13-11-2015, 01:50 AM
(13-11-2015, 12:57 AM)automotive نوشته: با سلام بر ترکان عزیز،
آیا پرسیدن سوالات سخت از همرشته ای خود کار درستی است؟
جمله ی اولتونو قبول ندارم یعنی اگر استناد به خود در اسناد رو در نظر نگمیگیره به این معنا هستش که استناد های کمتر یا به قول شما تعداد مقالات کمتری در نظر گرفته بشه. این طوری نیستش که استناد به خود با استناد به غیر خود از نظر تعداد تفاوتی رو بوجود بیاره، استناد به خود از نظر اعتبار تفاوت بوجود میاره،
مثال : یک مقاله ایرانی 10 بار مورد استناد قرار میگیره یا به قوله دوستان Cite میشه ( البته Cite خودش فعل هستش) و از این 10 استناد، 9 استناد مربوط به افراد ایرانی میشه که از محتوای علمی این فرد استفاده کردند و 1 استناد هم مربوط به یک فرد در یک کشور دیگر مثلا آلمان هستش
هم در SJR و هم در IF ( منظورم در سیستم محتوا و داده های ثبت شده این دو سیستم) برای این مقاله 10 استناد بوجود میاد، اما سیستمی که Self Cite یا استناد به خود در اعتبار گذاری ( که در SJR اصطلاحا پرستیژ مطرح نام گذاری میشه و در ISI بحث IF) دخالت میکنه کاملا مشخص میشه که اعتبار مقاله ای که 90% استناد به خود داشته به مراتب از مقاله ای که استناد به خود کمتری داشته بیشتر هستش و باید رتبه ی بهتری رو از آن خودش کنه.
استناد به خود یعنی نداشتن رابطه، یعنی نداشتن علم به روز، یعنی مقاله ای که شما نوشتید در کشور های توسعه یافته و نیافته نه به کار صنعت میاد نه به کار علم، یعنی شما در محدوده ی محدودیت های محیطی شما و محدودیت های کشورتون ( هم محدودیت علمی و هم صنعتی ) یک مقاله دادید که به درد هیچ کس به جز هم وطناتون نمیخوره اما این قضیه یک طرف دیگه هم داره، مثلا علم هوا و قضا در انحصار ایالات متحده و روسیه هستش، آیا میشه گفتش که استناد به خود در مقالات هوا و فضا در ایالات متحده و روسیه ناشی از محدودیت ها و نداشتن رابطه هستش؟؟
قطعا خیر، این علم در انحصار این کشور هاست و ضرورتا باید به مقالات همدیگه استناد کنند و جز این انتظار نمیره، اما اگه همین مقالات هوا و فضا در رابطه با یک کشوری باشه که علم هوا و فضای اون چه آکادمیک و چه محیط صنعتی، حرفی برای گفتن نداره خوب این میشه تاثیر منفی.
این صحبت ها و پارامتر های دیگه ای که هر کدوم برای خودشون به علم و تجربه ی کم من توضیح و تفسیر مفصلی داره، تماما از مطالعه این مباحث از طریق سایت های مختلف بوده و من ندیدم رسما سیستم ISI یا SJR یک فرمول رو اعلام کنند که ما از طریق زیر حساب میکنیم هرچند فرمول IF در سیستم ISI مشخص هستش اما با در نظر گرفتن صحبت هایی که من کردم و مثالی که زدم این فرمول IF کمی مورد شبهه قرار میگیره و کمی تا قسمتی بی انصافی محسوب میشه، اینکه یک استاد استففورد مقاله شما رو استناد کنه یا اینکه دوست صمیمیتون که به شدت دنبال چاپ مقاله هستش و فقط میخواد یک مقاله ای چاپ کنه، مقاله شمارو استناد کنه، این قضیه فرق میکنه.
هرچند که 100% فرمول IF برابر هستش با تعداد استناد ها تقسیم بر تعداد اسناد و هیچ شبه ای در این نیست ( با علمی که الآن دارم) اما این عدد با توضیحاتی که گفتم کمی بی انصافی محسوب میشه.
در مورد پرستیژ لطفا لینک زیر رو مطالعه کنید
http://www.researchtrends.com/issue15-ja...opinion-4/
پایگاه داده SJR، اسکاپوس هستش
The SCImago Journal & Country Rank is a portal that includes the journals and country scientific indicators developed from the information contained in the Scopus® database (Elsevier B.V.). These indicators can be used to assess and analyze scientific domains.
