضیح دادند، فقط موضوعی رو فراموش نکنید بعضی از دانشگاه ها به صورت اینترنتی نه تنها این گواهی بلکه تمام مدارک شما رو ارزیابی می کنند، و در واقع نیازی به ارسال این مدارک با پست نیست. در حالی که بعضی از دانشگاه ها تمام مدارک شما حتی مدارک آیلتس یا تافلتون رو تقاضا می کنند که به صورت رسمی براشون با پست ارسال بشه، در چنین مواردی توصیه بنده این هست که شما گواهی تمکن مالی یا پرینت بانکی رو با سایر مدارکتون برای دانشگاه مورد نظر ارسال کنید تا دیگر نیازی به ارسال دوباره آن با پست و تقبل هزینه ی دوباره پست نباشد.
دانشگاه با دانشگاه فرق می کنه. طبق تجربه خودم (برای آمریکا) نظر می دم. سه مدل دانشگاه وجود داره:
1- اونهایی که یه فرم تو سایتشون هست و فقط کافی است که امضا کنید و همراه بقیه مدارک بفرستید. این فرم تعهد این هست که شما می تونید از پس هزینه های یک سال بر بیایید، همین. نیازی به ارائه گواهی تمکن مالی نیست. در این حالت پذیرشی که به شما داده می شه I-20 هم همراهش صادر می شه و شما فقط برای سفارت هست که نیاز به ارائه گواهی تمکن مالی دارید.
2- دانشگاه هایی هستند که نوشتند همراه مدارک باید گواهی تمکن مالی بفرستید. با این حال پیش اومده که من ازشون که پرسیدم گفتن لازم نیست فعلاً، هر وقت پذیرش دادیم برای صدور I-20 یه گواهی تمکن مالی برای هزینه های یک سال باید برای ما بفرستید. اگر تاکید کنند که همراه مدارک اپلای گواهی تمکن می خوان و کوتاه نیان، که دیگه کاریش نمی شه کرد و باید فرستاد!
3- یه دسته دیگه هم هستند که از همه بهترند و جزو مدارک اپلای کلاً نیازی به گواهی تمکن یا هیچ فرم دیگه ای نیست. در این حالت هم بعد از اینکه به شما پذیرش اعلام شد، ازتون یه گواهی تمکن مالی می خوان تا I-20 رو صادر کنند.
نتیجه کلی اینکه معمولاً در مرحله اپلای کردن گواهی تمکن مالی لازم نیست. در مواردی هم که تو سایت نوشته باید همراه سایر مدارک بفرستید، باز هم با یه سوال می شه مطمئن شد و ممکنه بگن فعلاً نیازی نیست.
در حالتی که فول فاند باشید از شما گواهی نمی خوان. اون تاپیکی که گفتید من در مورد گواهی تمکن نوشته بودم این بود.
البته در صورتی که شما قادر به تهیه پرینت بانکی در آن زمان نیستید جای نگرانی نیست چرا که باتوجه به اینکه این امر در مرحله نهایی پذیرش اتفاق می افتد، شما این انتخاب رو خواهید داشت که از بین دانشگاه های پدیرش شده تنها یکی رو انتخاب کنید و پرینت بانکی رو با توجه به قوانین دانشگاه تنها برای دانشگاه مورد علاقتون بفرستید.