12 چالش یک تازه مهاجر
از کتاب
Your First Year in Canadaنوشته [b]Efim Cheinis صفحه 59[/b]چالش اول: زبان رسمی
پس از طی کردن فرایند مهاجرت و ورود به کانادا اکثر مهاجران فکر می کنن زبان انگلیسی یا فرانسه اونها بقدر کافی خوب هست در نتیجه برای پیدا کردن کار جستجو رو شروع می کنند .هر چند خیلی زود متوجه می شن برای یک کار تخصصی دانسته های زبانشون کافی نیست.خیلی از مهاجران تازه وارد در مکالمات روزمره در خیابون و همچنین در پر کردن فرم ها در مراکز اداری یا کاری مشکلات عدیده ای دارن.علاوه بر اون مشکلات دیگه ای هم در رزومه و مصاحبه وجود داره.
هیچ چیز تعجب آوری وجود نداره.معیار زبانی که شما با اون پروسه مهاجرت را آغاز کردید برای ارتباط برقرار کردن بدون حضور مترجم کافی هست اما برای رسیدن به یک شغل تخصصی کانادایی کافی نیست.
طی یک آمارگیری در تورونتو از کارفرماها، مشحص شد دلیل اصلی رد مهاجران در مصاحبه های شغلی کمبود دانش زبان انگلیسی می باشد.این دلیل توسط 87% از کارفرماها بیان شده است.از طرف دیگر اکثر مهاجران گمان می کنند در صورتی که امتحان آیلتس رو با موفقیت پشت سر بگذرانند یا مصاحبه در سفارت را با خوبی تمام کنند، دانش زبان انگلیسی شان کافی است.
خیلی از افرادی که به کانادا وارد می شوند حتی امتحان زبان را نگذرانده اند: همسر یا شوهر متقاضی اصلی، کسانی که از ویزاهای خانوادگی استفاده کرده اند و پناهنده ها.حتی برای افرادی که امتحان زبان را با موفقیت پشت سرگذرانده اند،توقع کارفرمایان بسیار بالاتر از افسر مصاحبه کننده در سفارت می باشد.
یک سری توهماتی وجود داره که باید کنار گذاشته بشه مثل اینکه من یه طراح هستم و کارم با نقشه ها هست یا اینکه من یک برنامه نویس هستم و سر و کارم با کامپیوتره.بذارید یه مثال دیگه بزنم:یک دکتر عمومی 9 سال رو صرف تمیز کردن خونه های مردم کرد فقط به خاطر اینکه زبان انگلیسی ضعیفی داشت.مثال دوم: یک کارشناس فروش که 6 سال در تورونتو به عنوان کمکی در یک پروژه ساختمانی به دلیل ضعف زبان کار کرد.
آیا باید یک جوشکار انگلیسی بنویسه؟
خوب بذارید یه نگاهی بندازیم به سطح زبان انگلیسی مورد نیاز مشاغل در کانادا:
جدول زیر بر اساس معیار زبان انگلیسی کانادایی CLB بیان شده است.
منبع:
علاوه بر جدول بالا شما برای حضور در دانشگاه یا کالج باید CLB9 داشته باشید.
پس اگر پس از گذراوندن آیلتس نمره شما CLB 6-7 هست و می خواهید تو یه شغل حرفه ای ، کار کنید باید سطح زبان انگلیسیتون رو خیلی سریع بالا ببرید.
مهاجران کجا می تونن انگلیسی یاد بگیرن؟
خوشبختانه در کانادا مهاجران موقعیت های زیادی برای یادگرفتن زبان دارن.سیستم LINC دروس رایگان رو برای سطوح CLB 5-7 و ESL برای سطوح CLB 8-9 برگزار می کنه.زبان انگلیسی پیشرفته CLB 10-12 اصطلاحات حرفه ای رو بیان می کنه. این برنامه برای کارشناسان تکنولوژی اطلاعات، مهندسان، مدیران، پزشکان، کارگران حرفه ای و بازاریابان وجود دارد.
شما اگر خیلی سخت انگلیسی بخونید طی یکسال می تونید 4 سطح بالا برید و این خودش یعنی غلبه کردن بر چالش اول.