24-04-2017, 11:47 PM
سلام دوستان
من 15 آپریل امتحان تافل دادم سنتر خاتم
و امشب نمراتش اومد R29L24S22W29
وظیفه خودم دونستم تجربیات خودمو برای افرادیکه بعد از ما در این راه قدم میزارن بگم
اول اینو بگم من در مدت زمان طولانی با تایم مطالعه کم برای تافل خوندم بخاطر پروژه و امتحانات و یسری مشکلات دیگه که وسطش وقفه های چندماهه هم افتاد
این دفعه دومی بود که تافل میدادم دفعه اول R29L17S19W23شده بودم
اما برای نحوه مطالعه هر بخش
1- ریدینگ : کتابای 400، essential words for toefl ، 504 خوندم
504 بنظرم انقدر ضروری نیست خیلی از لغاتش بدرد نمیخوره ولی دوتا کتاب دیگه عالین
ازهمه مهم تر لغات hardworker یا همون لیست لغات چینی ها هستن که عالیه
البته یه کانالی هست که سوالات تافل هر هفته میزارن که من برای تبلیغ لینکشو نمیزارم ولی کسی خواست میتونه خصوصی به من پیام بدن
برای ریدینگ من کتابای دلتا لانگمن کمبریج ای تی اس mastering skills for toefl خوندم البته کم کم نه یدفعه مثلا روزی سه تاریدینگ
و واقعا خوندن همشون لازم نیست اما چون من نمیخواستم از تافل دورباشم و پشتم باد بخوره نشستم خوندم ولی
واقعا برای نمره آوردن در قسمت ریدینگ فقط و فقط تی پی اوها کافیه اما نکته مهم سعی کنید یه روز در میون یا هر روز یه ست ریدینگ بزنید و نکته مهم دیگه اینه که لیسن و ریدینگ رو کاملا پشت سرهم بزنید تا براتون عادت بشه من اوایل واقعا سردرد می گرفتم وقتی یه ساعت به مانیتور نگاه می کردم
از طرفی من کلا در حالت عادی فشارم خیلی پایینه و وقتی برای دوساعت به جز آب چیزی نخورم فشارم خیلی خیلی افت می کنه پس بهتره از اول خودتونو آماده کنید برای این شرایط در غیر اینصورت روی عملکردتون تاثیر میزاره نکته دیگه این که نحوه خوندن ریدینگ اینطوریه که شما برای افزایش سرعت سعی کنید به جای بیست دقیقه هر ریدینگ رو توی 18 دقیقه بزنید این باعث میشه روز امتحان دیگه با وجود استرس زمان کم نیارید بعد که خواستید بررسی کنید ریدینگو یه دوره با آرامش بخونید و بررسی کنید چرا یسری تستهارو غلط زدید دلیل غلط بودن سه گزینه دیگه چیه دلیل درست بودن گزینه مورد نظرتون چیه اینکارو حتما انجام بدین ریدینگتون رشد می کنه از طرفی نمراتتونم یادداشت کنید تا رشدتونو متوجه شین
از طرفی من کلا در حالت عادی فشارم خیلی پایینه و وقتی برای دوساعت به جز آب چیزی نخورم فشارم خیلی خیلی افت می کنه پس بهتره از اول خودتونو آماده کنید برای این شرایط در غیر اینصورت روی عملکردتون تاثیر میزاره نکته دیگه این که نحوه خوندن ریدینگ اینطوریه که شما برای افزایش سرعت سعی کنید به جای بیست دقیقه هر ریدینگ رو توی 18 دقیقه بزنید این باعث میشه روز امتحان دیگه با وجود استرس زمان کم نیارید بعد که خواستید بررسی کنید ریدینگو یه دوره با آرامش بخونید و بررسی کنید چرا یسری تستهارو غلط زدید دلیل غلط بودن سه گزینه دیگه چیه دلیل درست بودن گزینه مورد نظرتون چیه اینکارو حتما انجام بدین ریدینگتون رشد می کنه از طرفی نمراتتونم یادداشت کنید تا رشدتونو متوجه شین
