04-03-2014, 09:52 PM
من در مورد خودم نمی خواهم بنویسم چون اینقدر مسیر غلط رفتم که نوشتنش به این راحتی ها نیست. ولی یک نکته خوبی دوستمون اشاره کردن در مورد رشته هایی که در ایران اختراع شده. توصیه می کنم موقع انتخاب رشته دنبال این ها نرید. یک زمانی رشته مثل ابیاری گیاهان دریایی برای جک می گفتن ولی الان واقعا همچین رشته هایی زدن. مشکل این رشته ها اینه که اصول منطقی توی سیلابس رعایت نمی کنند و هر دانشکده ای که بفرستید می گن این سیلابس با درس های ما همخوانی نداره. بعدم حتی مطالبی که یاد می گیرید هم بکارتون نمی یاد و کلی درد سر خواهید کشید.
(04-03-2014, 04:08 PM)'saaaaam' نوشته: سلام
سالها گذشت از اولین روزی که من در سال 2009 عضو فرومهای ادامه تحصیل در خارج شدم و با راهنمایی صحیح و اشتباه برخی از دوستان برخورد کردم امروز می خواهم نتیجه تجربه خودم را در این سالها برای شما بنویسم و چه کارهایی که میشد کرد و نکردم و...
1- دوستان گرامی تغییر رشته بین ارشد و لیسانس به شدت در گرفتن بورسیه برای مقطع دکتری تاثیر منفی می گذارد لذا کسانی که به فکر ادامه تحصیل در مقطع دکتری و گرفتن بورسیه هستند از ابتدای دوره لیسانس تا انتها برنامه ریزی کنند و اثر منفی تغییر گرایش و رشته را اصلا نادیده نگیرند.
2- بسیاری از رشته ها برخلاف انچه که در دانشگاه های ایران ارائه می شوند بسیار به ریاضیات و امار وابسته هستند بطور مثال مدیریت مالی که در ایران تدریس می شود با دروس مالی که در اروپا یا استرالیا تدریس می شود متفاوت هست. من یک دوره مقدماتی مدیریت مالی که در سایت کرسرا بطور رایگان ارائه می شود را با هزار زحمت توانستم بگذرانم در حالی که اصول اولیه مالی بود که شخصا در دانشگاه تحت عنوان مدیریت مالی 1 و 2 طی 4 سال گذشته تدریس می کردم الان می فهمم که چرا با داشتن چندین مقاله و ... دانشگاهی به من بورسیه نداد البته ناگفته نماند که توانستم از دانشگاه های رنگ 200 تا 500 پذیرش بگیرم ولی برای بورس موفق نشدم
3- تاثیر جی ار ای یا جیمت با نمره بالا در جبران ضعف معدل انکار ناپذیر هست ولی به یاد داشته باشیم که بیس ارزیابی 90 درصد دانشگاه های دنیا معدل لیسانس و نمرات دروس تخصصی هست.
4- اگر مثل من معدل لیسانس کمی دارید بجای قد بازی و اپلای برای دکتری و بورس گرفتن به یک مستر دوم در یک کشور ارزان فکر کنید و گول وعده اساتید را نخورید که فقط در پذیرش نقش دارند ان هم نه خیلی زیاد برای بورس بطور بسیار جدی نام و اعتبار دانشگاه فارغ التحصیلی و معدل شما تاثیری انکار ناپذیر دارند. کاهش هرگز این دانشگاه های ازاد و پیام نور و .... تاسیس نمی شد که انقدر توقع همه ما را بالا بردند و ارزیابی های بیش از حد از توان و دانش خود با تحصیل در این دانشگاه های کم و بی کیفیت کردیم
5- وقت خود را به چاپ مقالات بسیار ولی غیر واقع بینانه اپلای کردن هدر ندهید در بسیاری از موارد نداشتن حداقل معدل و پاس نکردن دروس پایه ای و پیش نیاز ها منجر به ریجکت شدن بورس شما می شود همین بلا سر من هم امد