21-09-2014, 01:38 PM
(30-06-2014, 07:00 PM)'M1KE' نوشته: این رو هم بگم که من این کار رو سال 84 و زمانی که دانشجوی ارشد بودم انجام دادم. از اون زمان ممکنه روال و قوانینش یک مقدار عوض شده باشه. اون زمان گذرنامه هایی که به این شکل داده می شد در صفحه اولشون یک مهری زده بود با این درونمایه که "دارنده این گذرنامه مجاز است از تاریخ .... تا تاریخ .... برای یک بار از مرزهای ایران خارج شود". خود من هم بار اول که گرفتم فصد خروج نداشتم و تقریبا شش ماه بعد دوباره مجوز خروج گرفتم که این بار یک مهر دیگه در صفحه بعد اون زده بودند که فقط تاریخ ها تغییر کرده بود. الان دیگه این مهرها رو در ابتدای گذرنامه نمی زنند و از نظر ظاهری مثل همه گذرنامه های دیگه هستند. فقط در سیستم کامپیوتری اداره گذرنامه محدودیت زمانی وارد میشه. هر وقت کارت پایان خدمت رو گرفتند یک بار که به اداره گذرنامه مراجعه کنند می تونند درخواست برداشتن این مجدودیت زمانی رو بدن.
میزان وثیقه هم بسته به نوع سفر از 2 میلیون تومن (زیارتی ها) تا 15 میلیون تومن (غیر علمی ها) متغیر هست که در این قسمت از جزوه به اونها اشاره شده. اگر بتونند مثلا به بهانه شرکت در امتحان GRE ای چیزی خارج بشن فکر می کنم نیمه علمی محسوب بشه و حدود 8 میلیون وثیقه نیاز باشه. مفصد سفر رو هم سعی کنید واقعی باشه. مثلا برای سوریه ننویسید بعد قرار باشه به نروژ برین چون ممکنه مفصد مجاز رو هم در سیستم گذرنامه اعمال کرده باشند. در مورد این قسمتش چون خودم امتحان نکردم اطمینان ندارم.
کاملا درسته [img]images/smilies/smile.gif[/img]
در مورد آخر قوانین به این شکل هستش که در صورت گرفتن مجوز خروج برای سفرهای سیاحتی و علمی در موقع خروج اصلا کشور مقصد اهمیتی ندارد. فردی که مجوز خروج برای سفر سیاحتی مثلا به مقصد آلمان گرفته میتواند به قصد ترکیه خارج شود چون بسیاری از این پروازهای سیاحتی دو سفره هستند.
اما در مورد سفرهای زیارتی که فقط به مقصد عربستان یا عراق هستند دقیقا چک میشوند و مثلا حتی کسی اجازه ندارد بلیط دو سفره به مقصد عراق بگیرد (مثلا از تهران به استانبول، استانبول به بغداد)
در مورد آخر قوانین به این شکل هستش که در صورت گرفتن مجوز خروج برای سفرهای سیاحتی و علمی در موقع خروج اصلا کشور مقصد اهمیتی ندارد. فردی که مجوز خروج برای سفر سیاحتی مثلا به مقصد آلمان گرفته میتواند به قصد ترکیه خارج شود چون بسیاری از این پروازهای سیاحتی دو سفره هستند.
اما در مورد سفرهای زیارتی که فقط به مقصد عربستان یا عراق هستند دقیقا چک میشوند و مثلا حتی کسی اجازه ندارد بلیط دو سفره به مقصد عراق بگیرد (مثلا از تهران به استانبول، استانبول به بغداد)
هیچ آگاه شدنی بدون درد نخواهد بود. گوستاو یونگ