25-09-2016, 02:34 AM
(آخرین تغییر در ارسال: 07-10-2016, 03:24 PM توسط ForeverBlue.)
(23-09-2016, 02:32 PM)ali-es نوشته: سلام و عرض ادب و تشکر برای همه خوبی های شما عزیزان
باتوجه به اینکه ایام محرم نزدیک است سوالی درباره گذرنامه زیارتی داشتم ....
من قسمت ویکی(دریافت گذرنامه)رو خوندم و حقیقتا گیج شدم .. اگه دقت کنین همون اول نکته زیر اومده :
در گذشته نوع دیگری از گذرنامه به عنوان گذرنامه زیارتی در ایران وجود داشت که صرفا برای زائرین حج و عتبات عالیات و سوریه و … صادر میگردید. این نوع گذرنامه دیگر صادر نمیشود.
ولی اون پایین این رو نوشته :
سفرهای زيارتی (صرفا عراق وعربستان): ۲ میلیون تومان
حالا واقعا آخرش حکم چیه؟؟ گذرنامه زیارتی میتونیم بگیریم یا نه ؟؟
و من سه شایعه رو شنیدم : 1.ممنوع الخروج شدن بمدت شش ماه 2.پس ندادن وثیقه درصورتی که فرد اقدام به سفر نکنه(یه نامه رو امضا میکنی که اینه تعهد من) 3.یه مهر قرمز تو پاسپورت میزنن که فرد نمیتونه جز عراق بجای دیگه سفر کنه .... اگه شفاف سازی هم بشه راجع به اینا سپاسگزار خواهم شد
درود بر شما
ببینید گذرنامه و مجوز خروج برای سفر زیارتی دو موضوع مجزا هستند.
دیگر چیزی به نام گذرنامه زیارتی وجود ندارد. گذرنامهای که برای رفتن به خارج از کشور به هر شکلی (سفر زیارتی، سیاحتی یا ...) به شما داده میشود همان گذرنامه عادی است.
اگر شما مشمول باشید نمیتوانید گذرنامه عادی بگیرید. حالا وثیقه برای این است که شما بتوانید از نظام وظیفه مجوز خروج برای سفر زیارتی بگیرید. یعنی نظام وظیفه به شما مجوز میدهد که بروید یک گذرنامه عادی بگیرید که با آن بتوانید از کشور خارج شوید و به سفر زیارتی بروید. (وقتی برگشتید هم این گذرنامه را از شما نمیگیرند و میتوانید آن را نگه دارید)
اگر برای سفر زیارتی کشور عراق اقدام کنید، فقط میتوانید از ایران به مقصد همان کشور خارج شوید. مثلا پروازی که از تهران به نجف یا بغداد یا ... هرجای دیگر در کشور عراق است. شما نمیتوانید مجوز خروج زیارتی برای عراق بگیرید و مثلا بلیط بگیرید و به مقصد ترکیه خارج شوید.
شایعاتی که گفتید هر سه مورد غلط هستند.
1. این فقط وقتی است که فردی (چه به سفر رفته باشد یا نرفته باشد) به موقع نرود و حضور خودش را اعلام کند. منظور از به موقع همان تاریخ بازگشتی است که در فرم مربوطه وارد کرده.
2. اگر به سفر نروید هیچ مشکلی ندارد و میتوانید در تاریخ برگشتی که مشخص کردهاید به نظام وظیفه مراجعه کنید و وثیقه را پس بگیرید.
3.داخل پاسپورت هیچ مهری نمیزنند و همه چیز داخل سیستم کامپیوتری ثبت میشود.
هیچ آگاه شدنی بدون درد نخواهد بود. گوستاو یونگ