سلام خسته نباشید. می خواستم در خصوص فصل 5 پایان نامه بپرسم.چه قسمت هایی لازمه توضیح داده بشه. ارائه پیشنهادات الزامیه؟ در کل قسمت های سایت گشتم اکا قسمتی که بخوام سوالم رو مطرح کنم پیدا نکردم.حتی درقسمت مشاوره پایان نامه هم درباره نگارش چیزی مطرح نشده. خیلی اظطراریه لطفا راهنماییم کنید چه جوری جمع بندیش کنم؟
راهنمایی در زمینه نگارش پایان نامه
|
14-09-2015, 01:04 AM
بستگی داره عنوان فصل پنجم پایان نامه تون چی باشه. اگر فصل جمع بندی هست که بهتره در ابتدا یک جمع بندی یکی دو صفحه ای از تحلیل ها و نتایجی که در فصل قبلی اون وجود داره ارائه شده. بعد حدود نصف صفحه ای هم پیشنهاداتی در مورد راهکارهای بهتر کردن نتایج تحقیق موردنظر یا کارهایی که میشه در آینده روی اونها کار کرد داده بشه.
(13-09-2015, 11:59 PM)abedmah نوشته: سلام خسته نباشید. می خواستم در خصوص فصل 5 پایان نامه بپرسم.چه قسمت هایی لازمه توضیح داده بشه. ارائه پیشنهادات الزامیه؟ در کل قسمت های سایت گشتم اکا قسمتی که بخوام سوالم رو مطرح کنم پیدا نکردم.حتی درقسمت مشاوره پایان نامه هم درباره نگارش چیزی مطرح نشده. خیلی اظطراریه لطفا راهنماییم کنید چه جوری جمع بندیش کنم؟ ای دگرگون کننده ی دل ها و چشم ها / ای گرداننده ی روزها و شب ها / ای تغییر دهنده ی روزگار و انسان ها / حال ما را به بهترین حال دگرگون فرما
.We are all visitors to this time, this place. We are just passing through. Our purpose here is to observe, to learn, to grow, to love... and then we return home
Aboriginal Proverb -
14-09-2015, 01:45 AM
فصل پنجم فصل نتیجه گیری و پیشنهاداته. هر پایان نامه ای که نگاه کردم خیلی زیاد نوشتن. حتی یک جا نوشته بود که در فصل 5 هدف از نتایج تحقیق اینه که محقق خودش اون رو بررسی کنه و نباید از اطلاعاتی مه از جدولها گرفته استفاده کنه / آیا این درسته؟ خب جدا از یافته هایی که از جداول بدست می آریم چه جوری خودمون بیایم نتیجه گیری کنیم؟
14-09-2015, 08:55 AM
(14-09-2015, 01:45 AM)abedmah نوشته: فصل پنجم فصل نتیجه گیری و پیشنهاداته. هر پایان نامه ای که نگاه کردم خیلی زیاد نوشتن. حتی یک جا نوشته بود که در فصل 5 هدف از نتایج تحقیق اینه که محقق خودش اون رو بررسی کنه و نباید از اطلاعاتی مه از جدولها گرفته استفاده کنه / آیا این درسته؟ خب جدا از یافته هایی که از جداول بدست می آریم چه جوری خودمون بیایم نتیجه گیری کنیم؟ به طور خلاصه. یک نوشته علمی سوا از اینکه پایان نامه باشه و یا مقاله یک سری مشخصات داره. - معرفی (Introduction): در این قسمت شما ضرورت انجام پایان نامه تون/مقالهتون رو مشخص میکنید و ممکنه این قسمت شامل یک سری از پیش نیاز ها نیز باشه. این پیش نیازها ممکنه در قالب فصلی مختصر از مطالبی که در ادامه بهشون نیاز دارید باشند.
- قسمت اصلی (Body): در این قسمت تمامی اطلاعاتی که راجع به کار شما که انجام دادید رو نگارش میکنید و همینطور نتایج عددی/تجربی رو نیز ارائه میکنید که در واقع اکثر این بخش باید کاری باشه که خودتون انجام میدید. این قسمت در واقع میشه گفت که بیشتر حجم پایان نامتون رو اختصاص میده و میتونه در قالب یک یا دو فصل یا بیشتر (در صورت نیاز) آورده بشه.
- نتیجه گیری (Conclusion): در این قسمت شما به نتایجی که با اجرای این کار قرار بوده به اون برسید اشاره میکنید و کمی کارتون رو به طور کلی تحلیل میکنید و همینطور میتونید مطالب بیشتر راجع به کاربردهای جامع تر اون نیز ارائه کنید. همینطور میتونید پیشنهادادتی برای کسانی که کار شما رو میخونند داشته باشید که بتونند در صورت علاقه کارتون رو ادامه بدند. به طور خلاصه، در واقع فصل نتیجه گیری همان نتیجه ای هست که قرار بوده از کارتون بدست بیاد. حتماً نباید این قسمت صفحات زیادی رو به خودش اختصاص بده، حتی میتونید در قالب چند صفحه این مطالب رو نگارش کنید و نتایج مطلوب رو در اون اشاره کنید.