نمرات هم از روی سیستم خاصی محاسبه میشه که تویه سایت هست
برای لیسنینگ
من لیسینینگ ازمایشی 30 و 26 شدم یعنی لیسنم خوبه اما چندمورد اساسی روز امتحان این نتیجرو برای من رقم زد 1- من کلا اعتماد بنفسم داغونه2- سوالات لیسن یه ذره سخت تر شده 4- من بعد کانورستیشن اول خودمو باختم ودیگه بی خیال این تافل شدم 4- از همه مهم تر فشارم افت کرد و در این مرکز نذاشتن اب و خوراکی ببریم البته شاید اگر دستمو بالا میبردم میدادن بهم اب
نکته بعدی تا میتونید مستند و فیلم ببینید
سایت British council magazine پادکستای خوبی داره
bbc یه سایت داره برای پادکست عالیه پیداش کنم براتون میفرستم
نکته بعدی اینکه من لیسن هارو با دور تند گوش میکردم حدود 1.5 که با kmplayer میشه سرعتو زیاد کرد
هرروز لیسن گوش کنید تمام لهجه هارو و
برای لیسن های تی پی او من نت بر نمیداشتم یا خیلی کم در حدود چندتا لغت مگر اینکه یه موضع در مورد چندتا فاکتور، مزیت و معایب بود که حروف اولشو مینوشتم و از یسری علامت ضربدر و اینا استفاده می کردم
برای لیسن های تی پی او من نت بر نمیداشتم یا خیلی کم در حدود چندتا لغت مگر اینکه یه موضع در مورد چندتا فاکتور، مزیت و معایب بود که حروف اولشو مینوشتم و از یسری علامت ضربدر و اینا استفاده می کردم
برای اسپیکینگ که داغونم سکوت کنم بهتره ولی من چون 19 شدم دفعه اول و دفعه دوم باز بدون تمرین کافی رفتم ولی دو هفته قبلش فقط شروع کردم سوالات 1و 2 اسپیک رو واسه خودم بدون تایم حرف میزدم و بعدش میرفتم نمونه جواب هارو میخوندم بچه ها من فهمیدم که در اسپیک چندتا نکته مهمه 1- بدون استرس 2- دلیل 3- خیلی ساده و روون حرف بزنید اصطلاحا دهنتون باز شه به حرف زدن به انگلیسی من تنها فرقم این بود که تویه این یه هفته از ازمایشی تا تافل فقط دلیل خوندم وهمینطوری حرف زدم درباره مسائل مختلف
روز امتحان لغات می اومدن تو ذهنم دیگه من منم کم شده بود چندتا از تی پی اوها هم برای سوال 3تا 6 تمرین کردم که نکته مهمش این بود که تمپلیتامو بی خیال شدم مثلا توو سوال چهار سعی کردم به جای صحبت در مورد ریدینگ بیشتر در مورد لیسن حرف بزنم بعد آخرش بگم برای همینه که این پدیده چنین اثری روی جامعه داره همین البته خوبه برای سوالات اینتگریتد تمپلیت داشته باشین چون بهتون نظم میده اما از طرفی سعی کنید زیاد خودتونو درگیر نکنید از طرفی بچه ها اون تمرین های چندروز قبل یسری جواب در ذهن من مونده بود بخاطر همین خیلی درگیره ایده اینا نبودم شروع کردم به حرف زدن سعی کنید تا میتونید رو سوالایه یک و دو قبل امتحان کار کنید و دوره کنید تا ایده بیاد در ذهنتون من کمترین و شاید در مقایسه با بقیه اسکیل ها حدود صفر زمان براش گذاشتم اما همون چند روزشایدم یکی دو هفته روزی 2-3 ساعت خیلی خیلی کمکم کرد که نمرم از 19 بیاد 22
