12-06-2011, 11:39 PM
ببینید به نظر من در نظر گرفتن میزان درآمد به تنهایی معیار درستی نیست و اگر صرفا به خاطر داشتن درآمد بالاتر میخواهید ایران رو ترک کنید، در نهایت به نتیجه خوبی نخواهید رسید. اغلب دوستانی که ایران رو ترک میکنند و به امریکا میان به دنبال چند هدف از جمله تحصیل در دانشگاههای سطح اول جهان، رسیدن به استانداردهای زندگی بالاتر در یک کشور پیشرفته از نظر اقتصادی، سیاسی و اجتماعی، و داشتن درآمد مناسب هستند. رسیدن به این اهداف هست که میتونه سختیهای راه رو توجیه کنه وگرنه اگر به صرف داشتن درآمد بالاتر باشه، شاید خیلیها در ایران و با شغلهای بسیار کم دردسرتری بتونند درآمد بیشتری داشته باشند.
من از مدارک CCIE و غیره اطلاعی ندارم. شما در مورد مدارک شرکت سیسکو و مایکروسافت در ایران بسیار بیشتر میشنوید تا در امریکا. در امریکا بسیاری حتی اسم این مدارک رو هم نشنیدهاند و مطمئن نیستم که اگر شما دکترا داشته باشید، داشتن یا نداشتن این مدارک اهمیت خاصی داشته باشه.
در امریکا شما اگر در رشته کامپیوتر نرمافزار از دانشگاههای خوب دکترا بگیرید و سواد خوبی داشته باشید، میتونید با حقوق حدود ۱۲۰هزار دلار در سال شروع به کار کنید، اما این حقوق یک مقدار گول زننده است و نباید با معیارهای ایران به این مبلغ نگاه کرد. اول این که حدود ۳۵٪ این مبلغ برای مالیات کسر میشه و دوم این که بسیاری از هزینهها به خصوص هزینه مسکن در شهرهایی که شرکتهای کامپیوتری تمرکز زیادی دارند بسیار بالاست. این حقوق برای شما یک زندگی مرفه، اما نه فوقالعاده (در استانداردهای امریکا) میتونه ایجاد بکنه.
در کنار این شرایط خوب، نکات منفیای هم وجود داره. کار در شرکتهای امریکایی بسیار جدیه و در عین حال آینده شغلی به هیچ وجه تضمین شده نیست. تقریبا در تمام موارد قراردادهای کاری به صورت employment at will هست که معنیش اینه که چه شما و چه شرکتی که براش کار میکنید هر موقع که بخواهید میتونید قرارداد رو فسخ کنید. به همین خاطر موقعی که شرایط اقتصادی خراب میشه (مثل سال ۲۰۰۱ یا ۲۰۰۹) شرکتها کارمندانشون رو به راحتی اخراج میکنند و بسیاری از افراد کارشون رو از دست میدهند و زندگی میتونه بسیار سخت بشه، به این خاطر که اغلب افراد بعد از شروع به کار خونه میخرند و در امریکا بر خلاف ایران تقریبا همه برای خرید خونه وام بانکی میگیرند و باید ماهیانه چند هزار دلار به بانک بپردازند. با نداشتن درآمد این شرایط بسیار سخت میشه و بسیاری از افراد خونهاشون رو از دست میدهند چون توانایی پرداخت قسط ماهیانه رو ندارند. اتفاقی که در امریکا در سال ۲۰۰۹ افتاد.
وقتی اینها رو کنار هم بذارید میبینید که صرفا رسیدن به شرایط اقتصادی بهتر دلیل خوبی برای ترک ایران و زندگی در امریکا نیست و باید هدفهای بلندتری داشته باشید تا تحمل این شرایط منطقی باشه.
«ارزش زندگی میتواند با توانایی فرد برای تغییر سرنوشت انسانهایی که در موقعیت پایینتری از وی قرار دارند، اندازهگیری شود.» --Bill Strickland
لطفا سوالاتتون رو در فروم بپرسید و از پیام خصوصی برای این منظور استفاده نکنید. در صورتی که مایلید من به سوال شما پاسخ بدم @Babak رو در متن سوال قرار بدید.
چنانچه با ساختار فروم آشنا نیستید و نمیدونید سوالتون رو کجا بپرسید، سوالتون رو در این موضوع مطرح کنید تا مشاوران شما رو راهنمایی کنند.
لطفا سوالاتتون رو در فروم بپرسید و از پیام خصوصی برای این منظور استفاده نکنید. در صورتی که مایلید من به سوال شما پاسخ بدم @Babak رو در متن سوال قرار بدید.
چنانچه با ساختار فروم آشنا نیستید و نمیدونید سوالتون رو کجا بپرسید، سوالتون رو در این موضوع مطرح کنید تا مشاوران شما رو راهنمایی کنند.