راهنمای تسهيلات سربازي نخبگان(شرايط و امتيازات)
1- به سايت www.bonyad-nokhbegan.ir مراجعه كرده و فايلهاي مربوطه رو دانلود كنيد.
2- فرم تقاضاي ثبت نام رو پر كنيد و به ادرس بنياد بفرستيد.
3- بعد از چند روز حتما با بنياد نخبگان تماس بگيريد و شماره پروندتون رو از دبيرخانه بنياد تقاضا كنيد.
4- حتي اگر در حال حاضر سرباز هم هستيد، سريع اقدام كنيد تا از امتيازاتش بهره مند بشين(البته در صورت داشتن شرايط نخبگي)
5- در صورت داشتن شرايط، بنياد شما رو به ستاد كل نيروهاي مسلح(امور نخبگان) معرفي ميكنه و از اونجا براي شما تعيين پروژه ميشه. اگر خودتون هم جايي رو سراغ دارين كه بهتون پروژه ميده، ميتونين به ستاد كل پروپوزالش رو بدين. البته به شرطي كه پروژه در يك دانشگاه دفاعي يا پژوهشكده دفاعي-نظامي تعريف شده باشه(من دانشگاه صنعتي مالك اشتر گرفتم). مدت زمان انجام پروژه هم فرق داره. من جزو سريهاي اولي بودم كه معرفي شدم و 5-4 ماهه و بدون حضور در محل تموم شد. الان بيشتر شده زمانش، ظاهرا 9 ماهه شده. تاييد نهايي و دفاع پروژتون هم در همون يگان يا دانشگاهي انجام ميشه كه معرفي شده بودين.
6- امتيازي كه من استفاده كردم، امتياز شاگرد اولي با مقاله isi بود(مقطع فوق ليسانس). بايد ببينيد براي فارغ التحصيلهاي شاگرد اول در هر مقطعي چه شرايطي رو الزام كردن. براي فوق ليسانس حتما بايد شاگرد اول باشي و مقاله isi داشته باشي. هر كدوم از اين شرطها رو نداشته باشي رد ميشي.
7- بعضيها به اشتباه فكر ميكنن معدل بالاي 17 نخبه حساب ميشه، اما اينطوري نيست و حتما بايد شرطهاي الزامي اوليه بنياد رو داشته باشي. معدل بالا در مراحل بعدي به درد امتيازات ديگه ميخوره(مثلا كمك هزينه ها، حج عمره و ...)
8- وقتي فرم درخواست رو پر كردين، هر چي نكته مثبت در رزومه دارين رو به صورت مستند براي بنياد همراه با درخواست بفرستين، مقاله، ترجمه، كار پژوهشي، گواهي رتبه، سابقه كار و ....(البته تاكيد ميكنم اگر پس از بررسي شرايط ديدين كه حايز شرايطيد اين كارارو بكنين).
ضمناً اگر شما به عنوان نخبه از طرف بنياد ملي نخبگان شناخته بشين ميتونين بدون گذاشتن وثيقه به خارج برين(براي ارايه مقاله و يا ادامه تحصيل). اگر هم بخواين به سربازي بريد، شرايطش رو قبلا گفتم.
نكته ديگه اينكه اگر كسي به عنوان نخبه شناخته بشه و سپس مقطع تحصيلي جديدي رو در داخل شروع كنه، ميتونه خدمت سربازيش رو همزمان با درسش تموم كنه. مثلا فرض كنيد شما مقطع ليسانس رو تموم كردين و بعنوان نخبه هم از طرف بنياد ملي نخبگان شناخته شدين و در عين حال فوق هم قبول شدين. ميتونين تقاضا بدين كه پروژه تحقيقاتيتون رو (كه در ازاي سربازي بايد انجام بدين) در حين تحصيلتون بهتون بدن. يه كمي كارتون سنگين ميشه ولي خيلي ارزش داره.
لينك زير هم شرايط و امتيازات روكامل توضيح داده :
http://www.bonyad-nokhbegan.ir/MilitaryService.pdf
منظوراز نفرات اول دانش آموخته يعني اينكه "شاگرد اول" باشي. در مورد فارغ التحصيلهاي دانشگاهي رشته هاي مهندسي در همه مقاطع(به شرطي كه ميخواين از بند 8 آيين نامه استفاده كنيد)حتماً بايد شاگرد اول باشين و مقاله isi داشته باشين. البته براي رشته هاي مختلف و مقاطع مختلف اين شرط فرق ميكنه. مثلا در مقطع ليسانس كافيه كه علاوه بر شاگرد اولي، يه مقاله كنفرانسي داشته باشي و يا در مورد بچه هاي گروه علوم انساني، شرايط ساده تره مراحل بررسي پرونده ها در اين گروه بشرح زيره:
http://www.bonyad-nokhbegan.ir/f6.pdf
ضمناً خانومها هم ميتونن از مزاياي نخبگي در ساير بخشها استفاده كنن و اصولاً بنياد براي حمايت نخبگان در همه گروهها وسنين ايجاد شده. مثلاً خانومهاي شاگرد اول دوره هاي مختلف، يا خانومهاي مخترع، مكتشف، رتبه هاي برتر كنكور و ....براي اطلاعات دقيقتر به لينك زير مراجعه كنيد:
http://www.bonyad-nokhbegan.ir/?p=nokhbe
.