روز امتحان لغات می اومدن تو ذهنم دیگه من منم کم شده بود چندتا از تی پی اوها هم برای سوال 3تا 6 تمرین کردم که نکته مهمش این بود که تمپلیتامو بی خیال شدم مثلا توو سوال چهار سعی کردم به جای صحبت در مورد ریدینگ بیشتر در مورد لیسن حرف بزنم بعد آخرش بگم برای همینه که این پدیده چنین اثری روی جامعه داره همین البته خوبه برای سوالات اینتگریتد تمپلیت داشته باشین چون بهتون نظم میده اما از طرفی سعی کنید زیاد خودتونو درگیر نکنید از طرفی بچه ها اون تمرین های چندروز قبل یسری جواب در ذهن من مونده بود بخاطر همین خیلی درگیره ایده اینا نبودم شروع کردم به حرف زدن سعی کنید تا میتونید رو سوالایه یک و دو قبل امتحان کار کنید و دوره کنید تا ایده بیاد در ذهنتون من کمترین و شاید در مقایسه با بقیه اسکیل ها حدود صفر زمان براش گذاشتم اما همون چند روزشایدم یکی دو هفته روزی 2-3 ساعت خیلی خیلی کمکم کرد که نمرم از 19 بیاد 22
از طرفی مگوش هم میگه برای رشد هر یه نمره در اسپیک باید 15 ساعت حرف بزنید
برای رایت
اول اینکه من کلاس تافل که میرفتم استادمون مارو فرستاد دنبال نخود سیاه یسری گرامر پیچیده به ما داد و می گفت باید از لغات سخت و و گرامر استفاده کنید که درواقع سبب میشد من کم بنویسم و پرغلط بنویسم اما واقعا ممنون از فردیکه رایت های منو تصحیح کرد از جناب ترکان و آقای رامین که به من گفتن ساده بنویس ،نمونه رایت آقای رامین عالیه البته من به خوبیه ایشون نمی نویسم ولی این نمره نشون میده با رایت ضعیف تر هم میشه خوب نمره گرفت من در این امتحان 653 تا برای ایندیپندنت و 320 تا برای اینتگریتد نوشتم
برای اینتگریتد یه تمپلیت ساده در حد لغات دبیرستان داشتم و سعی کنید تمام نکات لیسن را بنویسید من تقریبا تمام نکاتو نوشتم به جز اسم یه حیوان نکته دیگه ریدینگ رو هم در حد یک یا دوجمله بنویسید البته با پارافریز کردن بعد هم سعی کنید لیسن و ریدینگ را بهم ربط بدین مثلا در پارگراف یک بگید برخلاف این نکته در ریدینگ لیسن میگه فلان
برای اینتگریتد یه تمپلیت ساده در حد لغات دبیرستان داشتم و سعی کنید تمام نکات لیسن را بنویسید من تقریبا تمام نکاتو نوشتم به جز اسم یه حیوان نکته دیگه ریدینگ رو هم در حد یک یا دوجمله بنویسید البته با پارافریز کردن بعد هم سعی کنید لیسن و ریدینگ را بهم ربط بدین مثلا در پارگراف یک بگید برخلاف این نکته در ریدینگ لیسن میگه فلان
اما برای ایندیپندنت من رایت ها میدادم برام تصحیح کنه البته کلا ده تا هم ندادم ایشون هم کامنت های خوبی میدادن و شدیدا تاکید داشتن ساده بنویسم و بیشتر اصرار داشتن که منسجم بنویسم و دلایل خوب بیارم برای ساپورت ، یه تمپلیت ساده داشتم که از چندین رایتینگ مختلف جمع کرده بودم دو جمله برای مقدمه به جمله برای هر پارگراف و دوتا جمله برای کانکلوژن دوستان همه می گفتن نباید از تجارب شخصی مثال بزنید ولی من چون هیچ آماری در ذهنم نبود مثال های ساختگی شخصی بسیار طولانی زدم یعنی یه جوری قصه گفتم م اول قرار بود دی امتحان بدم تو آذر حدود 30 تا رایت نوشتم که خیلی کمک کرد ذهنم آماده بشه دیگه ننوشتم تا سه هفته مونده به آزمونم در فروردین که روزی دوتا مینوشتم بعد خودم تصحیح میکردم چنداتاشم دادم برام تصحیح کردن
سعی کنید قبل آزمون رایت بنویسید هم دستتون تند شه هم ذهنتون آماده باشه