موفق باشید.
.Success is a state of mind. If you want success, start thinking of yourself as a success
Dr. Joyce Brothers
26-09-2015, 11:31 PM
با سلام و خسته نباشید . بابت تمامی راهنمایی هاتتون در زمینه نگارش پایان نامه نهایت سپاسگذاری را دارم .یک سوال دیگه داشتم . می تونید دز زمینه عنوان پایان نامه برای تحقیق در عملیات کمکم کنید؟ عنوان باید چه جوری باشه؟ می تونم از کدومیک تز روشها استفاده کنم؟ رشته مدیریت صنعتی گرایش تحقیق در عملیات. عنوان باید با رشته تحصیلی تا چه حد همخوانی داشته باشه؟ لطفا راهنماییم کنید .باتشکر
16-02-2016, 11:37 AM
(آخرین تغییر در ارسال: 16-02-2016, 09:37 PM توسط MaMi.
دلیل ویرایش: حذف لینک تجاری
)
وقتی پروپوزال تصویب شد و شما مطمئن شدید موضوع پایان نامه تان مشخص شده، وقت آن است که نوشتن تحقیق را شروع کنید. نگارش پایان نامه، یک کار گام به گام و مستمر است و باید بخش های مختلف و فصل های متفاوت پژوهش تان را به مرور تکمیل کنید. این مطلب به شما کمک می کند تا یک پیشزمینه و افق کلی از کاری که پیش روی تان است برای تان ترسیم شود. به توصیه های کاربردی زیر که قبل از نگارش پایان نامه باید در نظر داشته باشید، توجه کنید.
۱- زمان شروع نگارش
دو مساله را در بحث شروع نگارش پایاننامه باید در نظر داشت. اول اینکه، ممکن است پروپوزالی که تهیه کردید، توسط استاد راهنما یا دانشگاه رد شود و چنانچه شما قبل از ثبت نهایی پروپوزال، نگارش پایاننامه را شروع کرده باشید، زحمات شما بر باد خواهد رفت. اما از طرف دیگر، پروسه تصویب نهائی و قطعی پروپوزال، گاهی تا چند ماه طول میکشد و اگر شروع نگارش متن پایاننامه به بعد از تصویب پروپوزال موکول شود، مدتزمان زیادی از دست میرود.
بهترین پیشنهاد، حد میانه است! تجربه نشان داده که در غالب موارد، موضوعاتی که توسط استاد راهنما تائید شده و شما اطمینان از تکراری نبودن آن داشته باشید، مشکل چندانی ازنظر تائید دانشگاه نخواهد داشت.
معمولا ایرادات هم بیشتر نگارشی و آئیننامهای بوده و قابل اصلاح است و کمتر اتفاق میافتد که یک موضوع کلا رد شود. پس بهتر است بعد از تائید پروپوزال توسط استاد، نگارش متن پایاننامه شروع شود.
۲- تعداد فصول
در ایران بهصورت رایج، تمامی پایاننامهها در پنج فصل تدوین میشوند. هر چند این یک توصیه بوده و الزام نیست، اما بهتر است رعایت شود؛ چراکه برخی از اساتید بهشدت مقید به این ساختار هستند، پس بهتر است بیمورد دردسر برای خودتان ایجاد نکنید و همان پنج فصل را در نظر بگیرید.
۳- ایجاد ساختار اولیه
حتما چارچوب کلی را تعیین کنید. در فایلی که برای نگارش پایاننامه ایجاد کردید، عناوین پنج فصل را بنویسید و برای هر فصل چند بخش در نظر بگیرید. سعی کنید تا حد ممکن موضوع و عنوان این بخشها مشخص باشد. این کار افق دید خیلی خوبی به شما میدهد. حتما در ابتدای فصول اول، دوم، سوم و چهارم مقدمه نوشته شود. نوشتن مقدمه برای فصل پنجم چندان رایج نیست. برای فصول دوم، سوم و چهارم نیز بهتر است، جمع بندی در انتهای فصل نوشته شود.
۴- موازی کاری
اگر فصول پنجگانه پایاننامه را از نظر سختی و زمانبر بودن دستهبندی کنیم، فصول اول و دوم راحتترین، فصل چهارم سختترین و فصول سوم و پنجم، بین این دو حد است. توصیه میشود اولویت کار از فصل سوم باشد، چراکه روش تحقیق در آن نگاشته میشود. همزمان با آن فصول اول و دوم نوشته شود. این دو فصل چندان انرژی و وقتی از شما نخواهد گرفت (در فصل دوم بهتفصیل در این مورد بحث خواهد شد). زیربنای پایاننامه در فصل سوم بنیان گذاشته شده و در فصل چهارم نتایج آن ارائه میشود. پس باید فصل سوم تکمیلشده و بعد به نگارش فصل چهارم اقدام کنید. تا فصل چهارم تکمیلنشده، نوشتن فصل پنجم اساس بیمعنی است.
