اسپیکینگ (27): من هر شش سوال رو با فرمت نوت فول جواب دادم. منتها بعد از اینکه به اندازه ی کافی تمرین کردم عبارت هایی که نوت فول توصیه کرده بود که در ابتدای هر جمله گفته بشه (که به این ترتیب جواب انسجام پیدا کنه) خود به خود حذف شد. مثلا در سوال سوم بعد از مدتی تمرین این عبارت رو نمیگفتم: "Two students discuss about two solutions" بلکه از زمان لازم برای گفتن این جمله استفاده میکردم و جزییات بیشتری از مکالمه ی دو نفر رو توضیح میدادم. اگر به فرمت نوت فول برای سوال ششم دقت کنید باید زمان نسبتا زیادی رو صرف گفتن قالب (فرمت) کرد و البته چون جوزف نیتو هست و میتونه بعد از خلاصه برداری جملات خاصی رو در انتهای هر یک از جملات فرمتی که ارائه میده، بکار ببره، این توصیه رو میکنه که شما خلاصه برداری کنید ولی لازم نیست سعی کنید تمام جملات خلاصه برداری شده رو عنوان کنید (چون همچنان جوزف میخواد به گفتن جملات فرمت اصرار کنه!) اما من وقتی متوجه اصل ساختار این فرمت شدم کم کم از گفتن جملات فرمت صرف نظر کردم اما سعی کردم با اسنجامی که حاصل از رعایت قالب هست تا جاییکه امکان داره نوت هایی که نوشتم رو توضیح بدم. مساله ای که راجع به نوت برداری برای سوالات اسپیکینگ وجود داره این هست که وقتی شروع به تمرین میکنیم باید کلمات رو خلاصه نویسی کنیم، همینطور که جوزف توضیح داده مثلا بجای students بنویسیم stdns که در ابتدا با این روش هم خیلی مشکل داشتم و با تمرین کم کم تونستم خودم رو به این نوع نوت برداری و در نتیجه از دست ندادن بخش زیادی از جملاتی که پخش میشوند، عادت بدم. نکته ی دیگری که وجود داره این هست که برای نوت برداری ما باید سعی کنیم در مورد هر جمله ای که مینویسیم SVO رو رعایت کنیم. یعنی Subject، Verb، Object. نوت برداری از افعال کمکی چندان لازم نیست چن شما حین صحبت کردن به راحتی این افعال رو به یاد خواهید آورد اما این مساله در مورد افعالی مثل Go،Eat ، Move، Create و.. صدق پیدا نمیکنه. وقتی نوت برمیداریم باید سعی کنیم هر جمله ی ما حاوی ساده ترین شکل بیان منظور و در برگیرنده ی این سه جزء جمله باشه و حتما حتما هر جمله یا به عبارتی هر شبه جمله ای حاوی این سه عضو باید در یک خط نوشته بشه و برای جمله ی بعدی که خونده میشه باید نوت برداری رو به خط بعدی موکول کنیم. بعد از نوت برداری و زمانی که میخواهیم صحبت کنیم نباید سعی کنیم خطوطی که نتونستیم این ساختار رو در موردشون رعایت کنیم رو مطرح کنیم، مثلا یک خط نوشتیم و هر کدوم از S یا V یا O رو ننوشتیم. اینجا بهتره اون سطر رو خط بزنیم (در زمان بیست ثانیه یا سی ثانیه ی آمادگی برای صحبت کردن) و جملات مفهوم رو انتخاب کنیم. مساله ی بعدی این هست که ما باید در طول تمریناتمون مشخص کنیم که در زمان 60 ثانیه (برای سوالات 3 تا 6) قادر به بیان چه تعداد جمله هستیم. اگر در این مدت ما فقط میتونیم 9 جمله ی کامل رو بگیم باید در زمانی که آماده میشیم تا نوت هامونو بخونیم حداکثر به همین تعداد جمله رو در چرک نویس مشخص کنیم. چون اگر این کار رو انجام ندیم و در حالیکه حداکثر میتونیم 9 جمله رو بگیم 13 جمله رو مشخص کنیم که صحبت کنیم، احتمال اینکه دست و پا شکسته صحبت کنیم یا جملات پایانی رو مطرح نکنیم زیاد هست. من با توجه به این اصول شروع به تمرین کردم ولی بعد از گذشت یک ماه میدیدم که در نوت برداری ها سرعتم به حدی رسیده که اصلا لازم نیست کلمات رو خلاصه نویسی کنم و یا با یک نگاه کلی به نوت متوجه میشدم که بهتره چه جملاتی رو حذف کنم و چه جملاتی رو عنوان کنم (اوایل حذف جمله های نوت برداری شده خیلی سخت بود و تمام تلاشم این بود که هر جمله ی مفهوم خلاصه نویسی شده رو بگم اما دیدم عملا این امکان وجود نداره و در این بازه ی زمانی امکان انجام چنین کاری نیست). در مورد سوال اول و دوم حتما باید دقت کرد که به شرح جزییات پرداخت چون در این دو سوال جنرال صحبت کردن اصلا نمره ی خوبی نمیاره. بر خلاف حرف جوزف و شاید تصور بسیاری که سوال اول چون آغاز این بخش هست در اعتماد به نفس برای پاسخگویی به سایر سوالات تعیین کننده هست، تصور من اینه که به دلیل اینکه سوال اول بر خلاف سایر سوالات هیچ قالبی نداره پس بهتره این فرصت رو به خودمون بدیم که حتی اگر از پس سوال اول بر نیومدیم میتونیم به بهترین نحو به سوالات بعدی جواب بدیم چون لااقل برای اون سوال ها یک قالب فکری وجود داره (من سوال اول رو چندان خوب جواب ندادم). تمرین در بخش اسپیکینگ در مدت زمان بیشتر از دو ماه (تا 3 ماه که من تمرین کردم) آثار هر استرسی رو در این بخش کاملا از بین خواهد برد.