غلطهای املاییتونم رنگی کنید مثلا من تقریبا در تمام رایت ها Although , trueحروفشونو پسو پیش میذاشتم روز امتحان حواسم بود بهشون یا یسری غلط های اشتباه زمانی یا اس جمعو اینا
سعی کنید یسری گرامر ساده مثل not only ، despite . howeverاینا هم استفاده کنید
یسری اصطلاح کلی مثل generally speaking broadly speaking اینا هم یه جا یادداشت کنید صبح امتحان دوره کنید همش در ذهنتون زنده باشه
سعی کنید قبل آزمون رایت بنویسید هم دستتون تند شه هم ذهنتون آماده باشه
غلطهای املاییتونم رنگی کنید مثلا من تقریبا در تمام رایت ها Although , trueحروفشونو پسو پیش میذاشتم روز امتحان حواسم بود بهشون یا یسری غلط های اشتباه زمانی یا اس جمعو اینا
سعی کنید یسری گرامر ساده مثل not only ، despite . howeverاینا هم استفاده کنید
یسری اصطلاح کلی مثل generally speaking broadly speaking اینا هم یه جا یادداشت کنید صبح امتحان دوره کنید همش در ذهنتون زنده باشه
از طرفی نمونه رایت های توی نت رو هم بخونید یک برای ایده داشتن دو برای یادگرفتن چطور دولوپ کردن و حتماحتما چند روز قبل امتحان سعی کنید زیاد رایت بخونید هم ایده میده برای رایت هم اسپیک هم در ذهنتون همه چیز زنده باشه بازم ممنون از کمکای آقای رامین و تجاربشون در چند پست قبل که بسیار بسیار مفیده
از طرفی سعی کنید اگر میتونید ازمون ازمایشی بدین که خیلی به کنترل استرس و فهمیدن ضعف و اشکلاتتون کمک می کنه من دوتا ازمایشی آخر یکی در دی 100 و در فروردین 93 شدم
ریدینگ 26
لیسن 30
اسپیک 21
رایت 23
دومی یه هفته قبل ازمون
ریدینگ 26
لیسن 26
اسپیک 20
رایت 21
دوستان خیلی مشکلات هست خیلی چیزا ممکنه سردتون کنه من خودم شرایط بدی داشتم اما به خدا ایمان داشته باشید کمکتون می کنه دوباره بلندشین شاید چندبار مجبور شید امتحان بدین اما ناامید نشین مثلا امسال یکی از بچه ها میگفت برای پذیرش از یه دانشگاه خیلی خوب آمریکا چهاربار جی ار ای داده تا نمرشو بگیره پس یا علی بگین و بلند شین از آرزوهاتون دست نکشید البته من هنوز جی ار ای مونده ولی باز تا اینجا راه این تجاربو پیدا کردم
دوستان خیلی مشکلات هست خیلی چیزا ممکنه سردتون کنه من خودم شرایط بدی داشتم اما به خدا ایمان داشته باشید کمکتون می کنه دوباره بلندشین شاید چندبار مجبور شید امتحان بدین اما ناامید نشین مثلا امسال یکی از بچه ها میگفت برای پذیرش از یه دانشگاه خیلی خوب آمریکا چهاربار جی ار ای داده تا نمرشو بگیره پس یا علی بگین و بلند شین از آرزوهاتون دست نکشید البته من هنوز جی ار ای مونده ولی باز تا اینجا راه این تجاربو پیدا کردم
درنهایت از آقایان ترکان ، رامین ، اتومیتیو ، متین کینگ ، شاهین و خانوم نسیم ممنونم خیلی کمکم کردن
یه تشکر ویژه از الهام عزیزم دوست خوبم که خیلی خیلی منو راهنمایی کرد و کمکم کرد
یه تشکر ویژه از الهام عزیزم دوست خوبم که خیلی خیلی منو راهنمایی کرد و کمکم کرد
موفق باشین
خداوند سرنوشت قومی را تغییر نمی دهد، تا وقتی که آنان آنچه را که در خودشان است، تغییر دهند.