۵- استفاده از رنگ
در نوشتن متن اولیه، استفاده از رنگها خیلی کاربرد دارد. مثلا مواردی که نیاز به ویرایش جدی داشته و یا احتمال حذف آنها زیاد است را قرمز کنید. جاهایی که نیاز به ویرایش ادبی و نگارشی دارد، زرد و …
۶- ایجاد فایل مجزا برای هر فصل
این توصیه بیشتر حالت تجربی و سلیقهای دارد. سعی کنید در آغاز کار، فصول پایاننامه را در فایلهای مجزا ایجاد کنید و در انتها آنها را در یک فایل اصلی قرار دهید. این کار باعث مدیریت بیشتر فایلها شده و نیازی نیست برای مشاهده و دقت در مطالب، حرکت زیادی بین صفحات انجام دهید.
۷- ایجاد پوشههای مختلف
توصیه میشود که از اول، فایلهای مرتبط با پایاننامه در یک پوشه (فولدر) خاص ذخیره شود، سپس داخل این پوشه تعدادی پوشه دیگر نیز ایجاد شود. بهتر است از این دستهبندی برای مدیریت فایلها استفاده کنید:
– Proposal: فایل پروپوزال و ایرادات احتمالی گرفتهشده توسط استاد و دانشگاه را در این پوشه ذخیره کنید.
– Text: حاوی متن اصلی پایاننامه است. در این پوشه میتوانید پوشه (ها) دیگری را برای فایلهای اکسل و … ایجاد کنید. درواقع مطالبی که در متن نهائی پایاننامه دیده میشود، در این پوشه قرار دارد.
– Reference: فایل مراجع مورد استفاده را در این پوشه ذخیره کنید. بهتر است که دو پوشه ایجاد کنید. یکی برای مراجع استفادهشده و دیگری برای مراجعی که مرتبط با پایاننامه است، اما شما از آنها در پایاننامه استفاده نکردید.
– Simulation: اگر شبیهسازی در پایاننامه انجام دادید، فایل (ها) آن را در این پوشه قرار دهید. توصیه میشود که این پوشه خود حاوی دو پوشه دیگر باشد، یکی برای فایل شبیهسازی و دیگری نتایج خام و اولیه شبیهسازی.
– Paper: اگر از پایاننامه، مقاله استخراج نمودید، آن را در این پوشه ذخیره کنید. اگر دو مقاله استخراج کردید که یکی فارسی و دیگر انگلیسی است، به ترتیب Persian و English نامگذاری کنید. اگر تعداد مقالات زیاد باشد، میتوانید بهصورت عددی شمارهگذاری نمایید.
– Others: فایلهای مرتبط با پایاننامه که چندان کاربرد نداشتند را در این پوشه ذخیره کنید.
– Final: نسخه نهائی پایاننامه برای تحویل را در این پوشه قرار دهید. توصیه میشود دو پوشه داخل پوشه Final ایجاد کنید، یکی فایلهای تحویل دادهشده به دانشگاه (با عنوان University) دیگر برای تحویل به استاد (با عنوان Prof)
۸- فقط یک فایل داشته باشید
نمیتوانم درک کنم که چرا بعضی از دانشجویان دلشان نمیآید، نسخههای قبلی فایلها را پاک کنند. مثلا پنج فایل پروپوزال دارد (با عنوانهای پروپوزال (۱)، اصلاحشده، اصلاح اولیه و …!) درحالیکه این کار باعث ابهام و سردرگمی شما میشود. یک نسخه از هر فایل کافی است. اصلاحات را روی یک فایل اعمال کنید، این بسیار گیجکننده است که شما از یک فایل چندین نسخه داشته باشید.
۹- نامگذاری فایلها
حتما عنوان فایلها را بهصورت انگلیسی بنویسید. این دستور (!) دو دلیل دارد. اول اینکه در خیلی از موارد عنوان فارسی دردسر ایجاد میکند، مانند زمانی که با ایمیل میفرستید، فشردهسازی میکنید و یا تبدیل به pdf میکنید. دلیل دوم هم، کلاس داشته باشید!
۱۰- ضمیمه کنید
مواردی که ارائه آن در داخل فصول اصلی پایاننامه چندان ضرورتی نداشته، حتما بایستی در پیوست گنجانده شود. مواردی مانند اثبات روابط، دادههای ورودی تحقیق، گذشته مختصر از موضوع و … باید ضمیمه شود. حتما در فصول اصلی قید شود که قسمتی از پایاننامه پیوست شده است.
۱۱- پرینت بگیرید
یک اصل ساده اما مهم! حتما برای مرور و ویرایش آنچه نوشتید، از متن پرینت بگیرید. خیلی از ایرادات تایپی، دستوری، املائی و نگارشی پشت مانیتور مخفی میشوند.
|
|
موضوعات مشابه ... | |||||
موضوع | نویسنده | پاسخ | بازدید | آخرین ارسال | |
چگونگی نگارش مقاله با مشارکت استادان خارجی | sarah9093 | 1 | 3,943 |
24-04-2018, 11:29 PM آخرین ارسال: sarah9093 |
|
پایگاه های مناسب برای جستجو و دانلود پایان نامه ها | sepinaz | 4 | 2,985 |
11-12-2015, 06:30 PM آخرین ارسال: sepinaz |
کاربران در حال بازدید این موضوع: |
1 مهمان |