من برای این بخش کتاب دلتا و TPO ها رو کار کردم.
نکته تکمیلی که فراموش کردم: زمانبندی برای پاسخگویی به سوالات بسیار مهم هست طوریکه در طول جواب دادن به سوالات باید لااقل دو بار به تایمر نگاه کنیم. برای سوالات 3 و 5 بیست ثانیه ی اول باید به شرح مقدمه (مثلا برای سوال 3 اطلاعیه ی روزنامه ی دانشگاه و اینکه نظر دانشجوی مورد بحث در مورد این تغییر اخیر دانشگاه چی هست/ برای سوال پنج مشکل دانشجو و پیش زمینه ای که فایل صوتی راجع به این مشکل عنوان میکنه)، بیست ثانیه ی دوم شرح دلیل اول ( برای سوال 3 دلیلی که دانشجو عنوان میکنه و توضیحی که راجع بهش میده که آیا با تغییر مخالف هست یا موافق/ برای سوال 5 راه حل اول و شرح مزایا و معایبش) و بیست ثانیه ی سوم شرح دلیل دوم (مشابه دلیل اول) اختصاص پیدا کنه. حتما حتما در زمان های ثانیه ی 40 و 20 به تایمر نگاه کنید و اگر به فرض دیدید به ثانیه ی 20 رسیدید اما همچنان در حال توضیح دلیل اول هستید جمله تون رو کامل کنید و برید برای بخش بعدی که توضیحش به تنهایی به 20 ثانیه احتیاج خواهد داشت. همینطور در مورد سوال اول و دوم باید زمانی که به ثانیه ی 17 یا 18 میرسیم دلیل دوم رو توضیح بدیم که همین مدت زمان رو به همراه ذکر مثالش نیاز خواهد داشت. در مورد سوال 4 و 6 هم به همین ترتیب. منتها من وقتی نمیتونستم با رسیدن به ثانیه ی 40 ذکر مقدمه رو تموم کنم و شروع کنم به توضیح دلیل اول حتما حتما حواسم به رسیدن به ثانیه ی 20 بود که با رسیدن به این زمان دلیل دوم رو توضیح بدم.
من برای این بخش کتاب دلتا و TPO ها رو کار کردم.
نکته تکمیلی که فراموش کردم: زمانبندی برای پاسخگویی به سوالات بسیار مهم هست طوریکه در طول جواب دادن به سوالات باید لااقل دو بار به تایمر نگاه کنیم. برای سوالات 3 و 5 بیست ثانیه ی اول باید به شرح مقدمه (مثلا برای سوال 3 اطلاعیه ی روزنامه ی دانشگاه و اینکه نظر دانشجوی مورد بحث در مورد این تغییر اخیر دانشگاه چی هست/ برای سوال پنج مشکل دانشجو و پیش زمینه ای که فایل صوتی راجع به این مشکل عنوان میکنه)، بیست ثانیه ی دوم شرح دلیل اول ( برای سوال 3 دلیلی که دانشجو عنوان میکنه و توضیحی که راجع بهش میده که آیا با تغییر مخالف هست یا موافق/ برای سوال 5 راه حل اول و شرح مزایا و معایبش) و بیست ثانیه ی سوم شرح دلیل دوم (مشابه دلیل اول) اختصاص پیدا کنه. حتما حتما در زمان های ثانیه ی 40 و 20 به تایمر نگاه کنید و اگر به فرض دیدید به ثانیه ی 20 رسیدید اما همچنان در حال توضیح دلیل اول هستید جمله تون رو کامل کنید و برید برای بخش بعدی که توضیحش به تنهایی به 20 ثانیه احتیاج خواهد داشت. همینطور در مورد سوال اول و دوم باید زمانی که به ثانیه ی 17 یا 18 میرسیم دلیل دوم رو توضیح بدیم که همین مدت زمان رو به همراه ذکر مثالش نیاز خواهد داشت. در مورد سوال 4 و 6 هم به همین ترتیب. منتها من وقتی نمیتونستم با رسیدن به ثانیه ی 40 ذکر مقدمه رو تموم کنم و شروع کنم به توضیح دلیل اول حتما حتما حواسم به رسیدن به ثانیه ی 20 بود که با رسیدن به این زمان دلیل دوم رو توضیح بدم.
♬If you're going to San Francisco, Be sure to wear some flowers in your hair♬