(10-04-2015, 01:55 PM)never_give_up نوشته: سلام...
آقا من دچار یک مشکل شدم از کار و درس افتادم.
همونطور که اطلاع دارین در ایران رشته های مهندسی در آمد مناسبی ندارن. ولی بر عکس پزشکیا جزو مرفه ترین اقشار جامعه هستند و در آمدهای چند ده میلیونی و بعضا چند صد میلیونی ماهیانه شون زبانزده. واقعیتم داره..
مثلا یک دندانپزشک با یک استاد دانشگاه در درشته مهندسی در حالی که شاید از نظر تلاش و هوش و تحصیلات تفاوت خاصی نداشته باشه ولی در آمدش احتمالا 5 تا 10 برابر همون استاده!
و اما سوال من. میخوام بدونم آیا در خارج از ایران هم وضعیت رشته های مهندسی همینطوره؟ الان من به عنوان یک دانشجوی آی تی دانشگاه صنعتی شریف اپلای کنم میتونم زندگی معقولی(در سطح یک پزشک در ایران) داشته باشم؟ به فکرم رسیده لیسانسمو گرفتم دوباره کنکور سراسری شرکت کنم و برم پزشکی. اگه ایران بمونم این کار رو میکنم. اما از طرفی هم میگم شاید خارج از ایران وضعمون بهتر باشه و دلیل نداشته باشه من رشته مو تغییر بدم و این همه سال تلاشی که برای رشت خودم کردم هدر بره. دوستان نظرشون چیه؟ الان انگیزه م خیلی کم شده برای تحصیل. آخه این همه زحمت بکشیم شریف قبول بشیم بعدم با اون سختی مدرک بگیریم آخرش برای ماهی دو سه تومن؟ اونوقت دوستم تو یه دانشگاه سطح چندم پزشکی بخونه n برابر ما درآمد و کلاس داشته باشه؟ به نظرتون کار درست چیه؟
(12-04-2015, 11:00 AM)Babak نوشته: اول این که من فکر نمیکنم این حدسیات شما در مورد همه پزشکها و همه مهندسها درست باشه. مهندسینی هستند که در همون ایران هم تجارت موفق خودشون و درآمدهای خیلی خوب دارند و پزشکانی هم هستند که درآمدشون اون قدر زیاد نیست. من شخصا پزشکانی که درآمدهای معمولی دارند زیاد سراغ دارم. فکر میکنم شما دارید بهترین و پردرآمدترین پزشکان رو با عموم مهندسین مقایسه میکنید. نمیدونم که ما در ایران آمار درستی از درآمدهای مشاغل مختلف داریم یا خیر. اگر بود بهتر میشد قضاوت کرد.
در امریکا اگر بخواهیم درآمد متوسط مهندسین رو با درآمد متوسط پزشکها بدون آمار دقیق و بر اساس شنیدهها مقایسه کنیم، پزشکها درآمد بیشتری دارند، اما نه ۵ یا ۱۰ برابر، بلکه چیزی حدود ۲ برابر. البته بستگی به رشتههای تخصصی هر دو طرف هم داره. جراحها مثلا معمولا درآمدهای بیشتری دارند یا در رشتههای مهندسی، کامپیوتر درآمد بیشتری داره.
و اما یک تجربه هم بگم که به نظر من این که صرفا به خاطر درآمد و بدون علاقه بخواهید تصمیماتی در حد زندگی در ایران یا خارج از ایران، یا صرف حدود ۷ الی ۱۰ سال از عمر برای تحصیل بگیرید اشتباهه و معمولا نتیجه موردنظر شما رو نخواهد داد. سعی کنید دنبال علاقهاتون برید و کاری رو که مایلید به بهترین نحو ممکن انجام بدید. اگر واقعا بتونید کاری بالاتر از استانداردهای موجود انجام بدید، معمولا درآمد خوب هم در انتظارتون خواهد بود.
درود
برای صحت حرفهای بابک خان من مثالی از فامیل خودمون میارم. دوست عزیز اینکه پزشکها مرفه هستند اونم در ایران یه حرفی هست که به قولی از زبون به زبون چرخیده رسیده به شما. به هیچ وجه اینطوری نیست. شما خودتون بهتر میدونید که هزینه های اجاره و مالیات بسیار بالا رفته و حتی با درآمدهای زیاد باز هم پزشکان به مشکل میخورند.
اون چیزی که شما میفرمایید متخصصین هستند که اون هم بلاخره همه موارد رو شامل نمیشه. متاسفانه کلا مقایسه درآمدها در ایران به هیچ وجه من الوجوه کار درستی نیست. وضعیت به حدی آشفته هست که شما نمیتونید متوسط درآمد و سود خالص رو حتی بدست بیارید. از این بحثها بگذریم به نظر من هم همه مسایل به اقتصاد برنمیگرده. همه به خاطر پول درآوردن بیشتر مهاجرت نمیکنن. بله خارج از ایران هم خبری نیست ولی حداقل این رو مطمین هستید حالا آمریکاش رو میگم که هرچقدر تلاش بکنید میتونید همونقدر آشتون رو بخورید. اینایی هم خلاف این رو ادعا دارن همین الان میتونن از آمریکا برگردن ایران. این حرف که نمیدونم شما برده آمریکا میشید و غیره که متاسفانه از بعضی از دوستان میشنویم وقتی میتونه صحت داشته باشه که اون فرد همون لحظه برگرده ایران نه اینکه بهش فاند بدن نازش رو هم بکشن بعد برگرده بگه برده شدم همون بهتر برگرده ایران برده شه!
شما هم کار درست اینه که مقایسه رو بذارید کنار! تازه شما خوب مقایسه میکنید اگر من بگم دلالی (بنگاه) سر کوچمون درآمدش از همون دکتر هم بیشتر بود چی میگین! یا اون صرافی که ساعت 12 پا میشه ساعت 4 میبنده میبره و به اندازه یک میلیونم همون دکتر زحمت نکشیده واسه اون چی میگین؟!
بااحترام،
ترکان
ناخواناترین نوشته ها از قوی ترین حافظه ها ماندگارترند...
دوستان گرامی لطفا سوالتون رو در مرتبط ترین انجمن و فقط یکبار بپرسید. از پاسخ دادن به سوالات خصوصی و عمومی در پیام خصوصی معذورم.
دوستان گرامی لطفا سوالتون رو در مرتبط ترین انجمن و فقط یکبار بپرسید. از پاسخ دادن به سوالات خصوصی و عمومی در پیام خصوصی معذورم.