13-12-2011, 12:22 AM
نکات اضافی و دانستنیهای مفید
- راستی این رو هم اضافه کنم که قبل از اینکه وارد سالن ترانزیت مرز باجگیران بشید یه اتاق هست که مربوط به یک آژانس هست و با نرخ خوب و ثابت 2.8 دلار رو به منات تبدیل میکنه و موقع برگشت هم مناتهای اضافه شما رو میخره و دلار میده بجاش. پس نگران تهیه منات نباشین. در ترکمنستان میتونین دلار هم بپردازین اما اینجوری ضرر خواهید کرد.
- ترکمنستان کشوریست که به روش دیکتاتوری – کمونیستی اداره میشه و ساختمونهای بزرگ و با فاصله از هم و خیابونهای پهن و تمیز و خلوتش هرچند چشم نواز هستن اما به نوعی روح کمونیسم رو به شما القا میکنن. لااقل من که این حس رو داشتم.
- در این کشور کسی انگلیسی بلد نیست و فقط در هتل محل اقامتتون و در سفارت آمریکا با شما انگلیسی صحبت میشه. البته اگر هتل توریست تشریف ببرید که فقط یکی از رسپشن ها انگلیسی بلده و ایشون هم یه روز در میون سر کار هست. بلد بودن ترکی (مخصوصاً استانبولی) به شما بسیار کمک میکنه. بهتره عدد ها رو به ترکی بگید و یا اگه بلد نبودید با دست نشون بدید. مثلاً موقع تاکسی گرفتن با راننده طی کنین که چقدر بهش میدین. تاکسی های زرد رنگ کمی گرونتر هستن اما ماشینهای شخصی هم مسافرکشی میکنن.
- حتماً یه سری به مرکز خرید Yimpas (ییمپاش) بزنین. در این مرکز خرید علاوه بر خرید کردن میتونین تفریح کنین و غذا بخورید. در طبقه سوم میز پینگ پونگ و بیلیارد با قیمتی حداقل نصف ایران میتونین کرایه کنین. دو سه تا رستوران و فست فود هم در همین طبقه هست.
- در خیابونهای عشق آباد سیگار کشیدن ممنوع هست و شما میتونین فقط در اتاق هتلتون و جاهایی مثل اون سیگار بکشین.
- در داخل عشق آباد مرکزی هست که اطلاعات شما در اون ثبت میشن و براس شما کارت مهمان که آبی رنگ هست صادر میشه. البته اگه از طریق دعوتنامه ویزاتون رو گرفته باشین. در این صورت اگه اقامتتون در عشق آباد بیشتر از 3 روز طول بکشه باید به این مرکز که اسمش هم یادم نیست مراجعه کنین و کارت مهمانتون رو تمدید کنین تا حین خروج با جریمه مواجه نشین. اگه از طریق آژانس دعوتنامه گرفته بودین و اونها کسی رو برای ترانسفر شما فرستاده بودن، همون فرد این کارها رو براتون انجام میده. این درسته که شما مثلاً ویزای 7 روزه دارین، اما برای اقامت بیشتر از 3 روز باید به این مرکز اطلاع بدین. تغییر هتل رو هم باید به همینجا اطلاع بدین. حالا اگه این کمونیسم نیست پس چیه؟
بهر حال من از انتخاب عشق آباد راضی هستم چون هم راحت وقت گرفتم و هم 14 روزه کلیر شدم. به شما هم توصیه میکنم پس از مطالعه زیاد در مورد همه سفارتهایی که ایرانیها تا حالا رفتن، مناسبترین گزینه رو انتخاب کنین.
موفق باشین دوستان
نیما
نیما
موفقیت سهم کسانیست که می اندیشند.