02-09-2015, 11:28 PM
(02-09-2015, 11:11 PM)nazaninzahra نوشته: سلام من مقطع کارشناسی رو با معدل 13.6 رشته مهندسی نقشه برداری دانشگاه اصفهان گذروندم . و قصد تغییر رشته به یکی از گرایشهای مهندسی عمران (مهندسی محیط زیست ) رو دارم . سوالی که داشتم اینه که با وجود معدل پایینم و با توجه به اینکه زبان خوبی دارم و میتونم مدرک زبانو با نمره بالایی بگیرم اگه مقطع ارشدرو هم با معدل خوب و ارایه مقاله های زیاد بگذرونم , احتمال گرفتن full fund برای مقطع دکترا از کدوم کشورهارو دارم ؟. دانشگاهش زیاد برام مهم نیست فقط full fund بودنش برام مهمه .و اگه تو رزومم معدل پایینمو عدم علاقه به رشتم و علاقه به رشته محیط زیست ذکر کنم میتونه توجیهی برای معدل پایینم باشه ؟
درود
دوست عزیز، در اخذ پذیرش و کمک هزینه ها عواملی زیادی درگیرن که هر چه این عوامل دارای کیفیت و مقدار بهتر و بیشتری باشند به مراتب کار آسان تر خواهد بود. هیچ کس به طور قطعی نمیتونه به شما بگه که شما پذیرشتون به چه صورت خواهد بود. مخصوصاً در این مرحله که دارید برنامه ریزی می کنید و ممکنه تلاشهای شما در آینده بر اساس همین پاسخی باشه که در این پست مینویسم.
معدل شما کار رو بسیار سخت خواهد کرد ولی نمیتونه عامل بازدارنده باشه. تفاوت رشته دو مقطع هم میتونه تأثیر مثبت یا منفی بذاره. مثلاً شما در دوره کارشناسی رشته ریاضی میخونید و در ارشد در رشته علوم کامپیوتر ولی با این تفاوت که کار پژوهشی شما پایه ریاضی قویای نیاز داره. طبیعی هست که در چینین حالتی این تفاوت مقطع کاملاً مثبت بوده. حالا فرض کنیم که شخصی در دوره کارشناسی رشته علوم کامپیوتر خونده و برای ارشد به رشته ریاضی محض (گرایش آنالیز) روی میاره. دراین شرایط این تفاوت رشته چندان سنجیده نیست مگر اینکه زمینه پژوهشی ایشون در یک راستا باشه. با این توضحیات اگر تفاوت رشته شما در راستای مثبت قرار میگیره حتماً اینکار رو انجام بدید و در SOP خودتون به این مسأله اشاره کنید که این رشته رو بهتر یافتید و این رشته بیشتر با مهارت ها و استعداد های شما سازگار و ... .
به نظر من که اگر ادامه تحصیل واستون مهمه، دیر نیست تلاشتون رو کنید. در حالت بدبینانه، میتونید در یکی از این کشورهای اروپایی که شهریه ندارند تحصیل کنید و در مقطع بعدی در دانشگاهی با کمک هزینه تحصیل کنید. ناگفته نماند که اگر از لحاظ پژوهشی در سطح قابل توجه ای قرار بگیرید دستکم برای دانشگاهای متوسط از کشورهای مطرح شانس پذیرش خواهید داشت. همزمان به بهبود سطح زبان خودتون بپردازید و برنامه ریزی چندساله داشته باشید.
.Success is a state of mind. If you want success, start thinking of yourself as a success
Dr. Joyce Brothers