این هم لینکش
http://www.scimagojr.com/aboutus.php
تعریف SJR از طریق ویکیپدیا که خوندنش وقت زیادی و نمیگیره و خالی از لطف نیستش
https://en.wikipedia.org/wiki/SCImago_Journal_Rank
البته طبق متنی که شما گذاشتی SJR بدون تاثیر استناد به خود و از طریق پرستیژ اعتبار گذاری میکنه که منبع چند خط توضیحاتتون رو نگفتید چون در سایت خودش این مطلب گفته نشده و در ویکیپدیا هم این مطلب نیست.
این هم ایمیل سایت SJR هستش، از اونجایی که ادبیات زبان انگلیسی شما بهتر از من هستش،لطفا یک ایمیل براشون بفرستید تا پرستیژ رو شفاف سازی کنند، اصولا سرویس دهنده این سایت ها و پشتیبانانشون بسیار همکاری میکنند با افرادی که سوالی داشته باشند.
در مورد Open access بودن نمیدونم منظورش دقیقا چیه، چون یکجایی خوندم برای استناد کردن مقاله ISI باید پول بدی در حالتی که در SJR رایگان هستش!!!! البته منبع معتبر نیستش، بهرحال نمیدونم دقیقا منظورش چیه پس نظری ندارم.
و دیگه اینکه "شما یا نوشته های دیگری میگن که در sjr دامنه مقالات از نظر گستردگی کمتر است" من نگفتم کمتر هستش و گفتم SJR بیشتر هستش و اگه اشتباه گفتم تصحیح میکنم این هم گفته خودم از پست قبل" sjr بسیار معتبر هستش و گفته میشه 20 درصد مقالات بیشتری رو از مقالات isi پوشش میده" ( البته این صحبتی هستش که در وبسایت ها میشه من هیچ جامعه آماری ندارم که بخوام حرفمو تایید کنم، اما اکثر سایت ها میگن SJR 20% گسترده تر هستش ولی از نظر آماری من ندیدم سایتی تفکیک کرده باشه هرچن دنبال این قضیه هم تاحالا نبودم.
امیدوارم تونسته باشم شما رو به جوابتون برسونم، اگرنه، قطعا دوستان و مدیران محترم که در نتایج پذیرششون چندین مقاله ISI درج شده و حتی مقالات داخلی، بسیار بهتر از میتونند این مبحث رو شفاف سازی کنند.
اگر شما به جوابتون نرسیدید من از بزرگوارانی که در این زمینه اطلاعاتی دارن خواهش میکنم به ترکان عزیز و تمامی افرادی که احتمالا روزی به این مسئله برخورد خواهند کرد یا صرفا براشون جالب هستش که این تفاوت رو بدانند، کمک کنند و این مسئله رو به یک جواب واحد برسانند.
با احترام
درود
به این میگن "دم رفیق با معرفت گرم"
عالی عالی بود توضیحاتت. اون نوشته منبعش از یک ژورنال با IF 4 در رشتمون بود که بعدا میارم اینجا. اخه میدونی دقیقا مثلا میگیم 20 درصد در SJR بیشتره تعداد مقالات یعنی مثلا در IF صد تا بوده باشه اینجا 120 تا است. پس میشه ی جورایی گفت IF ریزبین تر هستش. آیا IF میدونه که 20 تا مقاله دیگه هم در فلان ژورنال چاپ شدن و صرفا به خاطر عدم مثلا صلاحیتش اونا رو حساب نکردن؟!!
منظورم رو درک کردین؟ هر چند من به جوابم رسیدم با نیمچه مقاله ای که شما نوشتی در بالا
بااحترام،
ترکان
ناخواناترین نوشته ها از قوی ترین حافظه ها ماندگارترند...
دوستان گرامی لطفا سوالتون رو در مرتبط ترین انجمن و فقط یکبار بپرسید. از پاسخ دادن به سوالات خصوصی و عمومی در پیام خصوصی معذورم.
دوستان گرامی لطفا سوالتون رو در مرتبط ترین انجمن و فقط یکبار بپرسید. از پاسخ دادن به سوالات خصوصی و عمومی در پیام خصوصی معذورم.